zaterdag 5 november 2011

Wat een heerlijke rust heerst er op dit moment in huis. Iedereen inclusief Martien liggen lekker te slapen. We hebben vandaag de kleintjes de beschikking gegeven tot het hele huis. De slaapkamer is de enige ruimte waar ze niet mogen komen, de deur daar is dan ook netjes dicht. Doordat ze nu door het huis konden rennen, zijn ze zo moe geworden dat alles in één mandje ligt (lees alles ligt door elkaar, in elkaar etc) Doordat ik alles overhoop heb gehaald in huis, dacht ik ook van mmm zal ik ook maar eens stofzuigen. Nou dat heb ik geweten hoor, ze vonden het NIET leuk. Ik zag langs alle kanten de pukken wegrennen om zichzelf in veiligheid te brengen voor het monster. Ach wennen ze maar aan want het was toch echt tijd om de boel weer eens schoon te maken.

Vandaag ook de boel weer op de weegschaal gezet, pff onze Aiko is al bijna 1 kg!!! De knul gaat wel erg snel hoor. De meiden volgen allemaal op gepaste afstand  (tussen de 800 en 900gram) Ze doen het dus ontzettend goed. We hebben het idee dat ze heel druk zijn maar ja dat komt omdat Luigi/Levi en Luna ( ons vorige nestje) rond deze tijd ziek waren waardoor ze echt wat rustiger waren. Dit is dus normaal. Mmm normaal dat je huis ongeveer wordt verbouwt?? Ja dat is normaal voor kleine aby's.

Het eten voor Vanna is ook binnen, we gaan vandaag maar eens kijken of ze de brokjes wel lust. Het gaat nu voor zover ik kan zien, goed met haar darmpjes. We geven haar wel met regelmaat Laxatrax om te zorgen dat ze makkelijker naar de toilet gaat maar de bedoeling is om met ander voer het probleem op te lossen. Met voer kun je tenslotte heel veel doen en bereiken.

Nu we het toch over voer hebben, dit weekend ga ik ook eens kijken wat de kleintjes van brokken vinden. En binnenkort ook eens kijken wat ze van runderhart vinden. Langzamerhand toch een uitproberen of het kieskeurige pukken zijn of juist bootwerkers. Ik vermoed dat onze Aiko een alleseter is, als ik hem nu al aan zijn bordje zie bunkeren, mmm beloofd wat. Ami is meestal erg druk en heeft vaak net even geen tijd om te eten. De sorrelmeiden April en Aisja hebben meestal wel tijd alhoewel ook zij soms erg druk zijn met kattekwaad uithalen.

Heerlijk gewoon dat kleine grut, pff ze worden veel te snel groot

dinsdag 1 november 2011

We hebben van het toekomstig personeel van Aiko en April een heel usb-stickje met foto's ontvangen. Omdat er zoveel mooie tussen zaten, willen we deze zeker even hier op de weblog zetten. Hierbij dan een kleine selectie:

Aiko

Aiko en Aisja

Ami, Aiko en Aisja (en een klein stukje April)

Ami

Aiko en Aisja
Sinds gisteren zijn we dan eindelijk overstag, de kleintjes mogen de hele kamer hebben om te spelen. Bij thuiskomst zaten April en Ami toch al aan de andere kant dus tja dan kies je maar eieren voor je geld. De kleintjes vinden het helemaal top om de hele kamer te hebben. Wel even hoezen over de stoelen achter gedaan zodat deze de pukkies overleven. De grote poezen-kattenbak is verlost van de klep aan de voorkant zodat de kleintjes ook daar gebruik van kunnen maken als ze willen. De gordijnen achter hebben we maar weer in een mooie knoop gelegd want zie toch liever geen pukken de gordijnen in klimmen. Daarnaast leren ze op deze manier niet in de gordijnen te klimmen. Iets wat het toekomstig personeel wel zal waarderen.

De afspraak voor de eerste enting is ook gemaakt, volgende week woensdag mag de hele bende mee naar de dierenarst. We zijn de eerste op het spreekuur zodat we geen last hebben van mensen voor ons wat weer voor de kleintjes een stuk rustiger is. Het is tenslotte al spannend genoeg. Puk mag ook mee, haar laten we ook even nakijken. Bij het maken van de afspraak ook even over Vanna gehad. Ze heeft toch nog wel wat last van harde ontlasting waardoor ze wel eens naast de bak poept. Ze mag nu met regelmaat laxatrax hebben en daarnaast hebben we haar op andere voeding gezet. Geen granen meer want die stoppen de boel meer af dan dat ze goed doen. Hopelijk helpt dit en anders toch maar even voor de zekerheid een echo maken om zeker te weten dat er geen problemen zijn.

zondag 30 oktober 2011

April ( en een klein stukje Aisja)

Aiko

Aisja en Ami

April en Aisja aan het spelen met het Boca-spel
Wat is het weekend toch weer snel voorbij gegaan. Natuurlijk heel veel bezig geweest met de kleintjes. Ze vinden het harstikke leuk om mee te helpen met het schoonmaken van de kamer. Alles gaat dan even op de bank, bezem erdoor heen en dan natuurlijk even dweilen. Daarna maar de vloer ook drooggemaakt want die kleintjes schoten alle kanten op.

Vanavond was het voor ons tijd om de papierwinkel op te ruimen. De pukken mochten meehelpen daar we ze even los hebben gelaten in de hele kamer. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Binnen de korste keren hadden we 4 kleine hulpjes die het nodig vonden om ons goed te helpen. Goh wat een drukte was dat zeg achter op tafel. Ik heb alle papieren extra in handen gehad omdat ze het nodig vonden alles weer door elkaar te gooien.

Nu is alles weer lekker in de voorkamer bij ons. April ligt heerlijk bij Martien op schoot en de andere zijn aan het spelen. Ik heb nl. van een aantal dozen een soort speelhok gemaakt waar ze door diverse gaten heen kunnen kruipen. Nou succes verzekerd hoor! Zal eens kijken of ik dat eens op de foto kan zetten.