donderdag 21 februari 2013

Het tweede bezoek aan de dierenarts is weer achter de rug en wat een happening was het weer. Eerst moesten de kleintjes samen met Puk in de bench en dan nog Vanna en Yana in aparte benches. De kleintjes hadden we er zo in maar ja Puk had niet echt veel zin, koste aardig wat moeite wat weer resulteerde in wegrennende pukken want wat is leuker om te ontsnappen. Het leek wel een slapstik zoals wij bezig waren maar uiteindelijk zat alles veilig opgeborgen. Hup in de auto, even langs mijn ouders Verdi oppikken en direct door.
 
Eerst waren de kleintjes aan de beurt. Ze zagen er allemaal weer fantastisch uit, de dierenarts was meer dan tevreden over het jonge grut. Allemaal 400 gram aangekomen, blinken en stralen langs alle kanten. Heerlijk toch om zo'n compliment te krijgen.

Daarna was Puk aan de beurt, gelukkig weer wat extra aangekomen. Ze gaat weer richting de 3 kg, helpt dus toch dat extra verwennen van haar. De baby's liepen ondertussen lekker door de behandelkamer te rennen. Nadat Puk klaar was, was het weer tijd voor ze allemaal om in de bench te gaan.
 
Nadat ze weer veilig opgeborgen waren, was het tijd voor Verdi. De man heeft thuis de grootste praatjes maar bij de dierenarts is het een watje. Alleen maar grommen en blazen, ach ik ben niet bang voor 'm. Hij was helemaal goed en mocht na de enting weer in zijn bakje gaan zitten mopperen.
 
Yana was ook helemaal oké, tandsteen is een klein aandachtspunt. Maar weer wat kippenekjes voeren en tandjes gaan poetsen moet het helemaal goed gaan komen.

Tot slot onze Vana, ook bij haar is tandsteen een probleem maar gelukkig kon hij het er zo afkrijgen bij haar. Vertelde al dat ik haar aan het leren ben om tanden te poetsen. Brokken is vanwege haar darmen geen issue. Ook bij haar de enting tot slot en weer in de bench. Weer tijd om naar huis te gaan.

maandag 18 februari 2013

Het bed is ook weer verschoont en opgeschut, dit keer had ik wel hulp namelijk 4 kleine aby's die het schitterend vonden om mee te helpen. Meer van de regen in de drup had ik zelf het idee maar daar waren ze het niet mee eens. Druk hingen ze aan het dekbed en tijdens het opschudden, renden ze druk over het bed heen.

Daarna was het tijd om het wasrek af te nemen, tijdig genoeg want Bloom vond het nodig om hier op te klimmen. Heeft ze van haar moeder, die doet dat ook altijd, boven op het wasrek klimmen en dan heel trots staan van kijk mij eens!


Op dit moment rennen ze nog steeds overal en nergens door het huis heen, zijn ze nog niet rustig. Nee even goed jezelf uitleven. Pff we kijken alweer uit naar hun slaapuurtje.
En de tweede ontmoeting tussen de kleintjes en Rhesa is een feit. Het ging al een heel stuk beter dan de vorige keer. Britt vond het allemaal maar saai en niet zo interessant ook toen we haar er nog even extra bijgezet hebben. Bloom was helemaal gefascineerd door Rhesa, ze ging er vlak bij zitten en maar kijken. Als je tegen haar ging praten, plop rugje omhoog en staartje in de lucht. Ook de mannen waren wat stoerder dan de vorige keer. Beau heeft het aangedurfd om ook aan Rhesa te snuffelen en zelfs Balou is op korte afstand langsgelopen. Toen Rhesa weer wegging, was het helemaal spannend, de meiden zijn meegelopen tot aan de deur. De mannen hebben van de tafel veilig het bezoek weggekeken.
 
Sinds zaterdag hebben ze ook een geheel nieuw speeltje, een crazy bug. Zo'n grappig ding, het lijkt op een kakkerlak en kruipt over de vloer. Succes gegarandeerd met die kleintjes. Als je het speeltje aanzet dan zijn binnen no time de kleintjes er. Ik ga kijken of ik een filmpje kan plaatsen op de website en anders op mijn Facebook-pagina. Voor de link hiernaar toe, zie huidig nest.

Eem zijn allergie is nog steeds drama, ook het hyperallergeen voer van de dierenarts werkt niet dus we gaan nu helemaal terug naar de basis, hij gaat op een eliminatiedieet van struisvogel of eend. Even kijken welke van de twee beter aan te komen is. Het is zo zielig voor het ventje want hij heeft gewoon jeuk door zijn hele lijf. Zondag mocht hij wel even lekker buiten in de tuin in het zonnetje en dat heeft hij dan ook heerlijk gedaan. Ik ga in ieder geval nu voor hem koken en dan maar kijken wat dat ons brengt. Anders is het iets anders en moeten we gaan kijken of er een allergie-test gedaan kan worden zodat we er dan achter kunnen komen waarvoor hij dan allergisch is.