woensdag 23 december 2015

Bach Bloesem Vanna

Gisteren was het eindelijk binnen, de op maat gemaakte Bach Bloesem Remedie voor Vanna. Heel netjes verpakt en keurig met een handleiding hoe te geven. Er zit ook geen alcohol in dus ik kan het gewoon op haar oortjes druppelen en anders maar gewoon in haar bekje. 


Vandaag dus begonnen met de behandeling. Ze moet 6 keer per dag 4 druppels hebben alleen dat is nogal lastig als je werkt maar volgens de handleiding mag je ze ook geven met een half uurtje tussen pose. Ik heb dus nu een rooster gemaakt dat ik 's morgens 2 keer 4 druppels geef voor haar eten, dan bij het middageten weer 2 keer 4 druppels met een tussen pose van een half uur en dan voordat we naar bed gaan. 


Ben ontzettend benieuwd of het helpt, meestal merk je na een paar keer geven al resultaat dus spannend. Natuurlijk meld ik het hier op de blog hoe Vanna het gaat doen met haar eigen Remedie.

Stofzuiger training

Gisteravond was het tijd voor de eerste stofzuigertraining. We zijn langzaam bezig om de boefjes kennis te laten maken met alle geluiden van het dagelijkse leven en daarbij hoort natuurlijk ook de stofzuiger.  Ik veeg en dweil wel vaak maar het is ook goed om eens de stofzuiger door het huis te halen. Voor de eerste keer heb ik hem maar op een lager vermogen gezet zodat hij niet direct staat te brullen. 

Vincy en Dunja zaten binnen no time voor op de bank toe te kijken en Danté vond het allemaal wel erg interessant en stalkte de stofzuiger. Helemaal niet onder de indruk. Dunja vond het ook minder erg worden maar Vincy had niets met de stofzuiger en ging zich maar snel verstoppen in de keuken achter de prullenbak. Duidelijk dat hij nog wel een paar lesjes nodig heeft maar dat komt ook wel goed. We bouwen het rustig op en overhaasten niet.

Deze week ook maar wat geluiden laten horen van vuurwerk want ook dat gaan we natuurlijk langzaam krijgen. Bij ons wordt er niet veel afgestoken maar het is toch altijd beter om ze er wel aan te laten wennen. Geeft hun ook veel meer rust. Onze aby's reageren eigenlijk bijna niet, zet altijd de radio aan en gordijntjes dicht zodat ze er weinig van meekrijgen. 

dinsdag 22 december 2015

3 kleine boefjes

Ons huis is momenteel geheel overgenomen door 3 kleine boefjes, want zo kunnen we ze maar beter gaan noemen. Het is zo'n heerlijk spul, iedere dag is een feestje.

Afgelopen zaterdag hebben ze eerst geholpen met het opruimen van het huis. Was weer tijd om even de boel goed schoon te maken, lees vloer dweilen. Altijd leuk met aby's en vooral met klein grut. Had wel bedacht om het na het dweilen even met een droge doek te behandelen want anders staan de strepen van die apen er gewoon op. Gaan natuurlijk proberen over een natte vloer heen te rennen, geeft hele leuke effecten.

Daarna was het even tijd voor ze om te rusten totdat het nieuwe personeel van Danté en Vincy op bezoek kwam. Natuurlijk hebben ze hun beste pootje voorgezet en zich heerlijk druk en als zichzelf gedragen om daarna op schoot in slaap te vallen. Tja ze zijn als een blok voor ze gevallen maar ja dat kan ook niet anders, dat zijn wij al vanaf het moment dat ze zijn geboren. Wij zijn 's middags nog even naar de stad gegaan, boodschappen doen voor de kerst en direct op de markt wat lekkers gehaald voor het gespuis. Kippenmaagjes, altijd lekker. En inderdaad ook het geboefte vind dit zalig. Mmmm wat lusten ze eigenlijk niet kun je beter zeggen. 

Voor zondag stond er een volgende happening op het programma. Mijn zus zou langskomen met een van haar honden om ze hondentraining te geven. Tenslotte zal Dunja toch regelmatig met de hondjes te maken krijgen. We waren ontzettend benieuwd hoe ze dit zouden vinden. Nou dat was zo duidelijk, allemaal dikke staarten en kromme ruggetjes. Die hond vonden ze helemaal niets. Heb het e.e.a. op de foto en film gezet, zal ze binnenkort even posten op de blog.  Rhesa is gelukkig heel makkelijk en is lekker op een dekentje gaan slapen zodat de kleintjes rustig konden kijken. Nou we hebben niemand in de buurt gezien, behalve heel even Dunja maar die was toch ook weer snel weg. Puk snapte er allemaal niets van, waarom doen jullie zo gek kinderen? Er is toch niets aan de hand? Nee, Puk heeft helemaal geen problemen met de honden dus ze zag totaal het probleem niet. Ach binnenkort mogen ze er weer een paar keer aan geloven.