dinsdag 19 januari 2016

Yaantje

De afgelopen tijd hebben we toch wat gekwakkeld met de darmpjes van Yana. Na de aanval van jeuk welke we toch echt wijden aan de zak proefvoer welke we hadden ontvangen, is het alleen maar rommelen met haar geweest. Eerst natuurlijk was snotteren doordat de spuit tegen de jeuk haar weerstand had weggehaald. Hierop antibiotica gehad, tja wat krijgen ze daar dan weer van? Juist diarree, een veel voorkomend probleem bij het gebruik van antibiotica. Bij mensen geeft men dan dus probiotica en uiteindelijk hebben wij dit ook voor Yana gebruikt op advies van onze dierenarts. Daarnaast hebben we haar een dubbele dosering Gastro tabletten gegeven. Ongelooflijk dat ze na één dag al helemaal geen diarree meer had. Tja eigenlijk ook wel logisch want ze heeft de laatste paar maanden i.i.g. 3 keer een kuurtje antibiotica gehad, een voor haar gesnotter en daarna nog twee keer voor haar darmpjes. Die bacterie huishouding zal wel helemaal op zijn gat gelegen hebben. 

Yaantje is ondertussen weer helemaal blij, ze rent weer rond en eet een stuk beter dan voorheen. Kan me ook wel voorstellen dat je niet blij wordt van krampdarmpjes omdat je tig keer per dag naar de bak moet. Zelf ben ik ook ontzettend blij want ik liep de hele tijd achter Yaantje aan om de bak na bezoek direct te scheppen. In mijn kielzog natuurlijk weer 3 kleuters die altijd als ik de bak geschept heb, direct erop ploffen om hem weer te bevuilen. 

Ik hou het voortaan in gedachten dat het gebruik van Probiotica in een aantal gevallen aan te raden is. Bij mensen maar ook bij dieren.

maandag 18 januari 2016

14 weekjes alweer

Vandaag is het grut alweer 14 weken, normaal gaan ze rond deze tijd het huis uit maar deze blagen blijven nog twee weekjes bij ons. Volgend weekend gaan ze namelijk alledrie mee naar de show in Houten. Puk heeft geluk, die mag lekker thuis blijven. Ze heeft net zoals de vorige keer aan het eind van de zwangerschap haar poten lopen likken. Echt een hormonaal kwaaltje maar ja ze kan hierdoor nu niet mee. Voor de kleintjes geeft dat niet, ze zijn niet meer afhankelijk van mama alhoewel het even lekker drinken bij mama aan de tepel natuurlijk altijd nog wel lekker is. Moeders denkt daar anders over dus pech voor ze.

Het weekend hebben we ze wel nog even ontwormd, nu zijn ze klaar voor de eerste paar maanden. Direct ook maar even de nagels gesnoeid,  wel zo fijn met Dunja die het leuk vind on tegen je op te klimmen.  Ze doet t altijd onverwachts dus lastig met afleren maar we doen ons best.