vrijdag 27 juli 2012

Vandaag was het dan zover, Eem mocht voor zijn gebitje naar de dierenarts om zijn tandsteen te laten verwijderen. Daar de knul nuchter moest zijn, was het in de morgen geen eten voor de hele bende. Daar waren ze allemaal, maar vooral Eem het niet mee eens. In de loop van de ochtend werd ik gebeld door de dierenarts zelf, ze was bezig met Eem en was twee dingen tegengekomen, een kies achterin waarbij de zenuw bloot lag, deze moest verwijderd worden en een ander kiesje welke nog wel kon blijven zitten maar dan moest hij op speciaal voer en de tandjes moesten iedere dag gepoetst worden.

Mmm de tanden van Eem poetsen? Ik denk dat dat mission impossible is om zijn tandjes te gaan poetsen, daarnaast kan het zijn dat mocht het niet lukken, hij alsnog de kies moet laten verwijderen. Dus maar gezegd dat ze het direct maar moeten doen, hij is nu goed in gezondheid en wie weet hoe hij is over een jaartje of twee jaren.

Rond een uurtje of twee mocht ik hem ophalen, ach wat was het nog een zielig ventje. Wankel en last van zijn bekje. Medicijnen mee en lekker naar huis waar ik hem heerlijk op de slaapkamer heb geïnstalleerd. Op dit moment is de knul alweer zover opgeknapt dat hij al een paar kleine hapjes eten op heeft, al bezig is met het openbreken van de prullenbak en weer aardig rondloopt door het huis. Heerlijk dat hij het toch zo goed heeft gedaan want je wilt toch niet dat hij er lang last van heeft.

Om het uur krijgt hij een hapje van het speciale voer (om aan te sterken) wat we van de dierenarts hebben meegekregen en vanavond toch maar even gezellig bij ons op de slaapkamer. Martien begon al wat te protesteren, tja Eem is de enige die altijd bij hem ligt dus dat wordt weinig nachtrust voor hem.