donderdag 28 maart 2013

Het gaat ontzettend goed met Eem en zijn allergie. Sinds we twee weken geleden zijn begonnen met medicijnen tegen de jeuk, is hij nu zo goed als wondvrij. Zelfs de wond op zijn schouders bestaat nog uit wat korsten die nu los aan het laten zijn maar ook deze is helemaal dicht! We zijn heel blij dat het zo ontzettend snel is aangeslagen maar ook dat we onze Eem weer terug hebben. Hij was doodongelukkig door de jeuk, nu is hij weer de grote knuffelkater die hij altijd was. Natuurlijk compleet met het bijten in je neus omdat hij je zooooooooooooooooooooo lief vind.
 
Nog twee weken verder en dan gaan we overleggen met de dierenarts of we de hoeveelheid iets terug kunnen schroeven naar een onderhoudsdosis. Eem maakt het allemaal niet uit want hij staat elke avond druk te mauwen als ik de medicijnen pak. Hij krijgt deze altijd in wat blikvoer verstopt en tja voor hem is het dus een groot feest.

Afgelopen dinsdagavond is ook de hovenier geweest voor de tuin en het gaat een plaatje worden. Hier gaan wij en de aby's heel veel plezier aan beleven. We hebben nu een vragenlijst ingevuld met welke kleuren wij mooi vonden en wat we echt niet willen in de tuin. Nou dat is heel makkelijk, geen giftige planten voor onze aby's en ook geen gras met weerhaakjes. De aby's gaan hier natuurlijk aan snoepen en de kans bestaat dat het blijft steken in de keel. Lees dat we dit dus met Yana hebben meegemaakt. Konden we naar de dierenarts om onder narcose deze te laten verwijderen, was een duur grassprietje kan ik je vertellen.
 

maandag 25 maart 2013

Met Balou gaat het ook hartstikke goed. Hij is de grootste vriendjes met Wilbur, de bengaal en samen halen ze allemaal kattekwaad uit. Tja dat is bij Balou niet tegen dovemansoren gezegd want dat kan hij als de beste. Slapen doet hij bij zijn personeel en ook daar zet hij de hele boel naar zijn pootje. Nee, niet slapen op het voeteneind, nee gewoon lekker onder de dekens of bij het baasje op het hoofd. Tja hij is echt een zoon van zijn moeder;-)
 
Thuis bij ons is alles weer helemaal gewoon in het oude gareel. Puk komt weer iedere ochtend bij mij in de badkamer zitten voor het kwartiertje aandacht. De rest van de dag hoef ik niet te proberen haar op te tillen want dan wringt madam zich los maar in de ochtend kan ik alles doen. Heel grappig hoor zo'n uitgelezen karaktertje.

Morgenavond komt ook de hovenier om de tuin te bespreken, wij zijn heel benieuwd wat het is geworden. Er komt volgens mij ook een beetje gras in, nou dat zal de beestenbende wel leuk vinden.