zaterdag 24 januari 2015

Yes!!!

Vandaag was DE dag, Eem en Yana hebben uit de drinkfontein gedronken!!!  Zowaar snappen ze dat je hieruit moet drinken en dat het niet eng is. Hoorde ze in ieder geval lekker smekken tijdens het drinken. 

De wereld buiten is wit, onze tuin is bedekt met sneeuw dus straks mogen de aby's even buiten,  kijken wat ze er van vinden.  Denk dat ze binnen 2 seconden weer binnen zijn maar misschien lukt het om een mooi plaatje te schieten.

donderdag 22 januari 2015

resultaat bezoekje dierenarts

Ons bezoekje aan de dierenarts is weer achter de rug. I.p.v. zalf heb ik medicijnen tegen de jeuk meegekregen. Mocht dit onvoldoende helpen dan kan ik altijd nog de zalf ophalen voor Puk. Bij de dierenarts heeft ze al het prikje gehad en de volgende ochtend direct haar tabletje. Zag al na een dagje resultaat dus heb weer goede hoop dat over een paar weekjes Puk er weer helemaal op en top uitziet. Ze mocht ook even op de weegschaal, netjes bijna 3 kg dus eigenlijk niets afgevallen doordat ze een nestje heeft gehad. De dierenarts was heel tevreden. Tja we zorgen er natuurlijk ook voor dat ze goed te eten krijgt en dat ze niet gaat afvallen maar je hebt dat niet altijd in de hand.

Eem had ondertussen weer een klein dagje last van zijn maag maar dit keer niet zo erg als vorige keren. Zal het dan toch allemaal helpen? Hij krijgt dieetvoer vanwege zijn nieren, twee maal daags een tabletje tegen het misselijk worden en daarnaast krijgt hij nog kruiden die zijn nieren moeten ondersteunen in de werking. Ik ben ontzettend benieuwd wat zijn uitslagen zijn bij de volgende bloedtest, deze staat pas voor mei op de planning maar kan eigenlijk bijna niet wachten.

Dan natuurlijk ons drinkfontein verhaal. De dames en heer willen wel drinken uit de bak van de drinkfontein dus dat is al een winstpunt. Nu de volgende stap genomen door het onderdeel waarin het motortje zit erop te zetten. Natuurlijk nog niet aanzetten, nee puur dat ze het model leren kennen. Wachten we weer een paar dagen om daarna het apparaat aan te gaan zetten. Hopelijk werkt het bij de dames en heer want soms kunnen ze ontzettend volhardend zijn.

dinsdag 20 januari 2015

Drinkfontein deel zoveel

Het gaat ondertussen weer als vanouds in huis. Iedereen heeft zijn/haar draai weer gevonden alsof we nooit baby's in huis hebben gehad. Puk heeft alleen nog wat last van wisselende hormonen, hopelijk dat dat met de pil ook weer snel verleden tijd is. Ze mag vanavond ook even mee naar de dierenarts, madammeke heeft vanwege die hormonen wat lopen likken en als ze daar eenmaal mee begint, stopt ze niet meer dus maar even een zalfje halen hiervoor. Direct ook zo'n mooie ring voor om haar nek besteld zodat de zalf goed kan intrekken. 

Sinds een kleine week hebben we ook weer een drinkfontein. Dit keer een ander model want de vorige vertikten ze helemaal. Maar helaas ze zijn erg eigenwijs en stug dus drinken uit de fontein ho maar. Gisteravond alleen de bak van het fonteintje neergezet met water alsof het een drinkbak is, kunnen ze hier eerst aan wennen om hieruit te drinken. Dan het volgende onderdeel erop bevestigen, het fonteintje maar dan nog niet aangezet en dan als laatste het motortje aan maar zover zijn we nu nog niet. Eerst moeten ze maar eens gaan drinken uit het bakje. Het zijn ook wel een stelletje apen, we zijn niet lastig, lijkt alleen maar zo.