donderdag 13 juni 2013

Dinsdagavond zat ik lekker op de bank, aan de telefoon met Martien die onderweg was naar huis. De deuren stonden lekker open dus de aby's konden heerlijk in de tuin rondstruinen. Ineens stapt Eem trots de huiskamer binnen met een vogel in zijn bek. Ik schrok me het apezuur, gilde door de telefoon tegen Martien, hij heeft een vogel, hij heeft een vogel, ondertussen kijkend naar Eem of de vogel nog bewoog. Niets ergers dan een vogel uit een bek bevrijden die nog fladdert brrrr. Ben er ook niet blij mee dat ze dat doen.
 
Eem liep ondertussen weer weg met zijn buit en deponeerde deze heel lief midden in de gang. Ik ernaar toe, ondertussen Martien nog aan de lijn. De vogel was al zo dood als een pier, waarschijnlijk lag hij zo in de tuin en heeft Eem hem maar mee naar binnen genomen. Nadat ik de telefoon had opgehangen maar het stoffer en blik gepakt om de vogel op te ruimen. Hij was zo te zien echt al even dood, helemaal verstijft. Vloer gedweild en het leed was weer geleden.
 
Eem snapte er volgens mij niets van, hij vond zichzelf heel stoer want hij had het baasje toch een mooie vogel gegeven? Ik heb hem maar even een aai over zijn bol gegeven dat hij het super had gedaan om daarna maar rustig aan ons avondeten te beginnen.