dinsdag 28 juni 2016

Hondje

Volgens mij is Doet aan het oefenen voor hond. Als je de tuin inloopt, rent de kleine meid mee. Ze rent dan gek rond in een uitdagende modus. Helemaal top vindt ze dag. Ik ga dan expres de boel nog wat opjutten en klop met mijn handen op mijn bovenbenen en dan gaat ze nog harder de tuin door.

Ik ben haar nu ook een kunstje aan het leren, klop op mijn borst en dan proberen dat ze naar boven in mijn armen springt. Het is tot nu toe al een keer gelukt dus we hebben hoop dat ze het echt gaat leren. Ze is er zeker slim genoeg voor.

Vanna en Puk gaan ondertussen steeds beter met elkaar om. Puk is eigenlijk meer bezig met eten want madammeke heeft alleen maar trek sinds ze gesteriliseerd is. Ik heb haar op rantsoen staan, lees weeg haar eten af en zet haar sinds deze week apart. Die draak eet namelijk heel snel haar eten op en rent dan hop naar een ander om daar snel een flinke hap te pakken en weg te rennen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ze wordt zo echt modelletje theemuts en dat willen we niet. Daarom maar apart eten zodat ze dat niet meer kan doen.

Vanna begint nu ook eindelijk wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze was zelfs vandaag Yaantje aan het tikken, nou moet niet gekker worden met ons fawn meisje. Eten is nog steeds een beetje rommelen, madammeke wil brokken geen blik en van ons mag ze dat niet. Met brokken krijgt ze meer last van verstoppingen. We geven haar nu als extra wat bonen, dat zijn vezels en die zijn weer goed voor de darmen. Vanna vindt ze in ieder geval heerlijk. Benieuwd of dat over een paar weken nog zo is.