donderdag 3 maart 2016

Wisselen

Onze kleine meid is momenteel aan het wisselen en wat een grappig gezicht is dat. Afgelopen zondag zag ik tijdens het mauwen dat ze onder aan iedere kant niet één maar twee hoektanden aanwezig waren. De nieuwe kwamen als kleine puntjes achter de oude naar boven. Ook van de baasjes van Danté en Vincy kreeg ik een berichtje dat Danté al één hoektand had gewisseld.

Gisteravond keek ik nogmaals bij de kleine meid en zag dat beneden de hoektanden waren gewisseld maar dat ze nu boven aan iedere kant twee tanden heeft. Ziet er voor de rest allemaal rustig uit en madam is er niet minder druk om dus gaat helemaal goed. Direct ook even die nageltjes gesnoeid, scheelt weer als ze staat de tappen bij je.


dinsdag 1 maart 2016

Showtime

Afgelopen zondag was het dan zover, Dunja mocht samen met mij naar Heinenoord waar een special gehouden werd voor de somali en abessijn. Alles stond klaar voor zondag, voornamelijk voor de kleine meid. Zondagochtend de wekker maar lekker op tijd gezet, liever op tijd en niet zo lang in de rij te hoeven staan bij de veterinaire keuring en zeker zijn van een plekje in de buurt van de zaal. In de auto heeft Dunja een mooi concert gegeven, ze is duidelijk geen fan van autorijden, hopelijk gaat dat in de toekomst ietsje beter.

Daar aangekomen, hadden we precies het laatste plekje bijna bij de ingang van de zaal. Dat was wel heel mooi gepland. Hop met Dunja en alles spullen naar de dierenarts die haar helemaal goedkeurde. Op weg naar de zaal en tijd om de kooi in te richten, daarna mocht Dunja in haar kooitje. Niet veel later kwamen ook nog de eigenaren van de papa van Dunja, ze waren ook aanwezig met 3 aby's waaronder de papa van Dunja. Leuk om hem weer te zien.

Even lekker mijn ontbijtje gegeten, Dunja haar ontbijtje en het wachten was begonnen. We waren redelijk snel aan de beurt voor de keuring. Dunja vond het allemaal wel erg spannend. Druk aan het rondkijken en een beetje trillen van opwinding. Ik zal dat hij netjes U1 neerzetten, had ook niet anders verwacht hoor. Nu was het weer zitten en wachten. Tja een show is veel zitten en wachten. 

Opeens zei mijn buurvrouw, joh jij hebt toch nummer 168, je wordt omgeroepen. Uh oh ik heb niets gehoord, nou loop wel even voor de zekerheid naar het podium En ja hoor ik mocht met Dunja komen. Ze had de best in variëteit gewonnen, oh wat was ik trots op mijn meisje! Een hele mooie beker en oorkonde was voor haar.

's Middags mocht ze nog een keertje terugkomen voor de BIS, jammer genoeg kwam ze hier niet doorheen. Tja het is nog een kleine drummel en haar concurrenten echt een stukkie groter maar oh was heeft ze het toch ontzettend goed gedaan. Ben echt apetrots op haar. De show was om een uurtje of kwart over 5 klaar, lekker alles ingepakt, keurrapport opgehaald en richting huis. De rest vond het maar helemaal niets dat we thuiskwamen. Jullie reuken vreemd en waar zijn jullie geweest? Ach dames jullie zullen er aan moeten wennen, Dunja en ik gaan wel vaker op stap.