zaterdag 7 mei 2011

Gisteravond toch even langs de dierenarts. De rooie van mijn ouders wilde niet eten en mijn moeder maakte zich toch ongerust. De meid wordt dit jaar alweer 12 jaar dus zeker iets om goed in de gaten te houden. Ook Pukkie mocht mee om toch even naar de vorderingen op haar buik te kijken.

Puk mocht als eerste op de behandeltafel, ze vond het helemaal niets. Madam is altijd heel onzeker en zodra te een eng geluid hoort, krijgt ze een plofstaart. Voor de rest blijft ze angstvallig bij mij in de buurt. Hij heeft even haar buik bekeken en hij bevestigde mijn vermoeden. Madam moet er gewoon afblijven maar ja als het geneest, gaat het jeuken en dan gaat ze weer likken en dan gaat het weer open. Ze heeft even een prikje tegen de jeuk gehad, de romper gewoon weer om en maandag even contact opnemen hoe het gaat. Eventueel krijgt ze nog een kuurtje om de jeuk weg te houden zodat het goed kan genezen. Het ziet er nu alweer heel rustig uit dus denk dat ze over een weekje weer helemaal back in business is

Daarna was Roor aan de beurt en het was snel duidelijk wat er aan de hand was. Mevrouw heeft een fikse keelonsteking. Normaal is de klier maar een speldenpunt maar nu is het de grote van een één eurocent muntje dus daar heeft ze flink last van. Ze heeft antibiotica en pijnstillers gekregen. Ze had vandaag nog geen zin om te eten dus dat wordt ws. even een paar keer dwangvoeren zodat ze uit die visuele cirkel komt van ik ben niet lekker daarom eet ik niet en ik eet niet omdat ik niet lekker ben. Even een mooie spuit opgezocht en dan straks van wat voer pap maken om te kunnen geven. Je blijft ook altijd bezig met die beesten, zijn het niet mijn eigen beestjes, dan wel van die van mijn ouders maar ja doe het graag want ook die aby's zijn ontzettende schatten

vrijdag 6 mei 2011

Afgelopen woensdag zijn de nieuwe planten de tuin in gegaan. Terwijl ik samen met de tuinman bezig was om alles erin te zetten, moest het beestenspul binnenblijven. Weet niet wat ze er van vonden maar hun kennende waren ze het er natuurlijk niet mee eens. Nadag alles in de tuin stond en de troep was aangeveegd, mochten ze komen kijken. Natuurlijk viel het meteen bij ze op dat het e.e.a. was veranderd. Vanna stond druk te snuffelen aan de Clematis die we langs de gehele rand van de vlonder hebben geplant. Een van hun grasplanten is ook verhuisd zodat aan de andere kant van de vlonder er een hele rij gras komt te staan waarvan ze lekker kunnen knagen maar waar onze Puk ook lekker onder kan liggen. Puk vind het namelijk heerlijk om midden in het gras te liggen.

De tuin was weer helemaal goedgekeurd en Eem heeft zelfs weer lekker liggen rollen in het vuil. Tenminste dat vermoedde had ik want hij kwam vol met stof en rommel naar binnen lopen. Ook Vanna had weer even lekker door de aarde lopen wroeten en zag er net als Eem erg stoffig uit. Puk en Yana zijn wat minder van het in de troep liggen rollen, Puk ligt het liefst bij mij in de buurt op de deken en Yana blijft de wacht houden bij het hek. Helaas staan er nu planten op haar uitkijkpost dus nu moet ze het doen met de kier bij de tuindeur.

Dit weekend ga ik nog bij de kwekerij eenjarige planten halen om wat op te fleuren en dat is alles helemaal klaar. Rommel naar de vaalt brengen, kunnen die aby's er ook niet overheen lopen. Die vinden niets mooier dan over een balk heen balanceren en op de oude stenen zitten.

maandag 2 mei 2011

Vandaag langs de dierenarts gelopen en ja hoor de rompertjes waren binnen. Weer een mooi rood modelletje die iets gemoderniseerd is. De hals kan je ophoog halen en achter zitter er nog extra drukknoopjes op. Stofje is wat dunner en hij ziet er weer wat strakker uit dan de oude versie. Bij thuiskomst. had Puk natuurlijk haar romper weer af maar gelukkig zag alles er heel rustig en mooi uit. Het begint nu goed te genezen dus ik verwacht dat ze nog maar aan paar daagjes haar mooie rode romper aanhoeft. Zal ze denk ik wel heel blij mee zijn, kan ze weer lekker met haar laserlampje spelen en makkelijker door het huis heen rennen. Nu is ze toch wat rustiger dan dat ze normaal is.

zondag 1 mei 2011

En het blijft maar lekker weer en die aby's maar genieten van het mooie weer. Niets is lekkerder dan in de tuin tussen de struiken liggen, genieten van het heerlijke weer. Puk nog steeds met haar mooie rode rompertje maar het begint al redelijk te wennen bij haar. Het romptertje is alleen wat uitgelubberd dus we zitten vol smart te wachten totdat een nieuwe binnenkomt bij de dierenarts. Morgen maar even langslopen, kan ik direct vlooiendruppels halen want met dit warme weer is dat alleen maar verstandig.

Ondertussen hebben we ook stoeltjes gevonden voor de vlonder, benieuwd welke aby er als eerste op ligt. Bij het proefzitten in de winkel zag ik alleen dat de haren van Eem achter zijn gebleven op de stoel. Weet ik in ieder geval hoe de stoel er straks ook bij ons uit gaat zien.

Tot slot natuurlijk nog een leuke foto van Eem die ligt te loungen op de vlonder want dat is momenteel een geliefde plaats aan het worden.