donderdag 1 oktober 2015

Aftellen

Het weekend staat alweer voor de deur en tijd om de werpkist van Puk weer naar beneden te halen. Het begint tenslotte nu echt op te schieten. De maaltijden hebben we uitgebreid met een extra op de avond. Puk heeft hier natuurlijk helemaal geen problemen mee, hoe meer eten, hoe liever ze dat vindt.


Zondag komt er weer een klein voorraadje met kippenmaagjes/hartjes en nekjes. Daar zijn vooral de dames ontzettend dol op. Gerda, het personeel van papa in spe, kan deze bij hun in de buurt bij een poelier krijgen en komt zondag toch ongeveer in de buurt dus de dames hebben heel veel geluk. Eem lust soms ook wel eens kippenmaagjes, van mij mag hij. Hij heeft natuurlijk zijn nierdieet maar ja we zijn niet altijd meer zo streng moet ik zeggen. Hij mag de lege pakjes voer van de dames lekker uitlikken, dat is altijd zo'n feest en hij maakt het perfect schoon. Kan eigenlijk zo weer terug naar de fabriek.

Morgenochtend is het ook tijd voor de fotosessie. Kijk er ontzettend naar uit! Natuurlijk post ik de foto's op de website en in deze blog. Zaterdagochtend ga ik zelf aan de slag met mijn cursus en hopelijk kan ik zelf in de komende maanden ook diverse mooie foto's van mijn haarbollen gaan plaatsen. 

dinsdag 29 september 2015

Rust

Het lijkt alsof we de juiste modus voor Eem hebben gevonden. Hij doet het zo ontzettend goed, is vrolijk en rent/springt heerlijk in het rond. Ook zijn plaats bij Martien op schoot tijdens het werken is weer ingenomen. Het doet mij zo ontzettend goed, ben er heel erg blij mee.

Gisteren ook even zitten rekenen wanneer Puk nou eigenlijke exact moet bevallen, de vorige keren maar even erbij gepakt en pfff het is nog maar 2 weekjes en dan moeten de baby's geboren worden. Het begint nu echt te kriebelen en we kijken er ook zo ontzettend naar uit. Deze zwangerschap van Puk is zoveel anders dan de vorige keren omdat de ziekte van Eem heel veel bij ons heeft losgemaakt. Maar de knul gaat lekker en stabiel en voor ons is het nu lekker genieten van al onze aby's. Vanavond maar eens rustig de bevallingskist naar beneden halen. 

Direct ook de showgordijntjes etc. klaarleggen want over 2 weken is de show in Wassenaar. Zelf heb ik geen katten bij maar neem wel voor wat andere mensen gordijntjes mee. Zal een hele leuke dag gaan worden, er zijn al bijna 90 somaby's ingeschreven wat ontzettend uniek is voor een show. Dat komt eigenlijk tegenwoordig niet meer voor. Voor mezelf betekend dat ook lekker heen en weer rennen omdat ik actief ben bij SAN en wij meehelpen met de special. 

Dus wil je zoveel somaby's in vele kleuren zien? Kom dan 11 oktober naar Wassenaar!

maandag 28 september 2015

Zoeken

Wat een heerlijk weer was het dit weekend toch. Maar voordat we daar van konden genieten, hadden we van vrijdag op zaterdag een slechte nacht. We vonden het misschien handig om Eem bij ons te laten slapen. Horen/zien of hij wel goed slaapt want we hebben het idee dat zijn andere neusgat iets dichter gaat zitten. Ook had mijnheer de hele tijd lopen spugen en was zijn eten niet binnengebleven. Dan maak je je wel ongerust vooral met zijn geschiedenis dus hop Eem bij ons. Nou van slapen kwam er niet veel, mijnheer lag maar even en dan hop weer lopen. Martien heeft hem op een gegeven moment meegenomen naar de huiskamer en is daar op de bank gaan slapen. Ook toen was mijnheer redelijk onrustig. Je gaat je toch zorgen maken en we zaten te denken om toch maar even langs de dierenarts te gaan. 

Zaterdagochtend at hij goed, wel een klein hapje gegeven maar het bleef keurig binnen. Zo een paar keer een hapje gegeven. Langs de dierenarts vonden we niet nodig. Hij pakte het weer goed op vooral omdat hij maar kleine porties kreeg per keer. Hij begon weer ontzettend veel praatjes te krijgen. We zijn wel gestopt met de antimisselijkheidstabletten. Zo'n strijd om die te geven en we merken geen verschil of hij ze wel of niet krijgt. Alleen de antibiotica, daar heeft hij even last van.  We geven hem dus maar weinig eten erbij zodat het snel opgenomen wordt. Zo is het wel een beetje zoeken wat de juiste modus is maar mijnheer doet het fantastisch. Niets aan hem te merken behalve dat hij ontzettend verwend is. 

De rest doet het ook hartstikke goed en de meiden hebben heerlijk genoten van het mooie weer. Natuurlijk even nog lekker in het najaarzonnetje gelegen. Zelfs Puk kon zich even los maken van de keuken en het eten om even buiten te genieten van het mooie weer. Vanna lag helemaal languit, die houdt zo van de zon. En ikzelf? Tja ik ben lekker met een bakje drinken erbij gaan zitten. Nog even genieten van dit mooie weer voordat de lange donkere dagen weer voor de deur staan.