vrijdag 25 maart 2011

Vandaag was wederom een schitterende dag en ze hadden geluk. Ik had een studieverlofdag dus was ik lekker de hele dag thuis. Lekker op tijd de deuren open naar de tuin, mandjes op hun plek buiten gezet. Binnen no time lag alles heerlijk in de zon te genieten. Yana was de enige die het nodig vond om op de uitkijk te blijven staan. Haar favoriete hobby, het door de kieren van het hek doorkijken of er eventueel geen vreemde kat aan de andere kant te zien is want ja ja die moet weg!! En dan is madam heel fanatiek, echt ons eigen pitbull-katje. Ze mag dan klein zijn maar ze is om de dooie donder niet bang.

Voor Puk verliep de dag helaas niet helemaal prettig. Er zat op een gegeven moment een dikke duif op het hek en ja het valt al te raden, die moest gepakt worden. Ach dat gaat toch niet lukken maar ja Puk vond het wel nodig om het toch te proberen. Het enige wat ik zag, was een Puk die omhoog sprong, tegen het stroomdraad aankwam en daar zo van schok, dat ze heel snel naar binnen rende. Het klinkt heel zielig en dat was het ook wel maar aan de andere kant ben ik blij dat het nog steeds werkt.

We willen nl. niet dat onze aby's los op straat lopen en dat er iets met ze kan gebeuren. Voor je het weet, liggen ze onder een auto of heeft iemand ze meegenomen vanwege hun bijzondere uiterlijk. Wij hebben er een aantal jaar geleden voor gekozen om onze tuin te omheinen en op het hek zwakstroom voor huisdieren te plaatsen. Hierdoor kunnen ze lekker samen met ons in de tuin ravotten maar kan er niets met ze gebeuren. Ook hebben andere mensen geen last van onze katten en wij geen last van andermans katten. Andere aby eigenaren hebben een ren of doen ze een tuigje om (dat is ze heel makkelijk aan te leren)

dinsdag 22 maart 2011

Foto's

Puk vond het zonder dekentje toch wat frisjes

Lekker in de vensterbank, genietend van de zon

Eem met zijn aparte foto-look

Yaantje lekker in de vensterbank aan het poetsen

Puk op het droogrek, een van haar gekke bezigheden

zondag 20 maart 2011

Wat hebben we toch allemaal weer genoten van dit weekend wat flink voorzien was van een voorjaarszonnetje. Heerlijk met de aby's in de tuin gezeten, natuurlijk in het zonnetje want in de schaduw is het toch wat frisjes. Puk had daar wel een hele slim idee voor, ze was in het mandje gaan liggen en dan onder het dekentje met haar kopje nog in de zon. Ja ja die meid is niet dom. Natuurlijk direct een foto gemaakt van onze slimme kleine meid. Zal hem snel op de website zetten want die wil ik iedereen niet onthouden.

Als de zon weg is, dan zie je de hele bende naar binnen verhuizen richting vensterbank voor in de kamer. Daar schijnt de zon dan volop en wat is er lekkerder dan in je mandje volop in de zon liggen? Tja totdat het wat te warm wordt, dan gaan ze even afkoelen op de vloer waarna ze weer direct de vensterbank in duiken.

De vissen hebben de winter gelukkig ook weer goed overleefd, tot blijdschap van Yana die natuurlijk mee helpt met het voeren van de visjes. Ze is zo ontzettend gefascineerd door die oranje dingen in het water maar ja er zit een net overheen ter bescherming van de visjes tegen de reiger en misschien ook wel tegen Yana. Voordat je het weet, ligt ze weer in die vijver tussen de vissen en met dit weer is dat toch nog wat te frisjes voor madam.