vrijdag 13 juli 2012

Vandaag was het dan zover, Puk en Eem mochten mee naar de dierenarts. Een uurtje voor de afspraak had Puk haar kalmeringstablet gekregen, dit om makkelijker bloed bij haar te kunnen prikken. Of ze wat rustiger was? Tja ze was iets makkelijker thuis te pakken maar echt veel rustiger, nee dat idee had ik niet maar ala, kijken maar hoe het zou gaan.

Bij de dierenarts ging het eerst allemaal lekker, ze liet zich goed vasthouden alleen haar ongenoegen werd geuit door een flink staartgezwiep en een onderaards gebrom. Helaas bleef ze toch erg beweeglijk (wat niet ongewoon is bij Puk) en lukt het niet om bloed te pakken te krijgen dus toch maar een roestje. Tja toen was het zo gebeurd.

Daarna was Eem aan de beurt, hij was heerlijk relaxt (had hij soms dat tabletje gegeten?) Lekker spinnen en voordat hij het doorhad, had hij zijn prikje al gehad. Voor de rest zag hij er top uit, alleen wat tandsteen waarvoor ik direct een afspraak gemaakt heb om het te laten weghalen. Ook natuurlijk nog even op de weegschaal en ja ja zoals wij al dachten, is de knul netjes afgevallen en heeft hij een topgewicht van 3,9kg. We zijn weer helemaal blij dat onze vent weer APK goedgekeurd is.

Puk kreeg daarna nog even een prikje om bij te komen en nadat ze wat bij was, mochten we met de bende weer naar huis. Op dit moment staat Puk nog even met de bench in de slaapkamer haar roes verder uit te slapen en dan kan ze straks weer lekker bij de rest.

maandag 9 juli 2012

Vrijdag gaan we met Puk naar de dierenarts voor haar snaptest, altijd weer spannend. Dit keer gaan we het proberen met een kalmerend tabletje. Ik kan ze van te voren ophalen, dan vrijdag een uur voordat ze meemag één tablet. Ze zou er rustig van moeten worden dus ben benieuwd...... Anders mag ze er nog eentje en moeten we weer een uurtje later komen. Ook Eem mag mee want voor hem is het tijd voor de jaarlijkse check en prik. Benieuwd hoe ze hem weer vinden, vorige keer was hij was zwaar maar sindsdien letten we heel goed op zijn eten en ziet hij er goed uit.

Gisteravond was het ook tijd voor een borstelbeurt. We hebben zo'n speciale kam die je maar een keer per week mag gebruiken, anders kam je alles weg. Vanna en Yana vinden het altijd fantastisch en vooral Vanna dringt zich altijd aardig op. Puk ging dit keer ook goed, zal wel komen omdat ze krols is, dan is zo'n kambeurt niet te versmaden. Eem zag de bui alweer hangen en was hem binnen no time gesmeerd. Martien mocht hem van de krabpaal afhalen, nou mijnheer had daar helemaal geen zin in en hield zich goed vast. Martien maar lopen pesten dat hij niet tegen een kat van 4 kg op kan ha ha. Uiteindelijk is ook Eem lekker gekamd, pff kwam aardig wat haar uit. Volgende week maar weer een keertje.