vrijdag 28 december 2012

De kleintjes worden langzaam groter, we hebben ze nu een grotere ren gegeven met allerlei speelgoed zodat ze veilig kunnen spelen. Heerlijk vinden ze dat, lekker samen ravotten maar ook heerlijk met mama Puk slapen.

Vast voer nuttigen doen ze nog steeds niet. Beau is de enige die wel een paar likjes neemt maar de rest haalt nog steeds zijn/haar neus op voor het eten. Ik heb nu rundertartaar gehaald om ze op deze manier over te zetten op vast voer. Qua gewicht gaan ze nog steeds hartstikke goed, de melk is nog steeds genoeg voedzaam voor ze maar ja ze zijn al 4,5 week dus echt wel eens tijd om mams te ontlasten.

Met Eem zijn we nog steeds aan het rommelen, hij heeft heel erg last van zijn huid en het wil nog niet echt beter gaan. Vandaag even wat extra tabletten gehaald omdat nog even verder door te kunnen gaan zodat de wondjes kunnen genezen. Tevens speciaal voer meegenomen om te kijken of het hier beter mee gaat. Al met al blijft hij op dit moment ons zorgenkindje.

Vanna doet het juist weer hartstikke goed, de kruiden voor haar gebit helpen. De kruiden zorgen voor een betere mondhuishouding waardoor ze minder last krijgen van slechte adem, ontstoken tandvlees en tandsteen. Je denkt van mmm zal het wel helpen maar de recenties die ik op het internet heb gevonden, waren allemaal heel positief dus toch maar aangeschaft en tot nu toe, na een kleine twee weken, is er al heel goed resultaat te zien. Volgens de verpakking duurt het 3-8 weken dus ben benieuwd waar het eindigt.

maandag 24 december 2012

Eindelijk is het gelukt, de pukken komen met regelmaat uit hun slaapplek om een stukje te wandelen of te spelen. We hebben een stukje voor ze afgezet met allerlei speeltjes maar die zijn nog niet interessant. Het is veel leuker om een beetje in de lucht te meppen of met elkaar te spelen. Nou ja spelen, ze zijn het echt nog aan het leren.
 
Ook qua eten zijn het geen snellerikken. Een van de meiden likt al wel een beetje aan mijn vinger als ik deze met wat voer voor haar houdt maar de rest trekt zijn/haar neus er echt voor op. Zal wel komen omdat ze nog zo goed door mama Puk worden verzorgt. Nog steeds flinke toenames qua gewicht en tja wat is er lekkerder dan mama-melk? We gaan het toch maar langzaam proberen of ze over willen. Gaan een lekker papje voor ze maken van KMR en blikvoer, kijken wat ze daar van vinden.
 
Dwangvoeren doen wij niet! In de natuur komt het ook wanneer ze eraan toe zijn en mama Puk ziet er nog erg goed uit. De tandjes beginnen nu wel langzaam door te komen, ze knagen overal aan als ze de kans krijgen. Echt een teken dat de tandjes door aan het komen zijn. Ik heb ook weer wat foto's gemaakt die natuurlijk weer terug te vinden zijn op de website bij het nestje.