woensdag 24 november 2010

overal hummels

Iedere dag als we thuiskomen, worden we opgewacht door een zevental aby's. Ook de kleintjes worden helemaal gek als we thuiskomen. Niet omdat ze eten willen maar omdat ze aandacht willen. We laten ze nu
iedere avond even een tijd door de kamer heen crossen en dat doen ze dan ook naar hartelust. Het is zo'n grappig gezicht om ze met van die zwalkpootjes door de kamer heen te zien rennen. Staartje recht in de lucht en gaan met die banaan. Vanna, Eem en Puk zijn een beetje de oppas naast Yana die de boel natuurlijk ook goed in de gaten houdt.

Nu is alles weer terug in de ren en liggen ze heerlijk na wat gegeten te hebben en gedronken te hebben bij Yana in het mandje. Nou ja eten, Luna is Yana's lievelingetje dus die drinkt nog naar hartelust bij mams. De kerels echter vinden een bordje met rundertartaar niet te versmaden. Maak dan natuurlijk ook een lekker bordje met kleine stukjes klaar die ze zo op kunnen peuzelen. Om een uurtje of 6 heeft Levi aardig zitten eten en rond een uurtje of 8 was het Luigi. Na dit hapje was het dus weer tijd om terug te gaan in de ren want met zo'n volle buik rondrennen, mmm lijkt me niet echt lekker.

Helaas vandaag geen foto's bij dit verhaaltje. Het weekend gaan we ze weer eens prachtig op de plaat leggen, helemaal leuk als ze zo door de kamer heen huppelen. Dus nog even geduld

dinsdag 23 november 2010

Vast voer

Onze hummels zijn alweer bijna 4,5 week, goh wat gaat de tijd toch snel en wat groeien ze toch. Het overzetten op vast voer gaat alleen niet erg soepel, het zijn stugge hummels. Vandaag dus maar op stap voor een rundertartaartje en jippie dat was een schot in de roos. Luigi en Levi vonden het erg lekker en snoepten lekker een paar hapjes naar binnen. Luna had geen trek maar ja als ik zie hoe vaak die bij mams ligt te drinken en dat ze een echt rubensmodelletje is, tja dan valt dat te begrijpen.

Vooral Levi had trek maar ja dat is ons drukste ventje. Zodra je de kamer binnenkomt, begint hij al te piepen om aandacht. En aandacht betekend dus ook of uit de ren of jij in de ren en hij over je heen kruipen. Net weer even gezellig bij hem gaat zitten, ging die kleine mijn broek een beetje verbouwen. Aapje dat ie is.

De ren is ook weer gerestyled, weer iets groter gemaakt zodat er wat meer speelgoed en andere rommeltjes in kunnen. Yana vindt het helemaal toppie dat ze lekker achter slot en grendel zitten en dat alles goed te overzien is. Ze ligt vaak bovenop de werpkist zodat ze de boel goed in de gaten kan houden. Soms ligt Puk erbij, dan zitten de dames in duo de boel te checken.

Alleen is ons Pukkie wederom krols en dat betekend weer last van de hormoontjes. We zetten haar daarom als we weg zijn maar even samen met Eem apart. Puk heeft nl. nu de neiging om samen met Yana in het mandje te kruipen bij de hummels en ze voelt zich ook weer kleine hummel en wipt zo de kleintjes uit het mandje. Echt een Puk-actie. Bij ons slapen vindt ze wederom weer fantastisch, ze lag weer helemaal tegen mijn gezicht aan geplakt, pff lekker hoor zo'n poot in je oog onderwijl een lekker rammeltje van tevredenheid.

Tot slot weer een aantal foto's van ons gespuis. Ik ga ook proberen om een filmpje op youtube te zetten, dan kan iedereen genieten van een worstelpartijtje tussen Levi en Luna. Ra ra wie zal er gewonnen hebben..........