vrijdag 19 december 2014

Veiligheidshekje

Ik had afgelopen week lopen bedenken hoe we een hekje bij de deur konden gaan plaatsen wat wat makkelijker werkt dan het huidige systeem. Ik vond bij Ikea zo'n mooi veiligheidshekje wat je zonder boren in je deurpost kunt bevestigen. Tussen de spijlen wat plastic en de baby's blijven mooi in de kamer, vind Vanna ook wel zo prettig.

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteravond bij Ikea het hekje gehaald en in elkaar gezet. Nou Casimir was binnen 2 seconden het hekje over gevolgd door Chanel. Mijn plan helemaal mislukt......... Pfff ze zijn ook zo ontzettend bij de hand die baby's.

Het hekje heb ik wel laten zitten want als ik nu 's morgens de kamer in kom, kunnen ze niet direct langs me heen rennen en voor de rest is het jammer voor Vanna maar de baby's gaan gewoon het hele huis door als wij thuis zijn. Kan er niets aan doen, ze zijn te eigenwijs, echte aby's

dinsdag 16 december 2014

1e enting

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de baby's mochten voor hun eerste prikje mee naar de dierenarts. Als eerste de uitdaging om al die druktemakers samen met mama Puk in de bench te krijgen. Het leek wel of ze het wisten want goh wat is het toch een leuk spelletje om door de kamer te gaan rennen zodat ik erachteraan kon om ze te vangen. Gekke dingen dat het zijn. Mama Puk weet altijd wel wat er gaat gebeuren en die had zich heel strategisch teruggetrokken. Puk houdt niet van naar de dierenarts gaan dus meestal verstopt ze zich.

Het viel me achteraf nog mee hoe snel ik alles in de bench had, volgende keer zal het waarschijnlijk een grotere uitdaging worden. Daarna Eem in zijn bench en hop alles in de auto. Ik had expres de afspraak zo ingepland dat we de eerste waren zodat we niet met de baby's in de wachtkamer hoeven te zitten. Vaak zitten er honden die het niet zo leuk vinden, lees de hele boel bij elkaar blaffen en dat vinden mijn katten niet zo prettig. En omdat de baby's nog geen honden gewend zijn, leek me dat voor hun ook niet prettig.

Als eerste mocht Eem vanwege het bloedonderzoek. Het was een aantal weken geleden dat we zijn nierwaarden hadden laten testen en nu was het tijd om te kijken of het dieetvoer werkt of dat we wat anders moeten doen. Gelukkig waren zijn leverwaarden weer netjes binnen de toegelaten waarden. De urea waarde was iets gestegen en de crea gedaald tot het toelaatbare. Met andere woorden, de uitslag wijst erop dat zijn nieren niet helemaal optimaal functioneren maar dat er nog geen sprake is van nierfalen. Afgesproken met de dierenarts dat we gewoon doorgaan met het nierdieet en dan over een halfjaar laat ik hem weer uitgebreid testen. Mocht ik het tussentijds niet vertrouwen dan natuurlijk eerder komen. Ik ga tevens chinese kruiden gebruiken die helpen bij het goed functioneren van de nieren. Kijken wat het doet en of het de volgende keer zichtbaar is  bij het bloedonderzoek c.q. urineonderzoek.

Hierna waren de baby's aan de beurt. Ze vonden het allemaal reuze interessant en zaten voor het hekje van de bench rustig naar buiten te kijken. Eerst was C-Jay aan de beurt. Het mannetje werd helemaal goedgekeurd, even op de weegschaal en hop enting en chip. Helemaal geen krimp gegeven, de schat. Hierna was Chanel aan de beurt, ook deze dame was helemaal super in orde en heeft haar enting en chip gehad. Tot slot dan Casimir. Ook deze jongen was helemaal goed en is voorzien van zijn enting en chip. Heerlijk dat alles goed was met ze maar eigenlijk was ik er gezien hun drukke gedrag niet echt bang voor. Het was weer tijd om lekker naar huis te gaan.

Thuis aangekomen zou je denken dat ze rustig zouden zijn van alle indrukken maar niets daarvan, het was juist tijd om lekker te gaan keten en druk te zijn. Even alle energie kwijt van het in de bench moeten zitten. Heerlijk dat ze het zo goed hebben opgepakt.