vrijdag 11 mei 2012

Het zijn spannende dagen geweest deze week en nog steeds. Dole is nog steeds heel erg ziek en nog niet opgeknapt. Het ging afgelopen weekend beter met hem maar toch uiteindelijk zette het herstel niet door. Hierop zijn we gisteren wederom naar de dierenarts met hem geweest om opnieuw een echo te laten maken. De dierenarts was heel duidelijk, er zat niets anders op om de knul open te gaan maken en dan maar te kijken wat er te zien was. We moesten wel rekening houden met een slecht scenario want je weet nooit wat je aantreft daar een echo niet altijd laat zien dat er kanker zit. Vol verdriet hebben we de knul achtergelaten in de professionele handen van onze dierenarts, pff wat viel dat zwaar. Want de kans bestond dat als het heel slecht eruitzak, ze hem niet meer bij kennis zouden laten komen.

Gelukkig kwam het verlossende woord, de kijkoperatie was goed gelukt, alles zag er goed uit behalve de aalvleesklier die duidelijk geïrriteerd/ontstoken was. Hier is een biop van genomen om op te laten sturen en ook allerlei bloed is weggestuurd voor onderzoek. De uitslag volgt over een week.

De knul is nu weer lekker thuis, bij aan het komen van alles. Want bijkomen moet hij zeker, hij is echt heel ziek en dat merk je heel goed. Hij krijgt momenteel iedere morgen pijnstiller en 's avonds via prikvorm antibraak c.q. antimisselijkheid om er voor te zorgen dat hij gaat eten. Mocht dit niet lukken dan moet hij zaterdag terug en wordt hij opgenomen om aan de zondevoeding te gaan.

Gelukkig had de jongen gisteravond al trek, en heeft hij zijn puddinglepeltje met eten opgegeten. Ook vandaag heeft hij al wat gegeten. Dat ziet er goed uit maar we zijn er nog zeker niet. Het is opletten met hem dat hij blijft eten en geen terugval krijgt. We houden hem dan ook angstvallig in de gaten want we willen nog lang niet van onze knul af. Het is een toppertje en een ontzettende schat die het verdient om voor te vechten en dat doen we zeker!

maandag 7 mei 2012

De laatste paar dagen staan in het teken van Dole, de blauwe aby van mijn moeder. De knul wordt dit jaar alweer 14 jaar. Dinsdag is hij mee geweest naar de dierenarts omdat hij veel spuugde en je aan zijn koppie zag dat hij niet lekker in zijn vel zat. Hij kreeg antibiotica en medicijnen tegen het spugen, wel de lichte vorm. Helaas werd het niet beter en bleef hij spugen. Daarom vrijdag wederom terug naar de dierenarts die toch een echo wilde maken want als hij maar spuugde kon er misschien wel een opstructie zitten. Het was echter vrijdag dus moesten we naar Zeist om daar een echo te laten maken. Zo gezegt zo gedaan, op weg van IJsselstein naar Zeist met een tussenstop van een uurtje in Utrecht voor een hapje eten thuis.

In Zeist heeft hij een echo gehad en omdat er iets was te zien, hebben ze direct een punctie genomen. Gelukkig was de uitslag goed, geen kanker maar wel een ontsteking van de aalvleesklier. Weer terug naar IJsselstein voor de verdere behandeling. Hij heeft een prik antibiotica gehad en een sterkere antimisselijkheid/spuug prik en tabletjes. Dole en tabletjes is alleen drama dus iedere dag een waar gevecht met mijnheer.

Zaterdag ging lekker maar zondag begon het weer minder te worden dus opnieuw vandaag naar de dierenarts. Nierwaarden zijn getest maar alles keurig in orde, conclusie dat hij waarschijnlijk niet genoeg medicijnen binnenkrijgt. Nu liggen er in de koelkast een aantal injecties klaar om iedere avond te geven aan de heer. Zuslief is gelukkig heel bedreven hiermee daar haar hond iedere maand een injectie krijgt ivm haar allergie. Ik heb me opgeworpen als assistent om de knul vast te houden zodat ze rustig de prik kan geven. Ben benieuwd morgen..................................