vrijdag 30 september 2011

Als ik op mijn blog aan het schrijven ben, is er in de werpkist een groot gevecht bezig. De kleine pukken zijn bezig om Puk te pesten. Echte kleine ettertjes zijn het:-) Ik heb op dit moment de voorkant weggehaald bij de werpkist zodat ze veel beter de kamer in kunnen kijken. Dadelijk toch maar een omheining neerzetten zodat ze niet eventueel ervan door kunnen gaan. Niet dat ze het doen hoor, op dat punt zijn ze wat langzamer dan het laatste nestje van Yana. Ze doen het wel ontzettend goed qua groei, kleine Aiko is de 400 gram grens vandaag voorbij gegaan en de dames gaan ook al die kant op. Kleine Aisja had één dagje geen groei maar dat heeft ze alweer lang en breed ingehaald. Ik zie nu dat Puk de kist maar uitgaat van 4 van die vervelende ettertjes die je aan het pesten zijn, mmm denk dat dat even teveel is.

donderdag 29 september 2011

En natuurlijk is het weer tijd voor wat foto's van ons kleine grut. Net nog even de kleintjes rond laten lopen, tenminste ze konden de werpkist uit. Aiko was vandaag het dappere ventje en heeft zowaar een heel klein rondje gelopen voor de kist waarna hij heel elegant weer de werpkist in ging. Ook kleine April heeft het aangedurft. Ami was te druk met het trekken aan de deken in de kist, leuk hoor om daar aan te gaan trekken en plukken. Aisja tot slot zat heel lief over de rand te kijken maar eruit, nee dat deed ze nog niet.



woensdag 28 september 2011

Gisteravond zat Martien nog te werken en wilde ik alvast naar bed gaan. Tevens even gezellig bij Vanna, Eem en Yana zitten. Op het bed lag wat modder dus dacht, mmm is er een met z'n modderpoten over het bed heengelopen. Nou zal de boel maar even uitkloppen. Trek de sprei weg en gatver ligt daar een PIER. Vanna was hier de schuldige van. Die vangt altijd pieren uit de tuin en neemt die mee naar binnen. Normaal legt ze die voor mijn voeten neer maar dit keer wilde ze me denk ik verrassen dus had ze hem in bed gelegd. Pff kon ik direct het bed helemaal verschonen want ga toch echt niet in bed liggen met de gedachte dat daar een pier gelegen heeft. Vanna zelf was helemaal trots op zichzelf, heb haar lief beloont maar ook gezegd dat ze de piertjes voortaan buiten mag laten spelen. Dat ze dat veel leuker vinden....

dinsdag 27 september 2011

Bij thuiskomst was het al aardig druk in de werpkist. De pukkies vonden het zeker tijd om weer eens de grote wereld te aanschouwen. Omdat ze toch langzamerhand mogen gaan wennen aan de grote buitenwereld had ik baricade aan de voorkant weggehaald zodat ze over het randje konden kijken. Tevens mochten ze even op het kleedje voor de kist. De sorreldames April en Aisja vonden dat helemaal toppie, druk aan het rondkijken maar van het kleedje af? Nee nog niet. Aiko vond het helemaal niets, hij is de enige man maar wat een klein watje is het toch. Ami vond het ook heel spannend maar was toch wat minder dapper dan de andere dames.

Nu is de rust weer wedergekeerd en ligt de bende heerlijk bij mams te drinken. Denk ook dat Puk aan het uitbuiken is want ze heeft aardig lopen bunkeren. De andere aby's rennen nog even lekker door de tuin. Yana is weer helemaal topfit, de allergieplekken zijn helemaal mooi dicht, nu alleen nog maar nieuwe haren erop. Ook de rest doet het harstikke goed ondanks dat we ze nog niet bij Puk en de kleintjes hebben gelaten. Scheelt natuurlijk ook dat het lekker weer is en ze nog goed in de tuin kunnen toeven. Iets wat Eem zalig vindt, niets lekkerder dan in de lounghoek op de stoel liggen.
Gisteravond was ik de boel al aan het opruimen in de keuken om daarna naar bed te gaan toen Martien riep. De kleine pukkies hadden het idee om te proberen uit de werpkist te komen en dan vooral een van de rooie meiden. Aiko lag heerlijk te snurken en zijn zusje Ami lag in het hoekje te meppen richting haar moeder. Enfe dan moet je dus wel even wat gaan verstevigen zodat ze er niet uit kunnen. Gelukkig was het van korte duur maar denk dat we deze week een stukje moeten gaan afzetten voor het jonge grut zodat ze langzamerhand de wijde wereld kunnen gaan verkennen. Ze waren gisteren ook weer flink gegroeid, ze gaan echt als kool vooral de kleine knul, die duwt volgens mij iedereen aan de kant om vooral maar genoeg te kunnen nuttigen. Omdat hij zo'n eigenwijs snoetje heeft, noem ik hem nu zelfs wel eens Verdi junior;-)

zondag 25 september 2011

Wat een ontzettend prachtig weekend is het. We mogen zeer zeker niet klagen. Dat doen de aby's dan helemaal niet want die mogen heerlijk in de tuin bestellen. Alleen Puk is gewoon binnen in de huiskamer, bij haar kids. Ze doet het nog steeds ontzettend goed en de kleintjes groeien nog steeds als kool. Op dit moment is alles weer helemaal in ruste maar dat zal straks wel weer veranderen.

Ik wil weer even hun bed opschudden dus dat betekend allemaal even uit de kist, in het mandje en daarna allemaal weer terug. Direct weer allemaal even op de weegschaal, kijken of de kleine Aiko nog steeds zo flinke groeit. Het is echt een kereltje hoor, als je hem pakt, is het direct piepen. De meiden zijn toch wat minder zeurderig.

Ze gaan ook al met elkaar spelen, vandaag zag ik April en Aisja druk in elkaars pootjes bijten. Ami mept al flink in het rond met haar pootje, zo ontzettend schattig. Ga een proberen hiervan foto's te maken en ze hier op het blog plaatsen...