vrijdag 21 januari 2011

foto's






nog twee weekjes......

Vandaag hebben we ook Vanna en Puk weer teruggehaald bij mijn zus. Het ging een tijd goed maar helaas Yana ging weer haar dominante gedrag tonen dus nu hebben we voor de rust toch maar besloten om Vanna en Puk in de keuken, gang en slaapkamer te houden. Dat betekend vanavond een strijd wie er lekker bij mij in bed mag liggen.

Ik weet dat ook Yana's moeder zo'n dame is die altijd het nest klein wilde houden en erg beschermdend was tegenover haar kids dus ze heeft het niet van een vreemde.

De kleintjes groeien ondertussen steeds groter en groter, vooral onze Luigi is een beer van een gozer aan het worden. We hebben de afspraken al gemaakt voor het wegbrengen van de heren en de meid. Luna gaat 5 februari naar haar nieuwe personeel in Sittard en de mannen gaan 6 februari naar hun personeel in Vleuten. Gezien het gedrag van Yana is het inderdaad ook tijd voor de kleintjes om het huis te verlaten. Wij vinden het wel ontzettend jammer want met de dag worden ze aanhankelijker en willen ze meer en meer knuffelen.

Deze week was ik thuis vanwege mijn studie en oh wat een hulp heb ik toch gehad. De hele week lag er wel een kleintje bij me op schoot als het er niet twee waren. Levi natuurlijk ergens bij mijn gezicht maar vlak ook kleine Luna niet uit. Die begint met de dag aanhankelijker te worden. Begrijp het natuurlijk wel want toen ze ziek was heb ik veel haar oogjes schoon moeten maken en dat vond madammeke niet leuk. Nu ziet ze toch dat mensen wel heel leuk zijn, eten geven en knuffelen.

Tot slot, ik ga de foto's die ik gemaakt heb weer eens van mijn toestel halen en natuurlijk zullen die hier op de blog verschijnen.

woensdag 19 januari 2011

Enting

Eindelijk was het dan zover, de kids mochten mee naar de dierenarts voor hun enting en hun chip. Daar ze een virus hadden, hebben we het hele entschema moeten omgooien maar nu was het dan wel zover. Alle kids samen met mams in de bench mee naar de dierenarts.

Ze waren allemaal heel rustig onderweg, heb ze eigenlijk niet veel gehoord. Natuurlijk had ik ze wel goed ingepakt want het was best frisjes buiten. Bij de dierenarts aangekomen, kon ik zo doorlopen de behandelkamer in. De dierenarts was al bezig met het klaarmaken van alle cocktails. Ik had gevraagd om naast de enting ook een vitamineboost erbij te doen zodat ze minder last hebben van eventuele reacties op de enting.

Levi was als eerste aan de beurt, de knul heeft zich heel netjes gedragen. Hij is helemaal nagekeken en gezond verklaard. De dierenarts vond hem er heel goed uitzien en ook al flink geworden. Toen mocht Luna, die stond al druk tegen het deurtje van de bench aan te duwen, madam vond het maar niets om in de bench opgesloten te zitten. Ze wilde er echt uit. Ook Luna is helemaal gecheckt en goed bevonden. Ze is wel wat kleiner dan Levi maar ja daarvoor is het dan ook een meid nietwaar?

Tot slot onze grote beer Luigi, de dierenarts vond hem echt groot. Tja het grootste bewaren we tot het laatst nietwaar? Ook deze kerel was helemaal in topconditie bevonden en is ook voorzien van een prikje en een chip.

Omdat er in de wachtkamer een hond zat die flink zat te keffen, heb ik de hele bende even in de auto gezet, deur op slot en weer naar binnen. Helaas vergeten dat ik in de auto een alarm heb zitten die ook reageert op bewegingen in de auto. Daar de hele bende flink aan het baldadig doen was in de bench, ging het alarm af. Stom niet aan gedacht.

De papierwinkel helemaal ingevuld, afgerekend en weer met de hele bende naar huis. Thuis aangekomen zijn ze allemaal in slaap gevallen en hebben we ze tot een uurtje of 10 's avonds niet meer gehoord. Tja dat krijg je ervan als je de hele ochtend loopt te keten en dan als je wilt gaan slapen mee moet naar de dierenarts.

Vandaag de stambomen aangevraagd, pff het begint dichterbij te komen. Nog twee weekjes en onze kleine hummels vliegen uit, ben ontzettend benieuwd hoe ze het gaan doen. En wij? Wij gaan dan weer genieten van de rust in huis.

zondag 16 januari 2011

Van alles en nog wat

Het was weer een bewogen dagje vandaag. Onze kleine Levi had nl. ruzie met zijn moeder. Ja ja de kleine aap was heel erg boos op zijn moeder. Voor ons eindelijk de verklaring waarom er wel eens mot tussen de hele familie was. Yana is een hele goede en zorgzame moeder maar ze kan er ook heel erg in doorslaan. Als zo'n kleine aap dan bv boven op Vanna springt en Vanna geeft daarop een corrigerende tik, staat Yana vooraan om direct Vanna eens te vertellen dat ze dat niet mag doen. En laat ik zeggen Yana doet dat niet op een lieve manier maar op de pitbull manier.

We hebben nu maar even de rust in huis teruggebracht door Vanna, Eem en Puk maar even met vakantie te sturen naar mijn zus. Kunnen ze even helemaal tot rust komen want ze zijn blijkbaar toch wel geterroriseerd door Yana.

Ook de hummels komen nu weer helemaal tot rust, vandaag was het een dag van heel veel slapen en weinig spelen en eten. Denk dat ze het even nodig hadden na alle onrust die hun mams teweeg heeft gebracht. Yana is zich ondertussen van geen kwaad bewust. Beloofd was als straks de kleintjes uit gaan vliegen.

Tot slot hebben we nog wel een paar mooie foto's gemaakt van het hele spul

Luigi

Luna

Links Luigi, Rechts Levi