donderdag 12 november 2015

Sneaky Puk

Het was weer eens tijd voor de dames om hun tanden te poetsen en ik doe dat door middel van kippennekjes. Hierop moeten ze aardig kauwen waardoor al het tandplak etc. van de kiezen verdwijnt. Ze krijgen deze altijd één of twee keer per week van mij en ook nu was het dus weer tijd. Nadat ik Puk had gegeven, ben ik lekker op de bank geploft.

Ineens zie ik Puk langslopen, pruttel pruttel en hop bij de baby's in de ren. Uh ze had het kippennekje meegenomen voor ze en was ze nu aan het roepen. Een van de baby's stond erbij en keer ernaar. Ja Puk zei ik, dat gaat nooit lukken. Is wel erg groot voor die kleine hummels. Lief dat je ze wat wilt geven maar dit gaat echt niet lukken. Het kippennekje maar weggepakt en aan Yana gegeven.

Vandaag komt het speciale voer voor de baby's binnen en vanavond gaan we dan ook maar direct met ze aan de slag om ze aan het vaste voer te krijgen. Hard nodig want ze zijn ontzettend druk en krijgen nu via mama te weinig binnen om flink te groeien. 

woensdag 11 november 2015

Buikpijn

De baby's groeien voorspoedig en daar hoort ook het vaste voer bij. Ik was van plan om vanaf week 5 eens rustig te beginnen met babypap, lees dat ik blikvoer speciaal voor kittens aanleng met KMR zodat er een papje ontstaat. Maar gisteravond verraste onze kleine Danté ons.

Ineens had hij ontzettende buikpijn, zat sipjes te kijken en toen ik beter keek zag ik een drolletje liggen. Mmm hoe kan dat nou weer? Ik heb ze nog niets gegeven. Ik keek naar Puk en die keek heel onschuldig terug. Eerst dacht ik nog het manneke is ziek en dus alles maar goed in de gaten houden. Zelfs even telefonisch overleg gehad met de dierenarts. Even aankijken en anders de volgende ochtend nog even contact opnemen. Danté ging lekker bij zijn moeder liggen, beetje sabbelen aan de tepel dus dat was een goed teken. Later heb ik nog even lekker zijn maagje gemasseerd, mmm dat vond mijnheer wel heel erg lekker. 

Het lijkt erop dat hij dus krampjes heeft gehad en tja dat is dus gekomen doordat hij toch van ons Puk wat te eten heeft gehad. Nou geeft dat helemaal niet maar het is wel handig als Puk het even meld. Ach Puk is Puk en altijd ontzettend eigenwijs, dat is ook waarom ik zo dol op haar ben. 

Gisteravond toen wij gingen slapen was hij alweer druk aan het spelen en ondeugend aan het zijn en ook vanochtend was er helemaal niets aan de hand. Ze waren allemaal niets of heel weinig aangekomen, denk dat het echt tijd wordt voor de vaste hap. Het blikvoer direct besteld, KMR staat al klaar in de kast dus we kunnen gaan beginnen met die kleine apen. Benieuwd of ze er zin in hebben.