vrijdag 26 augustus 2016

Kattenbaktraining voor de muizen

Afgelopen week was ik bezig met het scheppen van de kattenbakken. De bak waar Doet op gaat, zag er vreemd uit. Tenminste er lag iets in wat ik niet kon thuisbrengen. Het was bruin en zag er vreemd uit. Ik dacht al heeft er eentje last van zijn darmen, maar eens kijken wat het is. Toen ik dichterbij kwam, zag ik al wat het was. Een ikea muis in de kleur bruin. Zucht Doet had zeker de muis meegenomen naar de kattenbak. Ik dacht mm zal een eenmalige actie zijn totdat ik gisteren weer de kattenbakken ging scheppen. Nu lag er een grijze ikeamuis in de bak. Blijkbaar vindt Doet dat de muizen ook naar de kattenbak moeten. Heb ze allebei maar even onder de kraan afgespoeld en nu liggen ze bij de was om even weer helemaal fris te worden. Benieuwd wanneer haar grote witte muis mee mag........

woensdag 24 augustus 2016

PL vrij

Gisteren mocht Dunja mee naar de dierenarts. Nee, niet omdat ze ziek is maar om alvast haar knietjes te laten checken. Het is zo'n druk ding dat we alvast nu naar haar knieën laten kijken. Is het goed dan is het goed maar is het nu niet goed dan moet ze over een half jaar weer getest worden.

De dierenarts was helemaal weg van ons meisje en wat een ontzettend toppertje is het toch. Heel lief snorren en ze vond het allemaal wel erg spannend. De hond in de wachtkamer niet, die vond ze maar eng maar voor de rest. Oh wat is het toch een heerlijk ding.

De knietjes waren oké, de dierenarts zei wel, ze is nog geen jaar en het protocol geeft aan dat ze een jaar moeten zijn. Ach ze is nu 10,5 maand dus gaan we in december voor de zekerheid nog een keertje maar verwacht geen gekke dingen want het is nu al goed. Pl is een afwijking en als die er nu niet zit, zit hij er straks ook niet.

Wel bleek onze kleine meid wat tandsteen te hebben, hij heeft het even weggehaald. Geen kik gaf ze en ze bleef zo braaf zitten. Ik was zo ontzettend apetrots op mijn meid. Ga haar nu maar wat vaker kippennekjes geven zodat ze goed moet kauwen. Lees even langs de islamitische slager om het e.e.a. te halen. Kan het mooi in porties de vriezer in en kan ik het twee á 3 keer per week geven aan ze zodat ze hun kiezen mooi schoon kauwen.