vrijdag 18 januari 2013

Gisteren na thuiskomst was er een grote verrassing. Ik kwam de kamer binnen met een bordje hap voor de kleintjes en Puk alleen geen kleintjes te bekennen. Normaal rennen ze langs het hekje dat als afzetting dient, heen en weer. Ongeduldig omdat er eten komt maar nu een serene rust. Mmm dat is altijd verdacht. Ik draai mijn hoofd naar links en wat ligt daar achter in de kamer op de stoel? Juist een hoopje klein grut. Ze zijn dus allemaal over het hekje heen geklommen en lekker in het andere deel van de kamer gaan spelen. Zelfs de grote kattenbak is gebruikt door de hummels.

Einde van een volgend hoofdstuk, ze waren duidelijk klaar om de gehele kamer te mogen hebben om te spelen. Hekje afgebroken, hoezen om de stoelen achter gedaan en een hekje om de huiskamerdeur gezet. Is wel zo makkelijk als je binnenkomt, heb je niet direct een kleine onder je voet zitten. De eettafel iets opzij gezet anders springen ze op het dressoir en kunnen ze zo alsnog bij de deur komen. Ze vonden het allemaal prachtig, zo leuk om rond de stoelen te spelen. Beau was helemaal blij met de kachel, die had daar lekker een slaapplekje ontdekt.

Moeder Puk vond het allemaal best, die is maar met één ding bezig. Ik ben krols dus......... Dit zorgt wel weer voor wat spanning tussen Puk en Vanna. Altijd als Puk krols is, wordt ze vervelend en stalkt ze de andere katten. Eem en Yana blazen eens of geven een tik maar Vanna wordt boos en gaat in de aanval. Het was dus ook gisteravond even bal met ze. Hopelijk is de krolsheid weer snel gezakt en is de rust weer wedergekeerd. We hebben in ieder geval Vanna maar even apart van Puk zitten. De kleintjes waren wel wat geschrokken maar ook eigenlijk weer niet. Ze zijn heerlijk in slaap gevallen en naderhand rende ze weer als een stel gekken door de kamer. Oma Yana is tegenwoordig ook de klos, toch leuk zo'n staart. Balou vindt het spannend om Eem te pesten, spring erheen en spring weer weg. Mmm Eem vindt dit wat minder en wordt wat mopperig. Tja dat is dan helemaal leuk vind Balou.
 
Het zijn dus echte draken aan het worden. Dit weekend gaan we ze ontwormen, kijken wat ze daar allemaal van vinden. Waarschijnlijk niet leuk maar ach het hoort er ook bij. 29 januari mogen ze voor het eerst mee in de bench op weg naar de dierenarts. We zullen de bench maar eens naar beneden halen, kunnen ze alvast wennen.

woensdag 16 januari 2013

Puk is weer krols, ze heeft momenteel weinig aandacht voor de kids want ze is helemaal in love met Eem. Die op zijn beurt ziet Puk totaal niet zitten. De kleintjes zijn ondertussen voor het grote deel even aan zichzelf overgeleverd, niet dat ze er problemen mee hebben want eten doen ze helemaal op zichzelf. Vandaag ook maar wat extra voer besteld, het gaat er zo ontzettend hard doorheen. Ook worden ze steeds drukker en meer op mensen gericht. Op dit moment zitten Beau en Britt bij mij op schoot, in een gevecht met elkaar. Bella is in het mandje op de bank in slaap gevallen en Balou? Die ligt bij de speeldozen lekker te slapen. Straks zal het wel weer gedaan zijn met de rust, dan gaan ze weer als een gek tekeer.

zondag 13 januari 2013

Het is weer een druk weekendje geweest met veel bezoek voor de kleintjes. Gisteren is het toekomstig personeel van Beau (of Kees zoals hij straks gaat heten) even op de koffie geweest. Beau heeft zich voorbeeldig gedragen en zijn beste pootje voorgezet. Aan het einde van de middag kwamen dan ook nog mijn neefje en nichtje langs om bij de pukken te kijken. Dit ook in het kader van het leren wennen aan kids. Tja dat is voor die kids niet tegen dovemansoren gezegd want vanmorgen om een uurtje of 10 hingen ze weer een de lijn, mogen we met de kleintjes spelen? Nog even geduld want op dit moment slapen ze en tja slaap hebben ze ook hard nodig maar een uurtje later kwamen ze langs voorzien van een doos met gaten en de Cars deken die ze tijdelijk mogen lenen. Helemaal top natuurlijk. Soms moeten de kleintjes nog een beetje wennen maar het gaat hartsikke goed.