zaterdag 10 september 2011

Zo en dan eindelijk even rustig de tijd aan het nemen om de weblog weer bij te werken. Afgelopen woensdagmiddag/avond is Puk namelijk bevallen van 4 wolken van aby-baby's. Ze had me wel mooi beet hoor. Woensdagmorgen wilde ze niet veel eten en ook tussen de middag bij mijn moeder had ze niet veel trek. Ik zei al gekscherend, dan zal het niet lang meer duren dus ik neem de volgende dag wel vrij want ze zal 's nachts wel gaan beginnen. Toen ik echter thuiskwam, heerste er een grote rust in huis. Vreemd, geen enkele aby kwam mij begroeten. In de huiskamer aangekomen, zag ik Puk in de werpkist. Ik even een blik geworpen en wat zag ik?? Twee kleine baby's, madam was dus 's middags alvast begonnen en zo te zien was ze nog niet klaar. Ik heb haar maar lekker met rust gelaten, de andere aby's maar even weggehaald. De derde pukkie is rond half 7 geboren en om een uurtje of 8 de laatste van het stel.
Omdat Puk heel onrustig was en nog echt aan het mama-zijn moest wennen, hebben we de rest maar uit de kamer gelaten. De volgende ochtend echter had Eem zoiets van ik wil die kamer in. Nou dat heeft de knul geweten. Zodra hij binnen een straal van 5 meter bij de werpkist kwam, sprong Puk er vol op. Mijn reactie was direct om Puk van Eem af te halen, tja dan kom je natuurlijk niet ongeschonden uit de strijd maar ala heb de knul wel gered van de boze moeder. Puk vind dus dat geen enkele andere kat in de buurt mag komen van de bak. Ze denk zeker dat ze van plan zijn om ze mee te nemen. Nou Eem wil dat echt niet maar ja vertel dat Puk maar eens.
Voor de rust hebben we de rest dus niet bij Puk zitten, ze mogen lekker genieten van de rest van het huis inclusief de tuin. Hebben ze vandaag helemaal geluk want het is schitterend weer. Puk taalt hier helemaal niet naar, die heeft het te druk met haar kinderen. Ik moet zeggen dat ze het wel ontzettend goed doet. De kleintjes zijn allemaal al ruim de 120 gram gepasseerd en dat in een paar daagjes, ze groeien echt zeker 15 gram per dag! Ja ja ik mag gewoon wegen van Puk, geen enkel probleem. Ze vind het juist ontzettend gezellig dat ik even met de kleintjes bezig ben en doe het ook in de werpkist zelf zodat ze kan zien wat ik doe. Fijn hoor dat ik ook met Puk zo'n band heb dat dat gewoon mag. De kids zelf zijn heel makkelijk en easy going. Soms heb je wel eens een piepbaby maar deze helemaal niet. Ja soms protesteert er eentje en piept dan wat maar voor de rest drinken en slapen ze alleen maar;-)) Ach daar worden ze groot en sterk van nietwaar?

vrijdag 9 september 2011

Hier wat foto's van de hoogzwangere Puk

Hoogzwangere Puk

Hoogzwangere Puk

hier haar 4 kids, 2 sorrel jongens, 1 blauwe jongen en 1 fawn meid

woensdag 7 september 2011

Hier een kleine snelle update, Puk is aan het bevallen. Ik had al zo'n voorgevoel (tja die vrouwelijke intuitie) en ja hoor bij thuiskomst lagen er al twee kleintjes helemaal schoon en wel. Tussen de middag was er nog helemaal niets, knap van Puk hoor. Net om half 7 is de derde pukkel geboren, een blauw aby-kind. De andere by the way zijn sorrel. Volgens mij komt er nog wat dus we wachten het maar af.

dinsdag 6 september 2011

Gisteravond zijn we nog een keertje met Yana naar de dierenarts geweest. Ze heeft
zich zo lopen krabben in haar nek dat het helemaal open is. Eerst dacht ik dat het van
de spuit kwam en dat ze daar een reactie op had gehad maar ze ging ook op andere
plekken krabben. Mijn vermoeden ging uit naar de antibiotica die ze de afgelopen
week heeft gehad.

Gelukkig heeft ze van de dierenarts iets tegen de jeuk gehad en ik heb gisteravond
het truitje weer aangedaan na eerst de wondjes gezalfd te hebben. Vanochtend zag
het er allemaal weer een heel stuk rustiger uit. Ik zie haar ook niet meer overdreven
jeuken. Natuurlijk vind ze het truitje niet super maar ze rent er toch gewoon mee rond.
Puk was daar heel anders in, die deed erg dramatisch, een echte dramaqueen.

Over Puk gesproken, dat is ons dikkertje geworden. Ze doet het zo ontzettend goed,
heel relaxed en vooral veel met eten bezig. Ze krijgt nu 4 keer per dag eten en ik merk
aan haar dat dat haar goed doet. Echt ze is nog nooit zo mooi stralend geweest en het
is altijd al een schoonheid geweest. Nu maar afwachten wanneer ze besluit om te gaan
bevallen. Ik denk zelf dat ze van vrijdag op zaterdagnacht besluit aan de slag te gaan
maar ja het is en blijft een aby dus die kan ook lekker doen wat ze zelf wil.

De weblog zal misschien de komende week wat minder geupdates worden omdat Puk
gaat bevallen en we eventueel ons handen daar vol aan hebben. Daarnaast zal ik ook
wel bij moeten komen, want ze kiezen altijd de meest fijne tijden uit om te bevallen. Yana
standaard rond een uurtje of 3 รก 4, zou zo kunnen dat ons Pukkie dat ook gaat doen.