dinsdag 20 oktober 2015

Grote baby's

Wat doen de baby's het toch weer ontzettend goed, ze groeien echt als kool. Vandaag is het precies één week geleden dat ik het hele spul gewogen heb. Dunja woog 82 gram, Da Vincy 87 gram en Dante 100 gram. Nou ik durf bijna niet te zeggen hoeveel ze nou wegen. Allemaal al over de 200 gram heen en gloeps Dante gaat al richting de 250 gram. Echt heerlijk dat ze het zo goed doen. Geniet iedere ochtend weer ontzettend van het weegritueel. De baby's liggen zoals altijd lekker te slapen dus eerst heel voorzichtig wakker maken door ze met een vinger te aaien. Zo lief als je dan ziet dat ze zich gaan uitrekken, echte mini katjes.

Ook mama Puk ziet er super uit, genoeg vet op de botten om goed te kunnen zorgen voor haar kids. Er ontbreekt natuurlijk  aan niets want ze heeft gewoon continue eten tot haar beschikking.  Als wij thuis zijn, vindt ze het heerlijk om even lekker te knuffelen. Ze zorgt ook weer super voor haar baby's, we moeten wel altijd lachen op het moment dat ze door Puk gewassen gaan worden. Klinkt er echt even een piepconcert, vinden dat mama wat te hardhandig is of zijn het er even niet mee eens maar Puk is onverbiddelijk, schoon zal ze ze maken. Begreep van de eigenaar van papa Toboë dat dat dus echt een trekje is wat ze van hem hebben. 

Eem doet het ondertussen ook nog steeds verbazingwekkend goed. Hij eet goed en is met regelmaat druk. In het weekend zag ik hem door de tuin heen rennen met zijn wilde blik. We houden hem natuurlijk nog steeds angstvallig in de gaten of hij wel goed blijft ademen door zijn neus. Het is echt genieten van hem maar soms overvalt me toch ook even de angst dat het ook ieder moment afgelopen kan zijn, dat we afscheid moeten nemen van hem en dat wil ik maar ook Martien nog niet. We zijn zo verknocht aan ons kereltje, tja al ruim 14 jaar is hij in mijn leven. 

zondag 18 oktober 2015

Een meisje

Sinds dit weekend weten we het zeker,  we hebben een blauw poesje!! Mijn grootste wens is uitgekomen, een poesje van Toboë en Puk.

De andere twee zijn echte mannen. We hebben nu ook definitief de namen bepaald.  De blauwe man heet Dante,  de wildkleur man heet Da Vincy en ons meisje heet Dunja.

Wel wat leuker om het jonge grut bij naam te noemen nietwaar?  Qua groeien doen ze het super.  Ze zijn zelfs een keer in een dag 40 gram aangekomen,  wat een dikkie diks zijn het toch. Puk doet het dus wederom fantastisch.  Echt mega trots op haar.

De andere vermaken zich ondertussen in de rest van ons huis. Sinds zaterdag heb ik de krabpaal bij ze gezet en vooral Yaantje vindt t super.  Ze ligt heerlijk bovenin te slapen.  Het enige nadeel is dat ze sinds een paar dagen midden in de nacht op visite komen en lekker een hapje willen eten. Tja daarover zijn de meningen verdeeld,  ik vind 3 uur geen tijd om te gaan voeren.  Heb ze dus de afgelopen nachten dat ze zo gingen zeuren buiten de deur gezet.  Benieuwd of ze aankomende nacht zich gaan gedragen....