vrijdag 23 september 2011

Het is alweer even geleden dat er een berichtje geplaatst is. Door omstandigheden is het er even niet van gekomen.

De pukken groeien in ieder geval lekker door en oei wat worden ze al ontzettend wijs. Kleine Ami is een echt dametje hoor, ze reageert al op je stem net zoals April en Aisja. Aiko is een echte luie kerel. Heerlijk liggen en hangen. Dat is zijn lust en zijn leven.

De ontwikkeling gaat ook gestaag door. De oogjes zijn bij allemaal helemaal open en de oortjes staan momenteel op half 7. Je merkt dat ze zich nu bewust gaan worden van de omgeving. Zodra ze je stem horen, gaan ze piepen of druk door de werpkist hobbelen. Ja ja hobbelen is het nog echt, ze zijn druk aan het leren om de pootjes netjes onder het lichaam te zetten en dan ook nog je evenwicht houden. De kleintjes hebben het er maar druk mee.

maandag 19 september 2011

Wat een heerlijk weer wat het weer dit weekend. De aby's hadden weer ontzettend veel geluk. Omdat Eem, Vanna en Yana nog niet bij Puk in de huiskamer kunnen (Puk is wat beschermend voor haar kids) zitten ze in de rest van het huis. Als extratje mogen ze bij lekker weer even buiten spelen. Gisteren scheen zelfs het zonnetje en zijn Martien en ik ook even buiten gaan zitten. Natuurlijk groot feest bij ze want ze vinden het altijd heerlijk om bij ons in de zon te bivakkeren. Yana is ondertussen al goed opgeknapt, vandaag de laatste dag van haar kuurtje.

Gisteren wat het natuurlijk ook tijd om de werpkist weer te verschonen. Het snoezeldekentje wat lekker in de was geweest en lag klaar voor gebruik. Omdat ze dat dekentje zo lekker vinden liggen, heb ik de boel maar lekker verschoont en ze voorzien van het lekkere en zachte dekentje. Eerst de kleintjes met z'n allen op een rijtje gezet voor een foto. Puk stond er wat apart bij te kijken en ging tijdens het schoonmaken in de werpkist zitten. Handige meid want dan schiet het schoonmaken niet zo op. Gelukkig is het zo klaar en konden de kleintjes lekker weer de bak in en bij mams aan de tap.

Ze groeien wel ontzettend goed, allemaal hebben ze de oogjes open. Het worden al echte katjes moet ik zeggen. Vooral Aiko (fawn mannetje) is een hele snelle knul. Hij gaat al wat op onderzoek uit in de werpkist. Nog even en we moeten een stukje gaan afzetten voor ze zodat ze veilig kunnen rondhobbelen en ook mama niet teveel van slag raakt omdat haar kids alle kanten op gaan. De meiden (April, Aisja en Ami) zijn wat rustiger alhoewel April en Aisja altijd de keel opengooien als mama per abuis te vroeg opstaat en zij nog aan het drinken zijn. Dan geven ze heel goed aan dat dat niet de bedoeling is. En gezien de goede moeder die Puk is, gaat ze direct weer netjes liggen.

Gisteravond was het wel even spannend. Vanna was de huiskamer in geglipt. Ik stond echter voor Puk en ben dus gewoon rustig doorgegaan met haar knuffelen terwijl Martien Vanna maar even heeft gepakt. Zag wel dat Puk wat reageerde maar ze heeft Vanna niet daadwerkelijk gezien. We wachten toch nog maar even tot de kleintjes 3 weken zijn, dan zal de grootste drift hopelijk wegzijn en gaan we de boel weer rustig samenbrengen. Slapen wij ook weer rustiger......