vrijdag 26 augustus 2011

Gisteren zijn we druk bezig geweest in de tuin. Na een vakantie is dat altijd hard nodig. Eerst naar het tuincentrum om nog wat planten te halen. Thuisgekomen alles eerst op het terras gezet, de afdeling inspectie stond direct klaar. Alles moest eerst door de hele bende bekeken worden. Daarna dropen ze allemaal weer af naar hun mandjes, stoel of waar dan ook om weer lekker van het zonnetje te genieten. Ik moet zeggen dat we nog steeds zo ontzettend genieten dat de tuin is afgezet en dat onze aby's lekker bij ons in de tuin kunnen zonder eruit te kunnen. Geen gevaarlijke wereld voor ze en ze willen ook niet eens uit de tuin, ze vinden het harstikke goed toeven daar.

We hebben in ieder geval geen aby meer gezien toen we aan het werk waren in de tuin. Was blijkbaar niet echt interessant om ons te helpen. Eem lag weer heerlijk op de stoeltjes achter op de vlonder


Ook Puk was ondanks haar dikke buikje lekker buiten aan het genieten van het mooie weer. De extra maaltijd doet haar goed en ze komt nu al veel meer uit de keuken. Het verhuisbericht kan denk ik ook verscheurt worden. Is ook goed voor haar om lekker buiten te lopen, even een frisse neus. Straks als ze bevallen is, wordt het allemaal wat minder met de deuren open want we willen niet dat de kleintjes kou vatten. Moeten maar even kijken hoe dat allemaal gaat.

Vanna lag gewoon op de stenen en Yana? Die had het nieuwe mandje in beslag genomen. Van de week hebben we een oud mandje wat helemaal kapot was getrappelt weggegooid. Bij het tuincentrum hadden ze een heel leuk ander mandje dus dat hebben we direct meegenomen. Nou een hit is het mandje zeker, buiten heeft Yana er dus de hele tijd in gelegen en binnen? Daar staat hij achter de stoel en telkens ligt er weer een andere aby in de slapen.

woensdag 24 augustus 2011

Dit filmpje wil ik niemand onthouden, onze Yana in de tap-modus

Van de week was het voor Vanna weer beessies-tijd. De hele tijd loopt ze te slepen met ze, naar binnen, naar buiten, naar de slaapkamer en zelfs mochten ze in de toekomstige bevallingskist van Puk. Deze staat al een paar weekjes in de huiskamer zodat ze er aan kunnen wennen. Het leek mij geen goed idee om daar ook een beessie neer te leggen dus ik heb hem maar even verwijderd achter de rug van Vanna om.

Ook Martien was helemaal in, hij kreeg van Vanna heel lief een beessie aangeboden. Daarna stond ze smachtend naar hem te kijken, ondertussen trappelend met haar voor- en achter poten en kwispelend met haar staart. Zal dit fenomeen bij haar eens op de film vastleggen want het ziet er heel apart uit.

Ondertussen gaat het met Puk heel erg goed. We zaten te denken aan een verhuisbericht want Puk is heel vaak in de keuken te vinden. Ik heb dan ook de voedingen maar uitgebreid zodat ze wat meer binnenkrijgt maar ben er wel voorzichtig mee. Wil niet dat ze te dik wordt en moeite met de bevalling krijgt. Het is nu nl. nog maar ruim 2 weken voordat ze moet bevallen.

De kist vind ze helemaal goed, zal wel schelen dat ze bij het laatste nestje van Yana in het begin zwaar heeft meegeholpen. De bak is dus een oude bekende voor haar. Momenteel ligt echter Eem in de bak, hij is in protest want hij is het er niet mee eens dat hij op dieet is maar ik moet eerlijk zeggen, hij ziet weer mooier uit nu er wat grammetjes af zijn. Helaas kan ik hem daarvan niet overtuigen en wil hij gewoon weer meer eten.

zondag 21 augustus 2011

Het is even rustig geweest op de blog maar we waren even lekker twee weekjes op vakantie. De aby's waren in de goede handen van mijn moeder en zus achtergelaten. Dit jaar zijn ze vanwege de zwangerschap van Puk thuisgebleven. Voor Yana ook wel lekker want heeft door haar verleden toch wat verlatingsangst en vind het soms helemaal niets om uit logeren te gaan.

Op vakantie gaan betekend natuurlijk ook ik alles voor twee weken klaar moet hebben staan. Kattenbak nog even goed uitgesopt en verschoont, voer allemaal klaargezet en even doorgenomen dat Eem niet teveel mag omdat hij moet afvallen. Over Eem gesproken, de knul was dus voor onze vakantie voor zijn enting naar de dierenarts geweest. Na een paar dagen zag ik op de plek waar de enting was gegeven een zogezegde 'hotspot' , dat is een ronde plek die was nattig is. Hij had dus een reactie op de enting gekregen. Gelukkig zag alles er rustig uit en bleef hij er netjes vanaf.

Gisteren zijn we weer teruggekomen en wat was Yana blij zeg. De hele avond en nacht heeft ze aan onze slaapkamerdeur lopen rommelen, lopen piepen dat ze maar bij ons wilde zijn. Vandaag is het ook mijn schaduw en loopt ze de hele tijd bij me in de buurt. Denk dat het vanacht wat rustiger aan de slaapkamerdeur zal zijn (hopen we dan maar) Vanna was een beetje beledigd en kwam niet! Ze was echt een beetje boos dat we haar zomaar achter hadden gelaten. Martien heeft haar op een gegeven moment opgepakt, een dikke knuffel van mij en Martien en het leed was weer geleden. De beestjes worden weer trots naar me toegebracht.

Dan Eem en Puk, de eerste ziet er harstikke goed uit en is zowaar wat gewicht kwijt. Z'n wond is weg en de eerste haren beginnen al weer aan te groeien. Lekker hoor dat hij er vanaf is gebleven want anders had hij toch tijdens de vakantie naar de dierenarts gemoeten. Nou heb ik dezelfde dierenarts als zowel mijn moeders katten als mijn zus haar honden dus dat scheelt weer. Ze kennen de knul.

En Puk??? Die is echt zwanger. De begint al een buikje te krijgen en heeft nog steeds een doel in haar leven, nl ETEN. Ze ziet er heel goed uit, het geschoren stukje is weer lekker aangegroeid en voor de rest is het gewoon een pracht van een meid die straalt nu ze zwanger is. Het aftellen begint dan natuurlijk ook want rond 9 september moet het allemaal gaan gebeuren.