donderdag 12 mei 2016

Schijnzwangere Puk

Onze lieve meid Puk is schijnzwanger. Hoe dat kan? Tja dat weten wij ook niet, één week na haar sterilisatie begon ze ineens erg klef met Dunja te worden en werd Vanna zo ongeveer de kamer uit gemept om te voorkomen dat ze in de buurt van Dunja zou komen. Eerst hadden we niet het vermoeden dat dit aan de hand was maar na overleg met de dierenarts en ook het veranderen van het karakter van Puk, het hebben van dikkere tepels etc. kunnen we alleen maar de conclusie trekken dat madammeke schijnzwanger is.


Het is iets wat vaker bij honden voorkomt dan bij katten maar ja natuurlijk een abessijn lijkt net een hond dus zal dat het dan zijn?


In ieder geval Puk zit gescheiden van zowel Dunja als Vanna. We willen vooral dat ze geen trigger heeft om de schijnzwangerheid langer aan te laten houden dan wat er voor staat dus hop geen Dunja die haar moederlijke gevoelens bevorderd en Vanna waarop ze heel heftig kan reageren. Met Yana gaat het heel goed, dus die zit met regelmaat samen met Puk.

Het is even lastig met de deuren dicht en het wisselend buiten laten van de dames maar we weten dat het voor een bepaalde periode is totdat de schijnzwangerschap over is. Ter ondersteuning ben ik ook begonnen met homeopathische druppels welke volgens de gebruiksaanwijzing binnen 3 dagen tot een week zouden moeten gaan helpen. Ik hoop het want hoe sneller dit voorbij is hoe sneller we lekker weer alles bij elkaar kunnen hebben.

Bezoek Chanel

Met Hemelvaart was het dan eindelijk zover. We hadden een lang weekend Zeeland gepland met de camper en wilden dit tevens combineren met een bezoekje aan Chanel. Het wildkleur dametje uit Puk haar 3e nestje.  Het weer beloofde aardig goed te worden dus dat was lekker meegenomen.

Donderdagochtend zijn we samen met de ouders van Martien richting Zeeland getogen. Op de camping alles geïnstalleerd en toen hop snel op de fiets richting Chanel. Volgens mij hebben we wel wat om gefietst, lang leve google maps maar uiteindelijk kwamen we op onze bestemming aan.

Chanel of Borisje hoe ze nu heet vanwege haar drukke temperament lag lekker in haar mandje te slapen. Goh was is het toch een duplicaatje van Puk, echt twee druppels water moet ik zeggen. Zoals Dunja heel erg op papa lijkt, lijkt deze meid heel erg op Puk.

Ze wonen lekker buiten en hebben een flinke tuin waar ze onder begeleiding lekker mogen ravotten. We zijn samen met Chanel en haar somali vriendin Vlok naar achter gelopen en wat leuk om dan van die poezen te hebben die meelopen. Chanel heeft zeker een heel goed huisje hier waar super voor haar wordt gezorgd. Na een paar uurtjes was het weer tijd om afscheid te nemen van Chanel en haar baasjes, maar we gaan zeker nog een keertje terug want Zeeland is een prachtige provincie.