zondag 23 oktober 2016

Verstopt

Afgelopen donderdag was het weer even paniek in huis. Woensdagavond was het me al opgevallen dat Vanna niet lekker naar de toilet ging. 's Avonds keek ze heel zielig en triest. Even gevoeld in haar buik/darmen en ja hoor ik voelde weer iets zitten dus hop de bench weer tevoorschijn gehaald zodat Vanna na haar klysma in de bench kon.

De volgende ochtend helemaal niets. Gelukkig werkte ik die dag thuis en kon ik het in de gaten houden. Toch nog maar een klysma gegeven want het moet er tenslotte uit. Helaas na anderhalf uur nog niets, dierenarts gebeld en ja hoor kom maar langs, dan kijken we even tussendoor hoe/wat.

Ook mijn dierenarts voelde direct dat ze verstopt zat en ging direct aan de slag. Door middel van massage duwde hij de ontlasting naar achter zodat hij het er daarna uit kon halen. Geen fijn werkje en ook al helemaal niet prettig voor Vanna maar beter dan onder een roesje.

Vanna heeft zich echt super gedragen, natuurlijk gaf ze aan d.m.v. mauwen dat ze niet blij was maar voor de rest werkte ze aardig mee. Bijna alles was er redelijk snel uit. Ze kreeg nog een klysma voor het laatste deel en toen mocht ze weer lekker mee naar huis met mij. Thuis natuurlijk weer even in de bench en binnen no time had ze het laatste beetje er ook uit gepoept.

Wat een opluchting dat het weer gelukt was. De dierenarts was heel tevreden, hij gaf ook aan dat er alweer een jaar tussen had gezeten met de vorige flinke verstopping dus we mogen niet klagen. Gaat nog aardig goed zo.

Geef haar nu wel twee keer per week preventief een spuitje met Laxatrax om het toch wat soepeler te houden en voor de rest? Gewoon weer goed in de gaten houden en bij twijfel of een klysma of naar de dierenarts.

En Vanna? Die is weer helemaal bij en happy!

Vol huis

Het is momenteel een bedestenbende hier, letterlijk en figuurlijk want we hebben twee logees. Mijn zus is een week op vakantie en haar honden verblijven nu bij ons. Allebei wederom meiden dus wat een kippenhok is het nu. Mijn vriend heeft het maar zwaar met al die dames.

Puk vindt het helemaal werelds dat de honden er zijn, toen ze wat kleiner was, had ze er totaal niets mee maar de laatste jaren is ze vooral dol op Maira, een van de twee heidewachtels van mijn zus. Ze wil knuffelen, kroelen en aandacht lees dat ze zich aardig kan opdringen. Loopt eronder door onderwijl een kopstoot gevend. 

Vanna en Yana vinden het ook allemaal wel best, ze kennen de twee dames ook al aardig wat jaartjes dus geen probleem. Alleen onze kleine Doet kreeg een vuurdoop. Ze had natuurlijk wel eens bezoek van ze gehad maar ja dan gaan ze weg na een paar uurtjes. Nu blijven ze gewoon 8 dagen logeren. Dat is echt even wennen voor haar.

's Nachts zit alles apart want lijkt me niet handig om de honden door het huis te hebben wandelen samen met de andere dames dus Puk, Yaantje en Doet zitten in de huiskamer, de honden op de gang bij onze slaapkamer en Vanna mag zoals altijd gewoon bij ons slapen. 

Ik moet zeggen, we zijn nu op dag 6 en het gaat zoveel beter met Doet, ze durft er al heen te gaan, al op een halve meter afstand ontzettend stoer te staan blazen want je moet natuurlijk wel laten zien dat je helemaal niet bang bent. Dikke staart is al redelijk voorbij behalve als we terugkomen van het uitlaten en de honden heel enthousiast naar binnen komen stormen.

Ze gaan woensdag weer naar huisje toe dus het aftellen is voor ons begonnen. Het zal wel weer een stuk rustiger worden zonder deze twee dames en ook een stuk minder boenen want pfff honden betekend veel werk. Vooral omdat een van de twee dames, Rhesa al flink op leeftijd is en regelmatig even uit moet want langer dan een uurtje of 4 houdt ze het toch echt niet op.

In ieder geval heeft Doet ze ook even goed leren kennen en heeft mijn zus even lekker kunnen genieten van een vakantie.