vrijdag 14 december 2012

De kleintjes groeien en groeien en groeien. Ze waren allemaal weer meer dan 15 gram in een dag aangekomen, het gaat zo ontzettend snel met ze. Puk is een hele goede moeder maar ze is ook weer begonnen met waar ze goed in is, het pesten van Vanna. Het is momenteel ook weer actueel in de media nou bij mijn katten komt het ook voor. Ik ben dan de scheidsrechter en ga het gesprek aan met Puk, je mag niet pesten. Volgens mij maakt het tot nu toe nog niet veel indruk alhoewel ze wel stopt als ik haar waarschuw.
 
Puk is zowiezo een aapje, gisteren zat een van de meiden uit de bak te kijken en Puk ging met haar spelen, ach die kleine meid. Puk maar even uitgelegd dat het nog wel een klein meisje is. Beloofd wat voor straks want een ding wat Puk heel veel doet met haar kids is spelen en niet misselijk ook. Ze krijgen dus een spartaanse opvoeding van Puk, ze moeten volgens haar tegen een stootje kunnen. Mmm laat ze nu nog maar beginnen met  onderling een beetje te spelen, ze weten nog niet helemaal wat te doen.

woensdag 12 december 2012

Zo de kleintjes zijn weer gewogen, de dames doen nog steeds verwoede pogingen om de heren in te halen. Ook nu de oogjes open zijn,beginnen ze langszaam meer besef van de omgeving te krijgen. Soms zitten ze naast elkaar naar de zijkant van de bevallingskist te kijken of zitten ze voor de ingang naar buiten te kijken. Nog niet zo lang, want dat focussen kunnen ze nog niet goed.
 
Ook beginnen ze langszaam te oefenen in het spelen, lees je gaat op  je rug liggen en gaat met je pootjes in de lucht meppen. Zo lief om te zien. Zowiezo vind ik het prachtig om die ontwikkeling te zien. Nog een week of twee weken en de kust is niet meer veilig maar nu genieten we dan nog maar even van de rust:-)

dinsdag 11 december 2012

Alle oogjes zijn open van het jonge gespuis en ze beginnen al een beetje door de bak heen te hobbelen. Ze doen het dus hartstikke goed! Ook qua gewicht komen ze nog steeds super goed aan, we kunnen niet meer zeggen dan dat we heel erg tevreden zijn. Ook alle andere aby's zijn gewoon in de huiskamer als wij thuis zijn. Heerlijk dat het zo voorspoedig verloopt. Het is een goed besluit geweest om Puk eerst even een weekje anderhalf rust te gunnen met haar kids voordat we de rest er weer bij hebben gelaten.
 
Natuurlijk zijn er ook weer wat foto's gemaakt, helaas is de kleur niet helemaal goed gelukt. Is toch nog wennen aan die camera en die kleurinstellingen maar je kunt wel heel goed zien hoe snel ze zich ontwikkelen.

Helemaal links Balou, daarnaast Beau en dan de twee meiden.