donderdag 21 mei 2015

Bezoek Petje (Aisja)

Afgelopen dinsdag ben ik op bezoek geweest bij Petje, een van haar dochters uit haar eerste nestje. Petje (geboortenaam Aisja) is toendertijd samen met Puk (geboortenaam April) naar Den Haag verhuisd. Zoals ik een paar maanden geleden al op mijn blog melde, is April onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte. 

Het was fijn om de meid te zien en het gaat heel goed met haar alleen is ze op dit moment alleen. Jingles is op een leeftijd van 14 jaar overleden.  Omdat haar baasjes wisten dat Jingles al op leeftijd was, hebben ze een HTK in huis genomen. Sallie zocht een nieuw huisje ivm allergie voor katten. Petje had alleen het de neiging om lekker te gaan pesten. Op dat punt lijkt ze zo sprekend op haar mama Puk. Pesten is leuk en vooral bij een kat die zo leuk reageert. Sallie werd er zo bang van dat ze maar besloten hebben om haar naar een ander huisje te brengen waar ze lekker de rust heeft zonder zo'n pestende rooie aby.

Petje is dus nu alleen maar daar komt zowiezo verandering in. Haar baasjes zijn helemaal gevallen voor het ras en willen er nog 2 kleintjes bij alleen moeten deze nog wel geboren gaan worden. Tot die tijd heeft ze het rijk voor haar alleen maar daarna? Kan ze weer samen met de baby's het huis gaan afbreken.

dinsdag 19 mei 2015

Puk van de pil

Afgelopen zondag heb ben ik bij Puk gestopt met de pil zodat de hormonen weer in hun normale doen kunnen komen, lees dat Puk weer krols gaat worden. Omdat we altijd één keer overslaan voordat ze gedekt mag worden, stoppen we tijdig. De planning is om haar de tweede helft van juli te laten dekken maar ja we wachten gewoon maar af wat moeder natuur in petto heeft. 

Ondertussen ga ik wel een afspraak regelen om haar te laten testen op Felv/Fiv. Altijd een spannende happening bij madammeke want Puk en stil zitten, nee dat past niet bij elkaar. Hierdoor is bloed prikken erg lastig. Daarnaast is ze sinds de vorige keer erg onrustig tijdens bezoeken aan de dierenarts dus denk dat prikken een uitdaging is. Voor deze keer prikken heb ik dan ook besloten om een uitstapje te maken naar de dierenarts die ook de knietjes heeft getest van Britt. Ze kent het ras goed en weet er ook op een goede manier mee om te gaan. Hopelijk ervaart Puk dit als prettig en is het prikken zo voorbij. Tenslotte hoeft ze maar één druppeltje te hebben voor de test.

Voor Eem komt ook de tijd eraan om een uitgebreide niercheck te laten doen. Tevens is het ook weer tijd voor zijn entingen. Maar even zijn ent-boekje nakijken wanneer deze exact moet gegeven worden dan kan ik het de afspraak hierop aanpassen. Ben zo ontzettend benieuwd hoe de waarden zijn, hij is steeds minder ziek maar wat me ook opvalt, dat zijn huidproblemen minder worden. Ik ben wel bij het lezen over nierproblemen tegengekomen een kat met nierproblemen ook problemen daardoor met de vacht kan hebben. Bij Eem inderdaad het geval. Mijn knul doet het nu zo ontzettend goed, heel weinig slechte dagen, ontzettend druk op sommige moment (lees dat hij als een dolle dwaze aby door het huis heen rent met gevaar voor iedereen en alles wat hij tegenkomt)

Tot slot ook nog even Luna, dat is een dametje hoor. In de groep gaat het helemaal goed, ze lag zelfs pas geleden vlak bij Verdi te slapen.  Nog even en ze liggen lekker samen op een hoop. Het enige waar Luna last van heeft is voedselnijd. Of dit komt doordat ze nu heel ander eten krijgt dan voorheen weten we niet. Maar afwachten hoe ze over een paar maanden is. Ze kreeg in haar oude huisje geen premiumvoer maar het goedkoopste van het goedkoopste echter wij voeren onze aby's voedsel zonder kleur/geur/smaakstoffen en het liefst ook zonder granen. We zien dit ook heel erg goed terug in de vachten, die glanzen mooi en zijn ontzettend zacht in tegenstelling tot Luna die een hele stugge en geen gladde vacht heeft. Langzaam begint het beter te worden maar dat heeft even tijd nodig.