vrijdag 23 mei 2014

Outsidermiddag

Afgelopen zondag mocht Britt mee naar de outsidermiddag van SAN. Dit is een middag waar somaby's in ene informele sfeer worden gekeurd door een keurmeester. Omdat mijn moeder nog nooit met Britt naar een show was geweest, had ik haar hiervoor opgegeven.

Eerst natuurlijk de veterinaire keuring maar daar kwam madammeke heel goed doorheen. Na een aantal andere somaby's was het de beurt aan onze Britt en wat een toppertje is het toch! Ik weet zelf wel dat ze er goed uitziet, mooi qua kleur maar ook als type. De keurmeester was helemaal weg van haar, het is dan ook een eigenwijs, lief ding. Druk maar ook heel vriendelijk en dat karakter liet ze heel goed zien. Mijn moeder was natuurlijk apetrots op het meisje en ik niet minder. Ze moet alleen nog wat meer body krijgen wat inhoudt dat ze qua bespiering goed is alleen moet ze nog wat meer de breedte in maar ja met dat ADHD gehalte van haar is dat ook niet verrassend.

We wachten nog lekker een jaartje voordat ze een nestje mag, kan ze nog even lekker genieten van haar jeugd en verder uitgroeien.

Roortje

Na de goede resultaten bij Eem en Vanna zijn we ook bij een van de aby's van mijn moeder begonnen met chinese kruiden. Arora is de moeder van mijn Eem en alweer 15,5 jaar jong. Ze heeft ontzettend last van allergie op het luchtwegen. Hierdoor heeft ze vaak een vies neusje en zit ze verstopt in haar neusje alsof ze verkouden is. Ze heeft van de dierenarts antibiotica gehad maar dat neemt de kwaal niet weg. We dachten namelijk eerst aan een ontsteking maar ja dat had dan allang verholpen moeten zijn.

Dus hebben we nu speciaal voor haar kruiden besteld die de kwaal zal moeten laten verdwijnen. Gisteren zijn we begonnen met de meid. Hopelijk zien we snel resultaat want ze heeft er echt wel last van. Om haar verlichting te geven totdat de kruiden gaan werken, spoelen we haar neusje met fysologisch zout, niet dat ze dat prettig vind maar het geeft wel verlichting. Voor de rest heeft madammeke nergens last van want eten doet ze als een bootwerker.

Direct ook maar een aantal pillendozen besteld, wel zo makkelijk om bij te houden wanneer er wat gegeven moet worden. Ook voor onze eigen aby's als wij een dagje of weekendje weg zijn.