maandag 31 maart 2014

Tandarts

Het is alweer even geleden dat we een berichtje op onze blog hebben geplaatst maar ondertussen hebben we niet stilgezeten. Maar even een korte samenvatting van alle gebeurtenissen de afgelopen weken.


Vanna is voor een tandartsbeurt bij de dierenarts geweest, was blijkbaar toch weer nodig want er is een kies getrokken en er bleek ook nog een stukje wortel in haar kaak te zitten. Die is nu ook verwijderd. Thuisgekomen was madam snel opgeknapt totdat ze niet meer van haar hechting kon afblijven. De boel was gaan ontsteken en hop weer naar de dierenarts. Een antibioticakuurtje tot gevolg. Helaas voor ons de vieze variant dus Vanna was lekker lastig :-) We mochten ook nog een keertje terug voor tandenpoetsinstructie, hebben daar onze Yana maar voor aangemeld want Vanna is niet meer zo dol op de dierenarts en al helemaal niet meer op gefrummel in haar bekje.


Eem is ondertussen gestopt met zijn Atopica, daar we een ander soort medicijn hebben gevonden. Het zijn chinese kruiden die helpen de jeuk te laten verdwijnen. Bijwerkingen hebben deze kruiden niet en zelfs bij de hond van mijn zus die allergisch is voor huismijt/katten etc. werkt het. Toch maar onder het mom van niet geschoten is altijd mis begonnen met deze kruiden bij hem. Hij is heel makkelijk met het innemen van medicijnen, doe er namelijk eten omheen en mijnheer hapt het gewoon naar binnen. We zijn nu een paar dagen bezig, maar eens kijken of het helpt. 


Voor Vanna hebben we bij deze zelfde firma ook het e.e.a. besteld. We hebben haar nu op de destress staan. We vermoeden dat stress de medeoorzaak is voor haar poepprobleem. Eerst begonnen met bach remedies maar helaas reageert ze daar allergisch op met als gevolg twee mooie kale plekken (open gekrabd en wel) op haar koppie. Heel erg jammer want ze kreeg wel steeds meer zelfvertrouwen. Pikte zo ongeveer het eten van ons bord. Nu dus begonnen met de destress tabletten, ook dit gewoon door het voer. Tijd dat het gaat werken duurt wat langer dus maar even kijken. Tevens laxeerzout tabletten besteld, een keer gebruikt toen Vanna weer onrustig werd omdat de boel verstopt dreigde te raken en yes het heeft geholpen. Het is even allemaal aanrommelen maar we hebben het gevoel op de goede weg te zijn met ons prinsesje.


Vorige week was het dan eindelijk ook de tijd voor de poetscursus. Zoals al eerder aangegeven was Yana de klos en mocht mee. Ze had gelukkig ondersteuning van Rhesa, de hond van mijn zus die ook mee mocht naar deze instructie. We hebben helemaal uitleg gehad hoe we ze langzaam kunnen leren aan het tandenpoetsen, de tandpasta viel in ieder geval in goede aarde. Tja een kippensmaak, dat is natuurlijk zalig :-) Nu thuis maar gaan oefenen en kijken of het gaat lukken bij alle vier. We hebben het maar druk want ondertussen zijn ze ook in training voor het tuigje.

Tot slot natuurlijk nog wat nieuws over eventuele (b)aby's in de toekomst. We hebben voor Puk een hele leuke kater gevonden, binnenkort gaan we op bezoek bij deze knul om hem te bekijken. We hopen heel erg op een blauw poesje want dat zou ikzelf wel heel graag willen houden. Vriendlief is er nog niet helemaal van overtuigd maar we hebben nog even en mocht mijn wens in het nestje zitten dan moet ze gewoon zijn hart maar gaan veroveren.