donderdag 21 april 2016

Puber Dunja

Sinds een paar dagen weten we het zeker, we hebben weer een puber in huis en wel in de vorm van onze kleine Dunja.


Eerst dachten we dat ze zo druk was omdat ze afgelopen zondag mee was geweest naar de show en even haar energie kwijt moest maar het drukke gedrag blijft aanhouden. Ook doet ze ineens dingen die ze eerst niet deed. Maandagavond zat ze ineens bovenop onze pliché gordijn en met regelmaat hangt ze in de gordijnen. Eerst deed ze dit nooit maar de laatste dagen is het aan een stuk door kijken waar de grenzen liggen. Vanochtend sprong ze bovenop haar moeder die even lekker lag te rollen. Nou die was natuurlijk ontzettend boos en liep chagrijnig weg. Van de week had Doet dat ook al gedaan bij haar moeder en toen ze zo mopperend wegliep, ging die aap erachter aan. Zucht nog even extra mama pesten. 

Dit beloofd wat voor de komende maanden. Is natuurlijk een periode waar ze doorheen moet, we passen daarom maar het e.e.a. aan in huis. Pliché hebben we nu helemaal tot boven gedaan zodat ze er niet meer bovenop kan springen. Dan kun je natuurlijk nog wel aan de onderkant gaan hangen. Dus ook die hebben we wat hoger gemaakt en 's avonds als de gordijnen dicht zijn, gaat de pliché helemaal omhoog. Die gordijnen overleven het wel, maar onze pliché is toch net wat te duur om door die kleine te laten vernielen.

O ja helemaal vergeten, die kleine aap was afgelopen zondag nog mee naar de show. Heel keurig een U1 gehaald. Was wel een vreemde show daar onze keurmeester niet zo thuis was in het blauw en vooral erg theoretisch bezig was. Bij de blauwe abessijn komt een havermoutkleurige ondervacht eigenlijk niet voor, een probleem bij deze kleur. Veel zijn crème maar echt havermoutkleur? Nee dat niet. Dit heb ik dus moeten uitleggen bij de keurmeester. Hierna had ik al het idee, dat gaat 'm vandaag niet worden en ik had inderdaad gelijk.

Was ondanks dat ontzettend trots op mijn meisje, ze was heel relaxt en had heel veel aanspraak. Ook van de keurmeesters die vaker de abessijnen keuren (helaas die dag niet) Ze vinden het een heel aansprekend dametje met een heel leuk koppie. Tja dat weten we inderdaad, ze heeft echt een zalig koppie maar ook een super karakter, behalve nou met haar pubergedrag. Alhoewel we moeten er eigenlijk ook om lachen. Heerlijk om weer zo'n jonge meid in huis te hebben.

maandag 18 april 2016

Operatie Puk & Britt

Afgelopen vrijdag was het dan zover, Puk en Britt mochten met mij mee naar de dierenarts. Daar aangekomen mocht ik ze in hun kooitje daar zetten. Puk heb ik met haar eigen vervoersbench ingezet was die keek zo ontzettend angstig, dat ik het voor haar prettiger vond om haar gewoon in haar eigen bench te laten zitten. Kunnen ze haar ook met bench en al meenemen naar de operatiekamer. Scheelt weer met extra tillen in de hand want Puk is een angsthaas maar kan daardoor ook heel pittig worden.  
Britt was aardig relaxt, haar ook met haar bench erin gezet en deurtje open gemaakt. Kwam er direct uit trappelen en kopjes geven. Natuurlijk zie je ook dat ze het spannend vind maar niet zo bang als Puk.

Eind van de ochtend belde Kees de dierenarts al op de het heel goed gegaan was bij beiden. De baarmoeder er helemaal uit was gehaald zoals ik ook gevraagd had. Als ik dit niet had gedaan, zouden ze toch ook alles eruit gehaald hebben. De baarmoeder was iets vergroot en dan is de regel bij hun alles eruit. Niets vreemds voor de rest maar puur voorzorgmaatregel.

De meiden aan het einde van de dag weer opgehaald en hup lekker naar huis waar ze eigenlijk weer snel in hun oude doen waren. 's Avonds een klein hapje eten. Het gaat nog steeds goed moet ze, krijgen nog wel Metacam tegen de pijn maar het ziet er heel mooi en rustig uit. Over 10 daagjes gaan ze allebei nog even mee voor een check. Zal Puk weer leuk vinden want die verdwijnt ech