vrijdag 24 april 2015

Speelstok

Gisteren had ik twee speelstokjes gehaald, hieruit mocht Britt kiezen. Helaas voor Britt had Yana (haar oma) ze gevonden toen ik ze op de aanrecht had neergelegd. Degene met een soort kwast eraan is helemaal hot en madammeke ging er dan ook mee vandoor. Tja kon het niet over mijn hart verkrijgen om deze weer af te pakken van Yaantje dus ala deze speelstok is voor haar. De andere, een soort veren pluche bol aan een touwtje was voor Britt. Het speeltstokje dan ook bij Britt gaan brengen, mmm hij was maar zo zo, die speelstok van Luna is veel leuker. Verdi vond deze weer wel leuk. Pfff makkelijk zijn ze niet hoor die aby's. Denk dat ik gewoon zo'n zelfde stok als Luna heeft ook voor Britt moet gaan halen, andere zijn niet goed.

Gisteravond begon Verdi al een beetje te spelen met Luna, lees je springt er half op rent door en dan moet de ander mee rennen. Tja dat deel snapt Luna nog niet Verdi. Britt vindt dit een super spelletje, achter elkaar aan rennen en dan ondertussen op elkaar springen maar Luna heeft dit niet geleerd. Ach het komt vanzelf wel goed want madam is er goed in het imiteren van de andere katten. Als de voerbakjes gepakt worden, staat ze er ook tussen. Tja en dan stopt het, Verdi en Britt hebben hun eigen eetplekje en tja met zo'n nieuwe dame erbij loopt het dan wat spaak maar denk dat ook dat zo weer opgelost is. Luna leert snel.

Thuis is ondertussen Yana dolgelukkig met haar nieuwe speeltje. Ze loopt ermee door het huis te slepen, sta ik in de keuken, komt ze heel blij ermee aan lopen. Grappig gezicht om Yana met zo'n speelstok te zien slepen. Ook de andere dames vinden het een heel leuk speeltje maar ja Yana is zo nadrukkelijk aanwezig dat ze de kans niet krijgen om er ook even mee te spelen. 

donderdag 23 april 2015

Dagelijkse beslommeringen

Luna heeft helemaal haar draai gevonden in het huishouden. Ze gaat niet meer in de bench zelfs als de honden los rondlopen. Ze vindt ze niet echt interessant, kijkt wel maar doet niets. Britt heeft eerder losse pootjes met de honden want voor Maira loopt je wel eens onderste boven en dat vindt Britt niet leuk dus ...... 

Ook naar buiten in de afgezette tuin is erg leuk, vanmorgen stond ook Luna na het eten bij de achterdeur om naar buiten te mogen. Helaas voor Luna gingen de baasjes eerst nog even boodschappen doen en dan pas is het tijd om buiten te spelen. Ze mogen namelijk nooit onbeheerd in de tuin, moet wel altijd iemand thuis zijn om een oogje in het zeil te houden.

Ook ons spul doet het lekker. Gisteren voor Eem nieuwe kruiden binnen gekregen voor zijn jeukplekken. De Xie Tang doet niet echt meer het werk wat het moet doen dus ik ben verder gaan kijken op internet of ik wat kon vinden. Kwam iets tegen wat ik nu aan hem geef. Wederom een voedingssupplement, kijken of dit meer effect geeft dan de Xie Tang. Las ook dat zalmolie goed voor ze is om een mooie vacht te krijgen, moet zo toch nog even langs de dierenwinkel om voor Britt een speelstokje te halen neem ik dat direct mee.

Speciaal een speelstokje halen voor Britt? Ja inderdaad, ik had bij de bestelling bij Zooplus een speelstokje besteld van de punten die ik nog had. Luna vindt deze helemaal geweldig, lees het is haar stokje en de andere mogen er niet mee spelen. Ze pakt het als een pitbull vast en laat niet meer los. Goh wat lijkt ze daarin toch op haar moeder. Nu krijgt Britt van mij een ander stokje speciaal voor haar. 


dinsdag 21 april 2015

Zoals bij mijn vorige blog al aangegeven, was het tijd voor Luna om kennis te maken in de huiskamer met Verdi en Britt. We moeten zeggen dat dit aardig goed ging. Het valt ons al met al niet tegen. Het was in het begin goed opletten dat ze niet gingen staren en dat daar een confrontatie uit zou komen. Hierop inspelend met het corrigeren van dit gedrag, was het eigenlijk snel geregeld en lopen ze nu allemaal samen in de huiskamer. 's Nachts gaat Luna nog wel in de bench zodat ze ook even gelegenheid krijgt om zelf te eten. Alle indrukken om haar heen leiden ook zo ontzettend af. Tevens als de honden er zijn, gaat ze even in de bench, stap voor stap zoals we zeggen en de volgende stap is pas de honden.

Wij hebben zelf het weekend weer lekker genoten van onze aby's. Het loungebankje wat we sinds kort hebben valt bij iedereen goed in de smaak. Het is zelfs tegenwoordig vechten om een plekje te bemachtigen. Wat nog een pluspunt is, is dat Yana nu op de leuning kan zitten en door het gaas heen naar buiten kan kijken. Lees dat ze nu de poort achter de tuinen heel goed in de gaten kan houden op eventueel andere katten, DE bezigheid van Yana. Gisteravond zat ze in de schemering op de uitkijk. Onze eigen waakkat.