vrijdag 19 november 2010

4 weken

Onderwijl achter m'n pc zittend om weer een verhaal te schrijven, is er in de kittenren een heel gevecht bezig tussen Luna, Levi en Luigi. Ik zie alleen maar pootjes die alle kanten opgaan. Ja ja de kids zijn vandaag dan ook alweer 4 weken jong en beginnen zich steeds verder te ontwikkelen. Het met elkaar gaan spelen hoort daar ook bij en dat doen ze op dit moment dan ook volop. Puk begint de boel steeds interessanter te vinden en wil heel graag met de hummels spelen maar daar zijn ze nog wat te klein voor. Gisteren wilde ze met Luna spelen maar die schrok zich een hoedje en zocht direct troost bij haar moeder. Daarop ging Puk maar lekker met Eem aan het keten, lees dat ze de hele kamer door schoten, achter elkaar aan rennend.

Morgen gaan we eens rustig kijken of de hummels ook iets van blikvoer willen. Vandaag hield ik bij Luigi een vinger voor die ik in een beetje voer had gedompeld en hij begon al te liggen dus ik denk dat ze er klaar voor zijn om langzaam over te stappen op vast voer. Zal eerst wel een ontzettend geklieder gaan worden want ze lopen gewoon door het bord heen, dat weet ik nu al. Ach de wasmachine is heel geduldig dus........

Morgen ga ik weer wat foto's op de blog en op de website plaatsen, vandaag weer heel wat schattige plaatjes geschoten dus die wil ik natuurlijk aan iedereen laten zien. Hou daarom de site maar weer goed in de gaten!

woensdag 17 november 2010

deugnieten

De kleintjes hebben al hun toekomstig personeel ontmoet en iedereen was direct weg van die kleine ukken. Ja ja maar 's avonds na het laatste bezoek dachten die lieve kleine wezentjes dat ze al best groot zijn en dat ze heus wel in de huiskamer kunnen lopen. Mmm daar zijn de meningen toch wel over verdeeld. Wij (martien en ik en natuurlijk Yana) vinden ze toch nog wat te klein daarvoor. Resultaat was dat we tot een uurtje of twaalf hebben staan knutselen aan een noodoplossing om in ieder geval de nacht door te komen. De volgende dag (gisteren) ben ik rechstreeks naar de dierenwinkel gereden en heb een konijnenren gehaald. Dit zijn panelen die je aan elkaar maakt waardoor een soort hekwerk ontstaat. De ukken zitten nu veilig opgeborgen en kunnen zich uitleven in de ruimte die ze nu hebben. Yana vindt het ook allemaal super want ze kan die draken nu helemaal goed in de gaten houden en er natuurlijk lekker bij liggen op alle dekens die we neergelegd hebben voor die apen.

Vlnr Luna, Luigi en Levi

Enfin dat probleem is weer lekker opgelost. Ook alle andere aby's gaan nu een kijkje bij de pukken nemen, het is zo leuk om te zien hoe die kleintjes reageren. Zien natuurlijk ineens oom Eem voor hun neus staan of halfzussie Puk. Die kreeg van de week van kleine Levi een tik voor haar koppie, hierop dacht Puk ja we gaan spelen. Uh Puk vergat dat die kleine hummels pas ruim 3 weken zijn en dat zij een grote meid van bijna 2 is. Maar dit voorspelt wel een groot keetgebeuren straks als die kleintjes wat groter zijn. Martien en ik houden ons hart vast voor straks.

Ondertussen zijn Vanna en Eem nog flink op dieeet, volgens mij zijn ze al een klein beetje afgevallen maar nog niet echt veel. Misschien dat ik ze maar eens op de weegschaal ga zetten en het bij ga houden hoeveel ze per week wegen. Eventueel wat extra spelen om ze wat actiever te laten zijn, dat helpt ook wel bij het afvallen. Eigenlijk moeten ze daarin een voorbeeld nemen aan Puk, die rent/springt/vliegt en wat dan ook door de kamer en in het huis.

kleine Luna

maandag 15 november 2010

3 weekjes.....

Wat gaat het toch snel, de kleintjes zijn alweer de 3 weken gepasseerd en oh wat zijn het toch al wijsneuzen. Ik heb nu een stukje voor hun werpkist afgezet want vooral Levi en Luna vinden dat ze al heel wat zijn en klimmen dan ook regelmatig hun werpkist uit om voor de kist een stukje te hobbelen. Luigi is wat rustiger en kijkt wat meer de kat uit de boom. Ik heb dus nu een klein stukje afgezet voor ze zodat ze al wat rond kunnen kruipen maar dat Yana niet te onrustig wordt omdat haar kids alle kanten opgaan.

V.l.n.r. Luna, Levi en Luigi

Afgelopen zaterdag hebben de hummels ook voor het eerst hun wormenkuurtje gehad, Luigi was nl. al 1,5 dag blijven hangen op hetzelfde gewicht dus toch maar een wormenkuurtje geven. Hiervoor is speciale pasta te krijgen bij de dierenarts. Ook Yana hebben we direct ontwormt met een speciaal middel omdat ze ook niet alles mag vanwege het zogen en we nemen altijd het zekere voor het onzekere dus daarom een veilig middel voor moeders. Tegelijkertijd al een afspraak gemaakt voor de 1e enting, duurt natuurlijk nog even maar ja ook bij de dierenarts hebben de hummels als fans die ze graag willen zien.

Ondertussen zijn Eem en Vanna op dieet gezet door mij, oei vooral Vanna was echt een propje aan het worden. Was niet echt goed voor haar dus sinds afgelopen vrijdag zijn ze echt zwaar op dieet. Eem en Vanna zijn het er natuurlijk niet mee eens, die willen alleen maar eten maar ja ze waren zo aan het dichtgroeien, dat was gewoon niet goed meer voor ze.


 
Ondertussen is Puk weer klaar met het krols zijn, ze is alleen nog zo ontzettend druk. Ze rent echt alle kanten op in het huis, zelfs onze Juka is niet meer veilig voor haar. Beloofd wat als de kleintjes straks wat groter zijn, dan kan ze met ze gaan rennen door het huis. De vrede met Vanna is ook weer helemaal wedergekeerd en ook Levi, Luna en Luigi vindt ze wel leuk. Ze gaat er nu met regelmaat kijken. Doen eigenlijk de andere twee ook, ze gaan met regelmaat even in de bak kijken. De hummels reageren daar weer op, vooral Levi gaat lopen mieuwen als hij een andere aby zit. Hij vindt zichzelf nl. al een hele flinke knul die ook de grote wijde wereld in mag.