zaterdag 9 maart 2013

Sinds vandaag hebben we nog een baby thuis rondlopen. Vanochtend hebben we Bloom weggebracht naar haar nieuwe huisje. Wat een toppertje is het toch, lekker relaxed liep ze de huiskamer binnen. Dat er veel mensen haar opwachtte, deed haar niets. Die kleine meid gaat het wel redden.

Gisteravond hebben we ook Britt weggebracht, ze woont nu bij mijn ouders waar ze samen met verdi het huis onveilig kan maken. Weer lekker voor Roor want met haar 14 jaar is zo'n druktemaker als verdi niet altijd leuk. Ook zij is een koele kikker, staart omhoog en parmatig lopend heeft ze het huis verkend.

Hier is het nu rustig, alleen balou is er nog en die blijft nog een weekje. Knulletje is wel heel gezellig, samen de huiskamer schoongemaskt en nu ligt hij samen met eem bij mij op schoot.

Over eem gesproken, helaas is het niet mogelijk om bij een kat een allergietest te doen. Hij gaat nu op een mddicijn welke aan symptoombestrijding doet. De kans is groot dat hij dit zijn hele lerftijd moet. Misschien straks wel eventueel met aangepast schema maar voor nu nog elke dag zodat alles kan genezen.

donderdag 7 maart 2013

Wat een weekje was het toch weer. Van de week lagen we rustig te slapen toen we ineens wakker werden van een siréne in de huiskamer. Een van de pukken was helemaal van slag en liep tegen iedereen en alles te grommen en brommen. Hoge rug en dikke staart. Het was onze rooie rakker Balou die blijkbaar flink van iets geschrokken was. Bloom was hierop weer van Balou geschrokken zodat het een groot blaas en gromfeest was geworden. Puk liep maar te gluren van wat is er aan de hand en wilde telkens naar haar kids die dat juist weer niet wilden. Al met al een hele consternatie zo midden in de nacht.

Het heeft toch een dagje geduurd voordat ze allemaal weer helemaal gekalmeerd waren en weer lekker met z'n allen door het huis heen zijn gaan crossen. We denken dat het Puk is geweest die ze heeft laten schrikken. Madam is nl. krols en tja als er één iemand vervelend is op zo'n moment dan is dat Puk. Dus ze slaapt nu voor onze rust en die van de kleintjes lekker bij ons op de slaapkamer. Puk vindt dat heerlijk, ligt lekker bij mij op het kussen of onder het dekbed tegen mij aan. Heerlijk aan het spinnen.
 
Het is gewoon tijd dat de baby's uitvliegen, ze zijn tenslotte alweer bijna 15 weken. Vrijdag gaat Britt en zaterdag Bloom dus dan zal het wel weer wat rustiger gaan worden. Balou blijft i.v.m. vakantie nog een weekje langer maar ook dan gaat dit charmante ventje ons verlaten. Gaat alles weer terug naar de modus rust. Het is toch altijd een andere sfeer voor de volwassen aby's als er kittens zijn. Daarom willen we niet te vaak een nestje, we willen ook de andere alle aandacht geven en tja met van die pukken in huis gaat dat niet echt lukken.
 
Vrijdagmiddag hebben we voor Eem een afspraak staan bij de dierenarts. Hij heeft nog steeds ondanks allen dieeten etc. last van zijn huid. Voedselallergie sluiten wij dan ook eigenlijk uit en we willen graag verder onderzoek laten plegen voor het ventje. Hopelijk dat er dan exact uitkomt wat hij heeft en de jeuk voorbij is.

zondag 3 maart 2013

het is alweer zondag, tijd om even rustig mijn blog bij te werken. Afgelopen donderdag is Beau uitgevlogen naar zijn nieuwe huisje. Altijd heel spannend voor ons allemaal. De reis ging goed alleen was mijnheer de lampjes op de weg aan het volgen, gevolg misselijk en overgeven. Gelukkig hadden we de grote bench bij dus had hij nog genoeg plek om schoon te kunnen liggen. Daar aangekomen heeft hij heel rustig de kamer verkend. Zijn nieuwe maatje vond het allemaal wat enger maar je kon al zien dat dat wel goed zou komen. Gisteren kregen we een mailtje hoe het met de knul ging en inderdaad hij begint zich al helemaal te zettelen en Chico zijn nieuwe vriend wil zelfs al met hem spelen. Voor Beau nog wat snel, tja Chico is ook best groot maar dat wordt straks lekker keten als ze echt gewend zijn.

Hier betekend een kleine uitvliegen nog niet echt veel meer rust, het nog overgebleven trio maakt het huis nog steeds onveilig. Heerlijk rennen, vliegen en hollen, net een kudde olifanten die door je huis heengaat.  Volgend weeekend gaat de volgende kleine uitvliegen, Bloom. Benieuwd hoe zij het gaat doen. Is een heerlijk druk pratend meisje aan het worden, net haar moeder.  De week erop  is het tijd voor Balou en Britt om beide naar hun nieuwe huisje te gaan. Dit keer zijn ze allemaal wel iets langer gebleven, ook wel eens leuk om mee te maken maar voor Puk hoeft het niet echt meer. Ze is wel een beetje klaar met het grut, tja zo werkt het bij moeder natuur nietwaar?

Gisteren is er ook iemand geweest voor onze tuin. We willen hem toch wat anders hebben, meer leven erin zogezegd maar ook zeker kat-proof. Benieuwd wat voor een ontwerp we gaan krijgen maar als ik het zo hoor, gaat het een paradijsje worden voor zowel ons als de aby's. Lekker op vakantie in onze eigen tuin!

Vanochtend was het eens lekker uitslapen en kwalitie tijd met de aby's. De baby's hebben lekker op bed gespeeld, Balou was zelfs heerlijk tegen Martien aangekropen. Ja ja het is echt een charmeurtje, hij weet precies hoe hij de mensen moet bespelen. Bloom was lekker bij haar mama gekropen, die vond dat wat minder maar ja daar trekt Bloom zich niets van aan. Britt lag ook bij ons op bed te spelen en soms wat te slapen.