vrijdag 21 november 2014

Britt

Vandaag was het de dag van Britt,  ze mocht nl mee naar de dierenarts voor de PL test. En bij goed doorstaan hiervan, ook nog een swap af laten nemen voor de dna testen.

Zo gezegd zo gedaan, Britt is altijd zo'n drukke opgewonden ding maar de dierenarts waar we voor de test waren, is aby's gewend. Rustig aaien en geruststellen om daarna rustig de knieën te testen. Helemaal goed, geen PL.  Je gaat er altijd wel vanuit dat t goed is maar  als het ook gevestigd wordt.

Daarna tijd voor de swap,  hier was Britt het niet mee eens maar juist doordat madam zo aan te mauwen was, kon de swap juist makkelijk afgenomen worden. Nu alles opsturen en hopelijk hebben we de uitslagen snel. Omdat ouders vrij zijn zullen de uitslagen niet gek zijn maar ik ben heel benieuwd of ze verdunning draagt.

donderdag 20 november 2014

Eem en de baby's

We zijn alweer een week verder met Eem en zijn nierdieet en hij doet het nog steeds super. Van de week was hij zelfs aan het spelen met een propje. Dat hebben we hem al enige tijd niet meer zien doen.  Het bewijst wel dat hij al enige tijd niet helemaal lekker in zijn vel zat. Katten zijn zo goed in het verbergen dat je het alleen bij hele kleine dingetjes eventueel terug ziet. Gelukkig dat hij nu weer helemaal back in business is.

Gisteravond mocht hij ook als eerste bij Puk en de baby's. De andere dames maar even op de slaapkamer gezet en de huiskamerdeur open zodat Puk naar de keuken kon. Eem is daar zowiezo altijd te vinden vanwege het eten wat hier toch vandaan komt. Totaal geen onvertogen woord tussen deze twee. Eem is dan ook een heerlijke knul, lekker stabiel die niet snel van slag is. Hij mocht ook mee naar de huiskamer waar hij even samen met mij bij de baby's gekeken heeft. Totaal geen interesse van mijnheer, hij wilde eigenlijk lekker op de kachel liggen. Niets is lekkerder dan op de warme kachel liggen.

Ook Puk was heel relaxed en vond het wel fijn om even uit de huiskamer te kunnen. Dit is ook wanneer wij weten dat het tijd is om de baby's en de andere aby's kennis te laten maken met elkaar zonder dat Puk dat een probleem vind. Vanavond gaan we gewoon weer even een uurtje Puk en de rest bij elkaar doen. Misschien dat het handig is om dit tijdens etenstijd te doen. Dan is de focus meer op het eten dan op elkaar. Werkt altijd erg goed.

De baby's doen het ondertussen nog steeds super. Allemaal al netjes zindelijk en braaf op het bakje. Chanel eet al iedere dag een paar hapjes vast voer. C-Jay en Casimir weigeren nog steeds. Ben morgen toch vrij dan kan ik even een paar dagen extra tijd en energie hierin steken om ze alsnog te laten wennen aan vast voer. Halen vandaag ook nog maar even wat extra kittenvoer, dat is net iets fijner zodat je het makkelijker kun mengen met kittenmelk om er zo een papje van te maken. 

Gisteren is ook de drinkfontein binnengekomen, netjes geïnstalleerd op de aanrecht en nu maar afwachten of ze eruit gaan drinken. Vanna keek ernaar alsof ze water zag branden dus voor de zekerheid maar een bakje water er naast gezet.