donderdag 15 oktober 2015

Lekker groeien

De kleine baby's zijn alweer 3 daagjes jong en wat zijn het toch schattige baby's. Ben alweer helemaal verliefd op die kleine hummels. Ook moeder Puk doet het super, lekker relaxt en komt ook gewoon bij ons een knuffel halen op zijn tijd. De baby's groeien ondertussen heel netjes en zijn al flink in gewicht aangekomen t.o.v. hun geboortegewicht. Lekker dat het zo goed gaat, geeft een goed gevoel.
Qua geslachten heb ik vanmorgen even gekeken maar bij één kleintje twijfel ik nog dus ik hou het nog een beetje voor mezelf en zodra ik het definitief weet, zal ik het ook overal vermelden en krijgen de baby's hun naam. Heb al een paar hele leuke namen op het oog die zeker bij ze gaan passen.

De andere aby's hebben het ondertussen goed naar hun zin in de rest van ons huisje. Eem is blij dat hij weer lekker in de mand in de keuken kan slapen, dichtbij zijn eten. Hij doet het nog steeds verbazingwekkend goed, ongelooflijk gewoon. Zelfs het spugen is de laatste tijd een stukje minder geworden en hij rent nog steeds als een gek ventje rond. Yana loopt nog steeds met haar pakje rond, ze had de wond op haar nek weer kapot gekrabd dus ze heeft nu een truitje aan zodat ze hem niet open kan krabben. Daarnaast geef ik haar Xie Tang, een kruid die help tegen de jeuk. Ziet er al heel goed uit. Ze krijgt natuurlijk iedere dag zowel 's morgens als 's avonds een papje met Echinaforce, nou dat is altijd smullen en het zorgt direct dat haar weerstand beter wordt. 

Vanna ligt iedere nacht bij ons op bed en komt 's morgens lekker bij mij liggen net zoals Yana. Zodra de wekker van Martien gaat, komt ook Eem even polshoogte nemen, tenslotte het is dan bijna etenstijd. Dat is wel even wennen voor mij, normaal liggen ze nooit bij ons en nu dus wel en vooral bij mij liggen is helemaal in, Martien laten ze een beetje met rust.

dinsdag 13 oktober 2015

(B)aby's!!!!!!

Maandagochtend, Martien was vroeg op om naar kantoor te gaan. Hoorde dat hij Eem zijn vroege ochtendhap gaf en wegging. Om een uurtje of 7 ben ik opgestaan, tijd om de aby's eten te geven, Eem zijn medicijn en weer langzaam mijn draai te gaan vinden.

Bij binnenkomst in de huiskamer kwam Eem natuurlijk direct aanlopen, zijn pijnstiller gegeven om hem daarna zijn bordje eten voor te schuiven. Daarna Puk die zat ten hoogte van de waterbak, nee ze wilde geen eten maar zat wel heel onrustig te mauwen, niet echt een Puk mauw. Ineens hoor ik gepiep en direct bij de bak gaan kijken. Ja hoor madam had al 2 baby's op de wereld gezet. Wat een draakje is het toch. Even gekeken of de dekens in de kist nog wel goed lagen, Puk heeft de neiging om flink te spitten en je wilt niet dat zo'n baby onder een deken komt. Een maar even wat beter neergelegd. Die zag er nog nat uit dus denk dat die nog niet zo lang op de wereld was. Puk er weer bij.

Eigenlijk direct Eem maar uit de kamer gehaald en Puk met rust gelaten. Ze zag er nog zo vol uit met haar buik, daar moet nog wel wat uit gaan komen. Zoals altijd mezelf op de bank geïnstalleerd, tv aan om al die programma's van overdag maar te gaan bekijken en de foto's van de dag ervoor op Facebook te zetten.  Maar het bleef stil, en stil en stil en stil, gebeurde niets. Zag soms dat koppie om de hoek kijken van oh je zit er nog. Kreeg het gevoel dat ik overbodig was dus hop maar op weg naar mijn ouders (om de hoek) voor een bakkie thee.

Weer thuis aangekomen nog steeds niets, pff dan begin je hem toch een beetje te knijpen. Maar ja er zijn er al twee goed uitgekomen dus de rest moet ook gewoon lukken. Ze zal wel wachten totdat ze vindt dat het weer kan. 

Intussen kwam Martien ook thuis, Puk reageerde wat hyper, Martien had een rotdag gehad en tja dat voelde Puk direct aan. Ik ben maar eten gaan koken, Martien ondertussen nog wat werken. Na het eten ging Martien weg naar een supriseparty, ik bleef thuis bij Puk. Pc aangezet om nog wat te klussen voor de vereniging en toen het donker was in de huiskamer is dus nummer 3 geboren. Die aap heeft echt gewacht tot het avond was. Ze houdt zeker niet zo van het overdag kittens krijgen.

Vanochtend was de stand nog steeds 3 dus dit is ook de eindstand. 3 baby's waarvan 2 blauw en 1 wildkleur. Eind van de week ga ik rustig de geslachten bepalen, eerst maar even lekker settelen. Wel heb ik ze al gewogen en de werpkist voorzien van een lekker warm en droog dekentje. Puk vond het daarna wel welletjes, de baby's moesten allemaal dicht bij haar blijven. Ach de volgende weegsessie is pas morgen weer. 

Bezoek houden we echt nog even af, eerst maar even lekker groeien en rust voor Puk. Dat is nu het belangrijkste. 

Jubileumshow

Afgelopen zondag was het dan zover, alle prijzen en andere spullen stonden klaar. Martien had dienst voor Puk. 's Morgens vroeg heeft hij me nog wel even geholpen met het inladen van alle spullen en toen onderweg naar Wassenaar.

Het was al aardig druk toen ik aankwam maar ik had geen katten bij dus kon lekker via de sluiproute de zaal in om alles verder klaar te zetten. Nog even alles doornemen en het was tijd om te beginnen.

Ik heb ontzettend genoten, het was lekker druk met al die katten, het uitreiken van de prijzen, het maken van foto's etc. etc. maar wel een ontzettend geslaagde dag.

Vanuit thuis kwamen geen gekke berichten dat Puk ging bevallen, alleen maar foto's van een rond rennende Eem en Puk die het niet leuk vond dat zij geen eten had gekregen van Martien. Uh ja dat mag ze wel hoor, geef maar lekker ook een hapje eten. 

Thuis aangekomen na deze lange dag, eerst onder de douche gesprongen, kleding direct in de was om eventuele virussen niet mee te nemen en tijd om op de bank neer te ploffen. Puk kwam direct uitgebreid knuffelen en kreeg zelfs een hap in mijn neus. Mmm hoop niet dat Eem haar dat heeft aangeleerd want ze zijn wat pijnlijk ondanks dat het heel lief bedoeld is. Na even op de bank, tijd om te gaan slapen en ons te laten verrassen wat Puk de komende dagen zou gaan doen.