vrijdag 15 februari 2013

De kleintjes worden met de dag drukken en baldadiger, iedere dag is ook weer een verrassing wat ze nu weer hebben bedacht om te doen. Gisterochtend was kleine Britt op de boekenkast geklommen, dat is zo'n exemplaar wat bijna tot het plafond reikt. Hoe de kleine meid dat voor elkaar had gekregen? Heel simpel, men neemt de lamp die naast de kast staat en dan zo doorklimmen. Ze ziet mamma Puk dat ook doen dus goed voorbeeld doet volgen... Alleen Puk springt vanaf de tafel omhoog, tja dat gaat kleine Britt nog niet redden. Sinds gistermorgen is de lamp dan ook verhuisd naar een andere plek in de huiskamer.
 
Kleine Balou heeft ook een trukje geleerd, namelijk het openen van kastjes. Onze apparatuur staat veilig weggeborgen in een kast met schuifdeuren. Yana heeft deze gewoonte ook want niets is prettiger dan op zo'n warme decoder liggen. Helaas voor haar hebben wij wat extra's in de kast gezet zodat er niet meer op de decoder gelegen kan worden. In ieder geval had Balou gisteren de kast geopend, je ziet ook dat hij het doet. Druk ventje dat het er is.
 
Beau en Bloom zijn niet zo van dit soort trukjes maar meer van het in de keuken rennen en op de aanrecht klimmen. Dat kunnen deze twee apen heel erg goed vooral als het etenstijd is. Dan rennen ze snel naar de keuken en proberen te helpen met het klaarmaken van het voer. Vooral als het om vers vlees gaat dan zijn ze niet meer te houden. Alle kleine pukken zijn namelijk dol op vers vlees van Bibi. Ze eten rustig met z'n allen een portie van 250gr op en hebben ze dan nog honger? Gaan er gewoon nog wat brokken in.
 
 

zondag 10 februari 2013

Wat gaat de tijd toch snel, nodig weer eens wat schrijven over het kleine grut. Dit weekend heb ik het huis eens goed onder handen genomen. Stofzuigen, dweilen en opruimen. De kleintjes vonden het allemaal wel interessant, zelfs de stofzuiger vonden ze niet heel erg eng. Hartstikke goed van ze, dit hoort ook bij de opvoeding. Balou liep gek rond te rennen over mijn pas gedweilde vloer, hij vond het erg leuk om te glibberen, ik wat minder, die vloer moet wel een beetje goed opdrogen i.p.v. met allemaal slipsporen van ons Balou-jochie.
 
Zaterdagmiddag kregen ze bezoek, vrienden van ons kwamen eten en hun dochtertje had de hele week al uitgekeken naar dit bezoek. De kleintjes hebben het ontzettend druk gehad, ze had een hele mooie toren voor ze gebouwd van allerlei dozen. Rond een uurtje of 8 's avonds waren ze uitgeput en lagen knock out. Gelukkig voor hun konden ze vandaag uitslapen, tja dat is het voordeel van de zondag nietwaar?
 
Het eten ging er weer in als pap, tja met zoveel energie heb je ook veel brandstof nodig om te spelen. Gisteren had ik ze verwend met Bibi vers vlees, vandaag was het gewoon weer blik en/of brokken.
 
Aan het einde van de middag was dan het volgende leermoment voor de kleintjes. Mijn zus kwam langs met een van de honden. De camera hadden we in de aanslag want dit geeft altijd leuke plaatjes. En inderdaad, Balou had direct een dikke staart. Beau ging snel achter onder de tafel zitten, Bloom keek vanuit de mand met grote ogen en Britt?? Die kwam gewoon even heel relaxed kijken, no problem. Tja dat is nog eens een koele kikker.
 
Later durfde ook de andere langzaam wat dichterbij de hond te komen maar zo vrij als Britt waren ze niet. Ach het was pas de eerste keer nietwaar? Hondlief zal heus nog wel eens vaker langskomen, tenslotte komen zowel Britt als Balou in een huis te wonen waar een hond is of waar wel eens honden komen. We weten in ieder geval nu wel dat Britt een hele koele kikker is en dat is wel zo fijn daar de meid bij mijn ouders gaat wonen, samen met Verdi en Roor. Verdi is een verschrikkelijke ondeugd dus zo'n koel kikkertje is helemaal goed voor hem.