donderdag 7 januari 2016

Vanna

Het is alweer donderdag en de kleintjes doen het nog steeds uitstekend. Geen enkele last van de enting van afgelopen maandag. Ze hebben er geen hap minder om gegeten. Ik heb de maaltijden teruggeschroefd naar 4 keer per dag en dan 's avonds voordat we naar bed gaan nog een heel klein hapje, meer om ze in de kamer te krijgen en houden zodat wij makkelijk de deur dicht kunnen doen. Danté heeft het namelijk ontzettend door dat ze de nacht netjes in de huiskamer moeten blijven en mijnheer rent natuurlijk liever door het hele huis.

We zijn nu ongeveer 2 á 3 weken bezig met Vanna en haar druppels, we zien wel een kleine verandering maar ze blijft een beetje een miepkniep. Gelukkig is Puk een stuk relaxter sinds ze ook nog aan de pil staat, hormonen zijn wat meer in balans. De kleintjes zijn ook niet met haar bezig, oma Yaantje vinden ze veel leuker. Die rent namelijk ook rond en dan kun je zo leuk mee rennen. Het was wel erg eng toen Yana met haar speelstok ging slepen, eerst de huiskamer uit om daarna weer de huiskamer binnen te komen. 3 plofstaarten zichtbaar, gekke dingen.

Vanna geniet helemaal wanneer het bedtijd is en de kleintjes in de huiskamer zitten. Is ze druk aan het rommelen en vooral ook met haar muis aan het slepen. Gisteravond had ze hem weer bij mij in bed gelegd, wat een lief cadeau maar weer. We blijven gewoon stug doorgaan met de druppels, dan gaat het vanzelf goed komen. Qua toiletteren, dat gaat nu goed, ze is niet meer verstopt geweest en ze is ook goed aan het aankomen, ziet er al een stuk beter uit. Dat geeft toch ook aan dat de druppels iets doen, tenslotte moeten we dit 3 maanden volhouden.

maandag 4 januari 2016

2e enting

Vandaag was het tijd voor de tweede enting van de baby's. Had de afspraak lekker vroeg staan zodat we niemand voor ons hadden en we ook niet lang in de wachtkamer hoefde te wachten. Alle baby's inclusief mama Puk waren redelijk makkelijk in de bench te krijgen. Puk keek wel met argwanende ogen toen ik de bench op de bank had gezet. Hij stond tenslotte toch eerst op de grond, wat ben je van plan zag je haar al denken. Ja ja Puk je hebt het goed geraden, we gaan weer gezellig met z'n allen op stap.

Bij de dierenarts zijn alle baby's weer gewogen, gecheckt en hebben hun tweede prikje gehad. De dierenarts was heel erg tevreden over ze. Allemaal meer dan 400 gram in 3 weken groeien is ook niet mis maar ja wat wil je, ze vreten als bootwerkers. Vincy weegt 1,47 kg, Danté 1,45 kg en Dunja 1,24 kg. Echt super gewichten moet ik zeggen. Voor de rest dus ook allemaal helemaal oké bevonden. Mochten ze allemaal weer de bench in en hop naar huis. 

Daar aangekomen was het natuurlijk weer tijd voor het drukke ren uurtje nadat ik ze een klein hapje had gegeven. Vanochtend heb ik ze namelijk niet teveel gegeven, je weet tenslotte nooit of ze wagenziek worden met een te volle maag. Nu op naar 24 januari wanneer ze met z'n drieën mee mogen naar Houten, er is dan een show waar ze zijn ingeschreven voor de nestklasse. Dunja heb ik ook nog apart ingeschreven in de 3-6 maanden klasse.

De week na de show is het dan tijd om afscheid te gaan nemen van de mannen, pfff moet daar nog even niet aan denken, gelukkig hebben we nog 4 weken om volop van die doerakken te genieten en laten we dat dan ook maar doen.


zondag 3 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar

Eindelijk even tijd om rustig achter de pc te kruipen en weer eens een verhaal te schrijven op de weblog. Afgelopen week zijn we lekker vrij geweest en deze week hebben we gebruikt om in en om het huis eens lekker op te ruimen. Daarnaast natuurlijk ook gewoon genieten van de kleintjes en de andere aby's.

Het hele spul vond het heerlijk dat we lekker thuis waren, de hele dag door het hele huis rennen is wat de kleintjes ontzettend leuk vinden. Je komt ze tegenwoordig dan ook overal tegen in huis. Het is dus opletten geblazen.

Vanna moet er ontzettend aan wennen dat ze nu overal rondrennen maar het lijkt erop als of de bach bloesem zijn werk doet. Ze is al wat rustiger en minder gestrest. Ze gaat ook netjes naar de bak, tot nu toe nog geen verstopping en mocht ik het niet vertrouwen dan krijgt ze gewoon wat Laxatrax. 

Oud & Nieuw was weer spannend met de kleintjes, hoe zouden ze gaan reageren? De volwassenen worden er niet koud of warm van. We waren bij mijn ouders dus dichtbij huis en ik ben dan ook direct na 12 uur naar huis gelopen om te kijken hoe het met de kleintjes ging. Ze waren wat onder de indruk maar nadat ik met ze begon te spelen, was er niet veel meer aan de hand. Nadat de ergste knallen voorbij waren, heb ik ze weer met rust gelaten. Ze hebben het keurig gedaan. Ben heel trots op ze.