dinsdag 29 maart 2016

Hamster

Gisteravond zat ik rustig op de bank, tijd om nog wat achter mijn pc te klussen. Dunja hing weer bij mij rond, de andere dames lagen in de keuken. Ik was namelijk aan het wassen en blijkbaar vinden ze het vooral erg prettig als de droger aan staat. Geeft natuurlijk flink wat warme lucht en dus een hele warme kamer, tja dan komen ze allemaal de keuken bijna niet meer uit. Behalve dus die kleine meid, die was alweer helemaal uitgerust van de dat ervoor.

Opeens zie ik haar aan de deken op de krabton trekken en hop op de grond gooien, wederom in haar bek nemen en richting de stoelen achter vertrekken. De deken moest blijkbaar achter op de stoel. Zowel Martien en ik zaten vol verbazing te kijken hoe die kleine smurf met de deken druk achter zich aantrekkend door de kamer liep. Nadat ze deken er lag, was het klaar en kwam madammeke weer naar mij toe. Ze begon nu aan een van de kussens te trekken en hop ook die werd meegenomen.

Mmmm nu verklaard het waarom ik soms overal door het huis dekens vind, Dunja is dus een sleper. Het is wel ontzettend komisch om te zien, zo klein als ze is lukt het toch wel om zo'n deken mee te nemen.

Tuinieren met aby's

Het paasweekend is weer achter de rug. We hadden bijna geen afspraken staan want het was tijd om de tuin weer onderhanden te nemen. Ik had de planning om het stroomdraad te vervangen en direct wat extra draden aan te leggen i.v.m. onze kleine meid Dunja en Martien was van plan om alles te gaan snoeien en sommige planten te gaan verplaatsen of te verwijderen. 


Zo gezegd zo gedaan, eerst samen even alle isolatorsteunen op het hek even goed nagekeken, sommige opnieuw met langere schroeven vastgezet, extra isolatoren erop bevestigt. Nu was het tijd voor mij om het draad opnieuw erop te zetten. Martien ondertussen druk met het snoeien van de planten.


De aby-dames waren ondertussen op Dunja na weer naar binnen vertrokken. Het waaide een beetje en daar houden niet alle dames van. Dunja natuurlijk wel want dan beweegt er van alles in de tuin. Ik had ondertussen al het draad bevestigt en het stroomapparaat weer aangesloten op het draad. Het leek er alleen op dat het niet werkte dus de verbinding tussen het stroomapparaat en het stroomdraad even aangepast. Voor de zekerheid maar even als we bij mijn schoonouders zijn daar de meter meenemen zodat we ook even alles kunnen doormeten. 

Zag wel dat onze kleine Dunja ondanks het plastic om de stam van de Catalpa gewoon bovenin zat. Mmm dat moeten we dus nog even een kraag omheen zetten dat ze niet door kan klimmen. Van de week dus nog even langs de doe het zelf-winkel om wat gaas te halen. Dan is denk ik de tuin weer veilig voor de kleine meid. 

's Avonds hadden we in ieder geval helemaal geen last meer van haar, ze was doodmoe van het dagje in de tuin spelen en meehelpen. Ze kwam nog net wel even wat eten maar daar was dan ook alles mee gezegd. We hadden eindelijk weer een serene rust in huis.