vrijdag 24 december 2010

Kerstboom

In mijn vorige blog schreef ik nog dat ik heel trots de kerstboom had neergezet. Nou als je ziet hoe deze er nu uitziet...... De pukken hebben hem systematisch lopen verbouwen. Alle takken zijn omgebogen naar beneden door het gewicht van die kleintjes. Ze klimmen er dan ook in en laten zich via de buitenkant weer naar beneden routchen. We hebben ook van die mooie slingers in de vorm van een soort linten inhangen. Helaas zijn ook deze zo ongeveer allemaal uit de boom gehaald en liggen door de hele kamer heen. Kerstballen komen we overal tegen, al met al is het een miezerig boompje aan het worden. Maar ik geef de hoop nog niet op, ik ga morgen de kerstboom weer helemaal restylen zodat we in ieder geval bij het kerstdiner een mooie boom hebben staan.

Het gaat dus zoals jullie kunnen lezen heel goed met de pukken. Gisteren heb ik ze weer eens gewogen en de mannen zijn bijna 950 gram dus de kilo komt in zicht. Denk dat ze met 10 weken zeker 1 kg wegen en da's heel mooi. Onze meid is iets lichter maar ja dat had ik ook niet anders verwacht. Luna gaat nu richting de 900 gram, ook een heel net gewicht. Ze zijn ontzettend behulpzaam in het huishouden, vooral het kattenbak scheppen is een gezamelijke gebeurtenis. Ik druk scheppen en hun daarna de boel weer vervuilen. Dan haal ik altijd nog even een bezem door de kamer, nou zet de bezem de kamer in en Levi hangt er al omheen. Niets mooier dan de bezem aanvallen.

We hebben ook de krabpaal deels uit elkaar gehaald en toegankelijk gemaakt voor de pukken. Nou dat is vooral aan Levi niet voor dovemansoren gezegd. Die hing er al direct in. Luigi en Luna zijn wat voorzichtiger. Het mandje van Eem wat altijd op de paal staat, is nu ook ingepikt door de pukken. Zielige Eem, is hij z'n rustige plekje kwijt. Gisteravond dacht ie nou dan ga ik maar bij zo'n puk liggen, heerlijk met Levi in een mandje gelegen. Levi lag helemaal blij te wezen, ja ja de grote Eem in zijn mandje.

Luna en Luigi lagen ondertussen in een ander mandje lekker naar de tv te kijken. Luna op haar ruggetje tegen de zijkant aan alsof ze aan het launchen was. Luigi had lekker z'n koppie op het randje gehangen. Zo jong al en dan al tv kijken. Hopelijk pakken ze niet teveel drama op van GTST of het nieuws. Ik ga dit weekend weer eens wat foto's van de pukken maken en ze natuurlijk weer op het web zetten dus wordt vervolgd


zondag 19 december 2010

kerstboom

Buiten is het helemaal wit, het ziet eruit dat we een witte kerst gaan krijgen. En omdat de kerst er weer aankomt, wilde ik toch graag een kerstboom. Maar is dat wel verstandig? De kleintjes zijn nu alweer 8 weken jong en doen alles wat god verboden heeft. We hebben zo'n grote kunstboom en tja Martien vind hem toch wat te groot dus zijn we naar de winkel getogen en hebben nu een wat beleefder modelletje gehaald inclusief versieren.

Ik heb dus vanochtend de kerstboom opgezet en ja hoor de eerste kleintjes zijn er al in gesignaleerd. Levi (natuurlijk Levi) was de eerste die al hoog en droog bovenin zat gevolgd door Luigi. Luna is gelukkig wat beleefder en zit alleen aan de kerstballen onderin. Gelukkig is alles in de kerstboom van kunststof, vilt of wat dan ook dus breken kan het niet maar ja je wilt wel een boom die mooi in balans versiert is. Acht ik wacht het maar af, misschien is na een dag de nieuwigheid eraf en laten ze hem met rust? Of is dat iets waarvan ik droom??

Verdi (het broertje van onze Puk) is nog erger met de kerstboom. Ik hoorde al dat hij binnen no time met de slingers door de kamer heen rende. Denk dat daar de boom op nieuwjaarsdag weer afgebroken wordt omdat er helemaal niets meer in hangt. Vorig jaar deed die knul dat ook al, alles wat in de boom hing, moest er uit. Blijkbaar is hij van de puur natuur boom.

Op dit moment begint hier de rust weer wat terug te keren, Luna is al in slaap gevallen na het rondrennen met de slinger en ook Luigi is onder mijn laptop gekropen om lekker te gaan slapen. Alleen Levi is nog wakker maar ja dat verbaasd mij niets. Levi is de drukste van het stel, altijd bezig, minder slaap etc.etc. dus denk dat we nog even moeten wachten voor alles in ruste is. Ik ga i.i.g. eens de bezem pakken en de sneeuw voor het huis weghalen.