zaterdag 23 oktober 2010

Kittens!

Na 65 dagen wachten zijn ze afgelopen vrijdagmorgen geboren, 3 wolken van aby-baby's. Ik ben nu al verliefd op de kleine hummels.

Yana was donderdagavond ineens helemaal close met Puk, ze liepen maar om elkaar heen te draaien, samen in een mandje liggen en bezig met elkaar. Echt afwijkend gedrag dus het kon ook niet anders dan dat er wat in de lucht zat. we hebben een matras in de kamer gelegd en rond een uurtje of 3 hoorde ik ineens gepiep. Licht aan gedaan en ja hoor het eerste kitten wat er. Niet op de plek die ik zelf in gedachte had nl. de mand op de krabpaal. Moeders liep weer onrustig rond met Puk als volgwater dus ik heb het kitten maar verhuisd naar de werpkist samen met mams. Puk sprong er direct bij maar ja dat zag ik niet zo zitten dus die werd verbannen naar de slaapkamer. Was m'n vriend niet echt bij mee want die heeft de rest van de nacht niet geslapen, oeps.

Ondertussen lag Yana in de werpkist en heb ik heerlijk met haar zitten kletsen. Na ongeveer anderhalf uur kreeg ze weeen en binnen no time was kitten 2 geboren. Alles helemaal schoonboenen en daarna hingen ze al aan de tepels. Yana ondertussen nam weer lekker haar rust. Ik heb haar buikje geaaid en voelde dat er nog een kitten zat dus het was weer even wachten.

Na wederom anderhalf uur diende zich na wederom een kitten aan. Ook deze stond via no time op de wereld en Yana kon weer aan het poetsen. Een hele perfecte en snelle bevalling zogezegd. Yana lag
nadat alles gepoetst was heerlijk met haar kinderen te rusten.

Maar ja toen kwam Puk en die vond het allemaal super fantastisch magnefiek. Ze was helemaal hyper en
gefascineerd door de kleintjes. Ze lag in de werpkist erbij, kwam er niet meer uit en pikte zowat de kittens in van Yana. Waren er niet echt blij mee maar ja Yana wilde ook niet dat Puk uit de kamer ging dus wat moet je dan? Wat moeders wil dat doe je.

Totdat het helemaal fout ging. Puk was wel erg zeker en vond dat Vanna niet in een straal van 2 meter bij de werpkist mocht komen. Ze ging in de aanval maar voordat ze zover was, sprong Yana ertussen en gaf Puk flink van katoen. Ik ben toen ook opgesprongen en had alleen nog maar in mijn hoofd, scheiden die twee. Het is me gelukt maar vraag niet hoe. Ik was lekker gehavend maar ja je doet alles in zo'n moment.

Op dit moment is Puk verbannen naar de gang, slaapkamer en keuken en de rest zit lekker in de huiskamer. Puk is momenteel in de puberteit en zit met zichzelf in de knoop. Haar moeder wordt nogmaals moeder en tja zij is toch ook nog haar dochter. Daarnaast voelt ze zich ook volwassen worden en kreeg moederlijke gevoelens naar de kittens. We kunnen haar gedrag helemaal begrijpen achteraf maar van te voren kun je dit niet bedenken.

Nu is de rust weer helemaal wedergekeerd, groeien de kittens gelukkig weer want bij 2 van de kleintjes was dat niet het geval. Iedereen was wat van slag maar nu is het echt een vredige familie. Puk mag lekker bij ons slapen en dat vind ze toppie. Vanacht heeft ze tegen mijn hoofd aangelegen, hele nacht had ik een rammelgeluidje daar omdat ze lag te spinnen. Ze is nog wel wat hyper maar het gaat steeds beter. We houden haar daar ook maar even zodat Yana haar energie en tijd in de kleintjes kan stoppen. Als alles even iets ouder is, gaan we het gewoon een keer proberen maar voor nu maar even op deze manier.

En ikzelf? Ach heb een dtp-prik gehad, antibiotica tegen een ontsteking en een mooi verbandje om mijn vinger. Heb het dus ook weer overleefd

We gaan wel binnen een paar dagen de geslachten van de kittens bepalen maar voor dit moment laten we even de boel met rust op een snelle weegsessie na. Moeders en de kittens zijn even belangrijker en ik moet zeggen, ben blij dat er bij allemaal groei in zit na een klein dipje door het hele gebeuren. Het wordt nu genieten en dat met hoofdletters!

woensdag 20 oktober 2010

aftellen

De daagjes tikken weg en de uitgerekende datum komt steeds dichter bij. Ik merk het ook aan mezelf want begin toch wat zenuwachtig te worden. Yana ondertussen heeft nergens last van, voelt zich toppie behalve dat haar buik nu wel wat in de weg gaat zitten. We geven nu veel keren per dag kleine hoeveelheden voer en dat gaat er in als koek. Denk dat straks Yana mijn hand moet vasthouden i.p.v. ik haar pootje;-)

Van de week was er even wat vrijwing tussen Puk en Vanna. Puk wil zo graag meespelen als Vanna gaat rennen maar ja Vanna is Vanna en die wil gewoon alleen en zelf spelen/rennen en zit niet op dat kleine monster te wachten. Er was dus een confrontatie tussen de dames totdat Yana zich ermee ging bemoeien, Puk kreeg zowaar van haar op de kop dat ze zich koest moest houden. Puk is momenteel erg aan het puberen lijkt het want ze is nogal brutaal op het moment.