donderdag 26 november 2015

Dappere Vanna

De hele week hebben we de huiskamerdeur lekker open als we thuis zijn zodat Eem, Vanna en Yana als ze willen ook de huiskamer in kunnen. Eem is lekker nuchter en hobbelt gewoon naar binnen. Ook Yana heeft de weg naar de kachel weer gevonden. Alleen Vanna vindt het nog ontzettend eng. Puk pest altijd en tja met kittens heeft Vanna helemaal respect voor haar maar gisteravond kwam er ineens een koppie om de deur. Hoe stoer van onze meid. Langzamerhand begint ook Vanna steeds relaxter te worden en toch ook te komen kijken. Het scheelt ook dat Puk dit keer gewoon zo makkelijk is, niet zo alert wat ze in het begin wel eens kan zijn. 

Ondertussen genieten wij volop van de baby's en natuurlijk de volwassenen. Iedere avond is het tijd om na de avond hap even de boel bij ze op te ruimen. Tja en dat is altijd een groot feest. Ze worden steeds brutaler en durven de bezem al aan te vallen. Als je even bij ze staat, klimmen ze als je niet oppast zo tegen je broekspijp omhoog. Gisteravond kwam ook Yana even bij het hekje kijken, stond vol interesse naar die spelende hummels te kijken. Natuurlijk moet je haar dan niet aanspreken, loopt ze direct weg. Als oma wil je niet laten zien dat je het eigenlijk best leuk vind, nee je moet het niet leuk vinden. Yaantje we hebben je heust wel door hoor. 

zondag 22 november 2015

Etende baby's / open deuren

Sinds gisteren hebben we eindelijk 3 etende baby's. Ja ja ook Dunja heeft besloten dat pap toch best lekker is. Nou doet goed voorbeeld goed volgen, lees dat ze zag dat Da Vincy en Danté lekker aan het smikkelen waren dus dan kan je als meid niet achterblijven.
Vandaag dacht ik laat ik ook eens een schoteltje neerzetten met alleen blikvoer dus niet gemengd met KMR, mijnheer Vincy vond het wel erg interessant. Nadat hij eerst zichzelf tegoed had gedaan aan de pap ging hij daarna nog even verder met het blikvoer. Mama Puk dacht van mmm ik eet ook even mee nou daar was Vincy het niet mee eens. Mijnheer begon zowaar te grommen naar zijn mama van blijf af jij. Er volgde ook nog een pootje die de boel afschermde voor zijn moeder. Goh de knul vond zijn eten dus echt wel lekker. Puk trok zich er niet echt wat van aan en wilde gewoon doorgaan met het bordje leegeten maar daar moest ze van mij even mee wachten. Dit was het schaaltje voor de baby's en als ze klaar zijn mag zij alles verder schoonmaken.

We zijn ook begonnen met de rest van de aby's in de huiskamer. Eerst heb ik vrijdagavond Eem zijn gang laten gaan. Lees de andere dames even opgesloten in de slaapkamer zodat Eem en Puk door de rest van ons huis konden lopen. Puk vond het helemaal gezellig, ze kletste Eem de oren van zijn kop af. Eem vind dat dan weer niets en loopt mopperend weg. Hij was ook even bij Vincy aan het kijken die lag te slapen in de speeltunnel. Zo lief helemaal geen onvertogen woord.

Omdat het zo goed ging, zaterdag de meiden niet opgesloten maar ook laten lopen. En ook dit ging zo ontzettend goed dat we nu als we thuis zijn lekker de deuren open hebben en iedereen kan gaan en staan waar ze willen. Behalve natuurlijk de baby's die zitten nog netjes in hun afgezette stuk, het speelparadijs vol met speelgoed en allerlei andere leuke dingen.  Grappige is dat op dit moment wij alleen in de huiskamer zijn met Puk en de baby's en de andere gewoon in de keuken liggen te slapen. Mogen ze gezellig hier zijn, liggen ze gewoon daar. Blijkt maar weer dat ze het niet als erg hebben ervaren.