dinsdag 31 mei 2011

Vandaag had ik een onverwachts telefoontje, het was de dierenarts die belde om te vragen hoe het met Puk ging. Ze had natuurlijk medicijnen tegen de jeuk zodat ze van haar wondjes afbleef en dat had super gewerkt. Ik kon dus zeggen dat het heel goed ging en dat ze al weer mooi haren kreeg. Direct maar even overlegd voor het prikken van bloed voor de snap-test. Puk is een echte houdini en die gaat natuurlijk niet vrijwillig meewerken met het bloed prikken. Omdat ik haar niet teveel stress wil laten hebben, heb ik afgesproken met de dierenarts dat we gewoon een kalmeringsprikje doen. Betekend wel dat ze was dufjes wordt maar beter dan al die stress.

Ondertussen heeft Puk nog geen neiging tot krols worden, heb daarom voor de zekerheid ook Yana maar van de pil afgehaald. De andere keren werd Pukkie ook krols als Yana dat werd. Zal alleen de fles met schoonmaak weer klaar moeten zetten want Yana heeft de neiging tot sproeien. Gezellig zo'n sproeipoes;-)

Vandaag hebben we ook de slaapkamer weer geverfd, zoals het er nu uit ziet, gaan we vanaf zondag weer lekker daar slapen. Kunnen de aby's ook weer rustig zonder ons keten en klieren in de huiskamer. Nu voelen ze zich verplicht om ons iedere nacht lastig te vallen door over ons heen te lopen of lekker bij ons te komen slapen.

zondag 29 mei 2011

Een hele week zitten we met al onze spullen in de huiskamer, de slaapkamer is afgelopen maandag door een stucadoor onder handen genomen. De aby's vinden het nog steeds helemaal geweldig en zijn al aardig aan het snappen dat wij toch echt niet zitten te wachten om 's nachts uitgebreid te gaan knuffelen met ze.

Alleen als Martien zijn wekker afgaat om een uurtje of half 6/kwart voor 6 is het gebeurd met de rust. Dan krijg je ze dus echt niet meer rustig, dan moeten ze persé ETEN. Ik probeer altijd nog even een uurtje te gaan slapen, maar ja dwingende aby's zijn erg nadrukkelijk aanwezig. Gelukkig vandaag al het plafond gewit en de muren met voorstrijk ingesmeerd. Morgenavond kunnen we dan voor het eerst aan het verven slaan. Alles zal wel twee keer gedaan moeten worden om het mooi te laten dekken maar er zit schot in de zaak.

Vandaag wel de deuren dicht gedaan van de slaapkamer, anders hebben we een aby met witte stippen want ze lopen rustig overal doorheen. We hadden de deur naar buiten wel openstaan, dacht Eem dat hij de slaapkamer niet meer uitkon, pff hij was letterlijk blond. Deur maar even opengedaan zodat hij de gang op kon zonder dat hij via buiten hoefde te lopen.

Ook hele leuke foto's gemaakt van Vanna en Eem samen in het mandje, ja ja komt niet vaak voor dat ze samen liggen maar dit weekend heb ik Yana en Puk samen in de mand zien liggen maar ook Eem en Vanna. De nieuwe mand is blijkbaar erg populair dat ze het samenliggen maar voor lief nemen.

Ook vrijdag voor Yana en Puk weer kippennekjes gehaald, kunnen ze weer lekker knagen deze week. Benieuwd of het nu helpt, zal binnenkort eens kijken bij Yana of ze nog steeds mooie schone kiesjes heeft.