donderdag 17 december 2015

Happy birthday Puk

Vandaag is onze Puk alweer 7 jaartjes jong geworden. Niet dat je dat aan haar merkt hoor, gisteravond was ze druk aan het spelen met haar kids lees dat ze door de huiskamer heen rent met een kleine puk erachter aan. Die kunnen natuurlijk nooit mama bijhouden.


woensdag 16 december 2015

1e enting

En de baby's zijn alweer 9 weken dus het was tijd voor hun eerste bezoekje aan de dierenarts. Ik had al ruim van te voren de afspraak ingepland zodat ze als eerste aan de beurt zouden zijn en ook niet te lang in de wachtkamer hoefden te zijn.
Als eerste natuurlijk de uitdaging om alles in de bench te krijgen. Deze had ik al een weekje in de huiskamer staan zodat hij helemaal bekend zou reuken. Voor Puk maakt dat niet uit want zodra ze ziet dat ik de bench pak, smeert ze hem. Ze weet natuurlijk al wat dat betekend. De baby's vonden het helemaal prachtig. Ik had hem op de bank gezet en tja dan moet je erop zitten, erin zitten en vooral klieren. Gelukkig liep het dit keer soepeltjes en zaten zowel Puk als de baby's snel in de bench. Yaantje mocht ook even mee omdat ze wat last had van haar darmpjes.

Alles in de auto en richting de dierenarts. Puk mocht als eerste, Kees onze dierenarts kijkt altijd even of alles goed is, je weet nooit na een bevalling. Ff extra check maar ze was helemaal oké. Daarna was als eerste Danté aan de buurt. Alles helemaal goed en dus tijd voor het prikje en de chip. Als tweede was Vincy, ook hij was helemaal oké en kreeg zijn prikje en chip. Als hekkensluiter onze Dunja en ook die was cum laude geslaagd en kreeg haar prikje en chip. De dierenarts was ontzettend tevreden over, allemaal super op gewicht en natuurlijk zagen ze er schattig uit.

Daarna even tijd voor ons Yaantje, zoals ik al had verwacht, heeft ze een kuurtje antibiotica gekregen welke ze een 10 dagen moet slikken en dan zou alles weer rustig moeten zijn. Natuurlijk even in de gaten houden maar dat doen we altijd nietwaar?

Thuis aangekomen, vonden de baby's het even tijd om extra druk te zijn. Pfff even stoom afblazen want tja als drukke baby in een bench, nee je moet rennen, rennen en nog eens rennen. Ook natuurlijk even een bord hap weg eten, bijna een hele Bibi Beefmix worst ging op. Puk eet dan wel mee maar dan nog, is niet echt weinig. Daarna weer lekker keten in huis om daarna volledig bij mij op schoot te crashen. 

Heerlijk gewoon dat ze het zo ontzettend goed doen en we er ook zo ontzettend van kunnen genieten na al die zorgen om Eem. Was ook wat de dierenarts zei, lekker om ook eens voor wat anders te komen. Inderdaad dat zeker, we hopen dat het nu ook voor de komende tijd alleen maar bij entingen blijft en even geen gekke dingen meer.

maandag 14 december 2015

Alweer 9 weekjes

Het gaat ontzettend goed met de kleintjes, nou ja kleintjes. Wat worden ze toch ontzettend groot en ook ontzettend wijs. Ze rennen nu zelfs soms al door het hele huis. Vanna kan dat helemaal niet waarderen dus we houden ze voornamelijk maar in de huiskamer. Met 8 weken hebben ze hun eerste wormenkuurtje gehad. Waarom pas met 8 weken? Tja we willen ze niet te vroeg belasten met al die troep in hun lijfje en we ontwormen moeders altijd voordat ze gedekt wordt. We hebben eigenlijk ook nog nooit wormen gehad met onze baby's en we blijven dan ook op deze manier werken.

Morgenavond gaan we met het hele spul naar de dierenarts, ben benieuwd hoe ze het gaan beleven. De bench staat al in de huiskamer zodat ze kunnen wennen. De afspraak staat vroeg zodat we niet in de wachtkamer hoeven te zitten met ze en zo door kunnen lopen. Al met al alles dus helemaal geregeld. Benieuwd hoe ze het gaan doen, gekken dingen.