zaterdag 25 februari 2012

Eerst maar even over yana. afgelopen donderdag mocht ze naar de dierenarts om haar te laten castreren. Ik vind het altijd moeilijk om ze achter te laten, zo ook deze keer. Ze zou op tijd geopereerd worden. om een uurtje of 2 werd ik gebeld. Alles was goed gegaan, wel was de hele baarmoeder eruit omdat die onrustig was. Hadden we haar krols laten worden dan was het zeker een baarmoederontsteking geworden. Wat betreft de mamatumoren, gelukkig was daar niets van te vinden.  Om 4u heb ik haar weer opgehaald. Madam was al goed bij en thuis aangekomen wilde ze maar een ding ETEN. Ik had speciaal voer meegekregen, daar heb ik haar om de anderhalf uur een lepeltje gegeven. Yana heeft tot nu toe nergens last van, ze heeft nog wel pijnstilling, dat gaan we rustig afbouwen. Ik ben blij dat het allemaal zo goed is gegaan en yana weer helemaal die happy yana is.

donderdag 23 februari 2012

Het was weer tijd voor de jaarlijkse check en enting van de dames. Dus de hele bende in de benchnes en op naar de dierenarts. Eerst mijn moeder samen met Verdi, Puk's broer, opgehaald. Ook hij mocht mee voor zijn check.

Eerst Verdi op de tafel, het is een man maar oei wat was hij weer bang. Tja en dan gaat hij blazen en grommen. Alsof wij bang voor hem worden. Op de weegschaal, netjes op gewicht en daarna de check met tot slot een prikje. Volgende patient, nu was Yana aan de buurt. Zoals ik al dacht was ze wat te zwaar, tja ze staat alweer op rantsoen maar ja de pil helpt ook niet echt hierbij. Bij de check voelde hij hele kleine bobbeltjes op haar buik, kan komen doordat ze de pil slikt maar het kunnen ook mamatumoren zijn. Yana moet toch geholpen worden dus ik wil niet afwachten maar zo snel mogelijk onder het mes zodat we ook weten wat het exact is.

Puk was als volgende en tja die stal weer de show. De dierenarts is helemaal weg van haar en Puk is altijd heel vriendelijk. Ze was goed op gewicht en voor de rest zag alles er helemaal goed uit.

Tot slot onze Vanna, die was ietsjes afgevallen maar dat houdt verband met haar darmpjes. Er valt niets aan te doen maar heb al van diverse mensen de tip gehad om olie te proberen. Olijfolie heb ik als een voorgeschoteld maar ja dat vond madam niet lekker. Nu dus maar met sardientjessmaak proberen. Denk dat dat er wel ingaat;-)

Wat betreft Yana, dadelijk ga ik haar wegbrengen naar de dierenarts, ze hadden nog plek dus hoezo wachten en kijken hoe/wat en die onzekerheid houden? Gewoon z.s.m. onder het mes zodat ik zeker weet of het wel of niet mamatumoren zijn en als het tumoren zijn moeten ze er toch heel snel uit. De rest is niet zo blij dat Yana naar de dierenarts moet want tja dat betekend nuchter zijn voor ons Yaantje en de rest mag daarin solidair zijn. En DAT zint ze niet, ze krijgen normaal rond 7uur eten en tja het is nu al veel later. Nou nog even geduld voor ze dan mogen ze lekker een hapje eten.