vrijdag 2 september 2011

Onze Yaan is weer lekker opgeknapt alleen heeft ze net als Eem een plekje gekregen waar ze haar prikje gehad heeft. Toch maar eens vragen aan de dierenarts of er iets gewijzigd is met de vloeistoffen in de spuiten want ook Eem had hier last van. Yaan heeft ondertussen van mij wat zalf en een truitje aangekregen zodat het even rust kan krijgen en ze er niet de hele tijd aanzit. Natuurlijk vond ze direct dat ze daardoor niet meer kon springen en dat ze heel zielig is, behalve als het eten wordt gegeven.... Mmmm  aanstelster.

We hebben ook de beessies van Vanna maar even verstopt. Ze heeft namelijk in haar hoofd gehaald
dat de beessies allemaal in de bevallingskist moeten. Maar ja die staat er toch echt voor andere doeleinden dan het huisvesten van de beessies van Vanna. Ook vind Puk het niet helemaal oké dat Vanna in de bak zit, dan kijkt ze ingespannen naar de bak. Vanna daarop maar weer even uitgelegd dat het de bak van Pukkie is en haar toekomstige kids. Dat er kids inzitten is zeker. Gisteravond zag ik weer wat golvende bewegingen, volgens mij zijn het ook drukke kids. Zie met regelmaat beweging in de buik.

Puk is ondertussen harstikke dik maar springt en dribbelt nog lekker door de kamer. Met Vanna is het wel een wat gewapende vrede, zal wel komen door de komende bevalling en het veranderen van Puk doordat ze mams gaat worden. Het zijn een stel draken want geef ik Puk aandacht dan vind Puk dat ze heel dapper is en geeft Vanna een tik. Geef ik Vanna aandacht dan durft Vanna Puk een tik te geven. Natuurlijk ben ik het daar niet mee eens en spreek de dames weer streng toe maar ja het zijn net kinderen, luisteren doen ze niet altijd;-))

zondag 28 augustus 2011

We hebben thuis een zieke en wel onze blauwe donder Yana. Gistermiddag was Yana iets aan het spugen waarna ze heel zielig bleef zitten. Telkens flink slikken en weer overgeven. Ik heb het even aangekeken maar na een paar uurtjes was het een zielig hoopje aby die stilletjes in het mandje zat. Dus maar de dierenarts gebeld die aangaf om inderdaad maar even langs te komen. Yana dus in de mand, auto gestart en op weg naar de dierenarts. Zoals we ook vermoedde, had mevrouw een keelontsteking dus antibiotica en een pijnstiller gekregen, nog voor een weekje tabletjes en mochten weer naar huis. We waren er dus op tijd bij want als het langer duurt, kan het verder gaan ontsteken en ben je nog verder van huis. Gezien dat Puk over 10 dagen ook moet bevallen, zien we dat niet zo zitten.

Thuis aangekomen, had Martien het bezoek al van koffie en thee voorzien en kon ik even vertellen wat er met Yana aan de hand was. Tja dat soort dingen gebeuren natuurlijk altijd als je een huis vol bezoek hebt. Yana was snel weer richting slaapkamer vertrokken om even lekker te gaan slapen. De volgende dag was het ergste leed alweer gelden en at ze haar door mij gemaakte pap schoon op. Daarna heerlijk op bed bij ons gelegen net als de rest. Ze heeft nog wel wat last, dat merk je tijdens het eten maar met de antibiotica moet dat ook snel voorbij zijn.