vrijdag 20 november 2015

2 out of 3

Eindelijk heeft ook Danté besloten om aan de vaste hap te gaan. Gisterenavond heeft hij wel twee puddinglepeltjes pap gegeten. Vincy eet al gewoon van een bordje. Nu dus nog Dunja, maar ja die heeft nog steeds totaal niet de behoefte om enig vast voer tot zich te nemen.

En tja wat hoort er bij vast voer eten? Juist voor de eerste keer een poepje doen. Nou ook dat gaat heel goed, gisterenavond had Vincy een mooi exemplaar in het bakje gelegd. Zo ontzettend trots dat ze het zo goed doen.

Met regelmaat ga ik ook lekker bij ze in hun speelparadijs zitten, Vincy komt dan direct aan rennen. Gisteravond lag hij op mijn schoot en toen ik hem even knuffelde, ging zijn motortje aan. Het kleine manneke was aan het spinnen. Pfff dan smelt je echt weg. Danté begon ondertussen druk aan mijn pijp te rommelen. Dunja was met andere dingen bezig want de tunnel is erg leuk. Tegenwoordig is dit ook een plaats waar Puk en de baby's heerlijk loungen. Blijkbaar ligt het toch wel erg lekker :-)

Het weekend natuurlijk weer tijd om foto's te maken, ben benieuwd of het een beetje lukt. Als het zonnetje schijnt gaat het altijd wat beter.

donderdag 19 november 2015

Baby speel paradijs

Gisteravond heb ik de baby's weer een stuk erbij gegeven zodat ook de speeltunnel erin kon. Het was wel even goed kijken en puzzelen maar gelukkig had ik genoeg materiaal in huis om het e.e.a. goed af te zetten. Terwijl ik nog druk bezig was met het e.e.a. was kleine Danté hem stiekem al gesmeerd. Bij binnenkomst in de huiskamer liep hij lekker achter mama aan te drentelen. Ondeugend ventje dat het is. Hop snel gepakt en weer in het afgezette stuk gezet om daarna snel verder te gaan met het afronden van het uitbraak veilig maken van de ren. Daarna lekker de speeltunnel erin en nog wat verder spannend maken.

De kleintjes vonden het helemaal leuk, wat een feestje. Druk aan het spelen en rondrennen. Heerlijk gezicht is het toch, een tv heb je eigenlijk niet nodig met ze. Enige wat ik nog moet doen, is de Catch me speelgoed voorzien van nieuwe batterijen. Hij doet het niet helemaal goed meer en dat is jammer want ze vinden dit zo'n leuk ding om mee te spelen. Het is heel simpel een stokje wat door een motor rondgedraaid wordt. Een doekje bedekt het stokje voor een groot deel.

Hoorde dat ze nu bij Blokker ook zoiets hebben, iets anders maar toch ff kijken of het wat is......

woensdag 18 november 2015

Zitac bij Eem

Zoals ik al even geleden schreef, was Eem de laatste tijd aardig aan het kwakkelen. Vooral 's avonds/'s nachts met regelmaat spugen (lees iedere nacht). De wasmachine maakte overuren. Daarom maar eens op internet gaan googlen en gekeken of de bijwerking van Doxoral misschien problemen met de maag kan veroorzaken en ja hoor. Ik had ook al het idee dat hij last had van zijn maagzuur want altijd na het spugen, stond mijnheer weer klaar voor een hapje eten. Ziek wat hij dus niet. 

Ik kreeg de tip om Rennies te geven maar vanwege de andere medicatie van Eem heb ik toch maar even contact gezocht met mijn dierenarts. Zo gezegd zo gedaan. Eerst wilden ze een maagbeschermer geven maar die had ik al ooit uitgeprobeerd bij hem en die werkte niet. Ik gaf aan dat ik echt een maagzuurremmer nodig had. Hierop hebben ze dus Zitac voorgeschreven, twee maal daags een kwart tabletje. Mmm weer een tabletje erbij, vooral omdat het geven hiervan niet altijd makkelijk gaat. 

Gelukkig zijn het tabletten die niet vies smaken en het geven gaat dan ook erg goed. Eem zelf is hier heel erg door opgeknapt, geen last meer van overgeven. Heerlijk gewoon om te zien dat het na één dag al deed wat ik wilde, hem niet meer laten overgeven. Ik moet zeggen dat ik nog steeds heel verbaasd ben hoe hij het doet en hoe hij zich gedraagt. Gisteravond lag hij heerlijk met zijn poten vooruit gestoken in het mandje. Vanochtend rende hij als een dolle dwaas door de tuin toen ik de deur even had opengezet. Denk dat de storm hem wild maakte. Ook jat hij nu telkens de kippennek van Yana. Het is dan wel zo'n slimmerd dat hij de botjes niet opeet maar alles gewoon helemaal kaal knaagt. 

Introductie

Gisteravond was het tijd voor de eerste introductie van Eem & Vanna & Yana met Puk. Hiervoor heb ik het hekje tussen de kamer en de gang wat opgehoogd zodat niemand erin of uit kon en toen de deur opengezet. Door het hekje kon iedereen elkaar wel zien en reuken maar niet bij elkaar komen. Puk vond het allemaal ontzettend spannend, kleine plumostaart (wat ze altijd krijgt als ze opgewonden is) en druk aan het babbelen naar de rest.  Vanna vond het op haar beurt helemaal niets, direct blazen en mopperen. Yaantje zat gewoon gezellig te kijken en Eem? Die was nog aan het slapen en had niet veel trek op eruit te komen. Om de spanning te breken heb ik wat snoepjes erbij gepakt. Goed idee vond Yaantje, lekker snoepjes. Puk was er op een gegeven moment klaar mee en is weer bij de baby's gaan liggen. Vanna was ook wat rustiger aan het worden en ging met haar muis rondlopen.  Na een tijdje kwam Eem ook opdagen, die had zoiets van, wat is dit?? Uiteindelijk na een klein uurtje de boel weer dichtgedaan en iedereen weer zijn/haar rust gegeven. Vanavond weer tijd voor een sessie en zo rustig kijken wanneer nummer één ook daadwerkelijk de kamer in kan.

De baby's hebben we ook nog even op de bank genomen, Martien pakte Vincy en die vond het allemaal wel erg leuk. Ik die twee blauwe rakkers erbij gepakt, en voordat we het wisten renden ze allemaal over de bank. Op onderzoek uit, Puk vond het allemaal prachtig. Lag erbij en druk aan het worstelen met een van de baby's als ze langskwamen. Dit zijn de genietmomentjes.

maandag 16 november 2015

Zinnelijk worden

Vanochtend was het weer tijd om te proberen of de baby's zin hadden in pap maar helaas ze hadden denk ik de hele nacht lekker bij Puk gelegen en dus ook de kans gehad om hun buikje vol te drinken. Zelf Vincy had geen zin in een lekker hapje kmr pap. Daarna tijd om het kattenbakje te scheppen en de boel aan te vegen. Dunja liep druk piepend rond, zo te zien moest ze nodig naar de toilet maar madammeke ging dit keer niet op het bakje zitten maar op het kleedje verderop. Mmm direct madammeke opgepakt en in het kattenbakje gezet. Kleedje uit de omheining gehaald en even alles gedweild, extra bakje neergezet en nu maar even goed in de gaten houden. Tja het blijven nog baby's nietwaar en ongelukjes zijn altijd mogelijk. 

Vanaf deze week ga ik ook rustig weer proberen de rest erbij te zetten. Eerst weer tijd voor de ontmoetingen in de deuropening en dan langzaam uitbreiden zodat we straks lekker alles weer in de huiskamer op de momenten dat wij thuis zijn. Wordt het wel oppassen met onze grote vreetzak Eem want die heeft heel snel door dat er bij Puk extra eten staat :-)

zondag 15 november 2015

Het eerste hapje

Vandaag weer geprobeerd om de baby's pap te geven (lees kmr melk met wat kittenblik) en ja ja eindelijk was er een van de baby's die er zin in had. Da Vincy likte het van mijn vinger dus hop een puddinglepel met pap voor hem gehouden. Mijnheer zat lekker te smikkelen. Ook eind van de middag wederom geprobeerd pap te geven en ja hoor ook nu vond mijnheer het wel erg lekker en zat heerlijk zijn pap weg te happen. 

Dunja en Danté hebben er helaas nog helemaal geen zin in. Dat zal wel komen omdat ze genoeg bij mama weghalen. Vincy was niet zoveel aangekomen en had dus niet veel gehad via mama. Mooi de gelegenheid voor mij om hem pap te geven. Morgenochtend maar mijn wekkertje eerder zetten zodat ik de tijd heb om hem pap te geven want snel gaat het natuurlijk niet met zo'n kleine maar acht dat geeft niet. Ik geniet altijd volop van dit moment, theedoek op schoot, baby erbij en dan pap voeren. Echt een geniet momentje. Wel ondertussen Puk in de gaten houden want madammeke vindt de pap ook wel erg lekker en als ze de kans krijgt, jat ze mooi de pap.